Rejser til Tel Aviv

Tel Aviv er en kosmopolitisk by der pulserer af liv døgnet rundt. Uanset om man er til afslappede dage ved stranden eller livlige storbydage så er der gode muligheder her. Historisk set har Tel Aviv været placeret centralt mellem Europa, Afrika og Asien. Byens placering er med til at gøre, at den fungerer som centrum for handel og kultur og det nyder man godt af som turist. Her kan man opleve et væld af kultur, så som dans og teater, universiteter og museer. Byens klima er præget af Middelhavet og her siges det at man kan nå op på 300 soldage om året.

Tel Aviv kaldes byen der aldrig sover

Tilnavnet er opstået da Tel Aviv er en kosmopolitisk by med et mylder af liv i alle døgnets 24 timer. Her kan du nyde alt fra strandliv til mere hektisk byliv. Tel Aviv er det økonomiske knudepunktet i Israel, da byen historisk har været placeret som centralt mellem Europa, Afrika og Asien. Tel Aviv har også været en vigtig havn for handel inderst i Middelhavet.

Tel Aviv er opført på tidligere ubeboede klitter ved kysten. Efterhånden som byen har ekspanderet har området spredt sig næsten til oldtidshavnen i Jaffa.

Tel Aviv er ligeledes center for kulturen i Israel. Atten af de største kulturinstitutioner i landet, blandt andet dem for udøvende dans og teater, ligger her og så har Tel Aviv også et stort antal museer. Universitetet i Tel Aviv er verdenskendt og udmærker sig særligt indenfor kemi, fysik og dataforskning.

Klimaet i denne delen af landet er præget af det typiske varme og milde Middelhavsklima. Det siges, at Tel Aviv har 300 soldage om året. Somrene er varme og vintrene er fugtige og kølige.

En rejse til Tel Aviv byder på kilometerlange sandstrande ud det glitrende middelhav, et natteliv i verdensklasse, et blomstrende kulturliv og et fantastisk udvalg af restauranter. Tel Aviv blev i starten af forrige århundrede grundlagt som en forstad til den gamle havneby Jaffa. Området som indtil da blot bestod af sandklitter, har forlængst sprængt forstadens rammer og udgør i dag Israels næststørste by og landets kulturelle- og økonomiske centrum. Faktisk hedder byen officielt Tel Aviv-Yafo, da Tel Aviv helt har oplugt Jaffa (Yafo på hebraisk).

Til trods for at Tel Aviv sammenlignet med hovedstaden Jerusalem er en forholdvis ung by, blev det centrale Tel Aviv, Den Hvide By, i 2003 optaget på UNESCO's prestigefyldte verdensarvsliste for sine mange hvide, funktionalistiske Bauhaus-bygninger. Du kan tage på guidede byvandringer, hvor du får fortalt historien om denne særlige arkitekturstil. Der er dog også meget andet at se og opleve i Tel Aviv. Byen er ikke større, end at du kan nå rundt til det meste i centum til fods. Bevæger du dig indenfor på et af byens mange museer, kan du nemt risikere at blive hængende i flere timer, hvis du fordyber dig i de spændende kunstsamlinger og andre kulturskatte, som er samlet her.

En moderne metropol

Tel Aviv er dog i høj grad en by, hvor livet leves udendørs. Både turister og lokale søger gerne ned på stranden for at nyde det solrige vejr i sandet eller for at spadsere på den lange strandpromenade, som strækker sig hele vejen ned til Jaffa. Derudover kan du på en rejse til Tel Aviv glæde dig til at gå på opdagelse i byens parker, på de farverige markeder og meget andet. Trænger du i løbet af dagen til en forfriskning, kan du nyde godt af byens berømte caféliv. På de mange fortovscaféer er der således masser af liv og leben fra tidlig formiddag til langt ud på de små timer.

Der venter dig store kulinariske oplevelser, når du rejser til Tel Aviv, uanset om du besøger en af de mange anerkendte gourmetrestauranter eller blot en af de interimistiske madboder. Det faktisk ofte først, når man som besøgende i Tel Aviv skal have stillet sulten, at det rigtigt går op for en, at man befinder sig i Mellemøsten. Tel Aviv er på mange måder ligeså kosmopolitisk og frisindet som andre populære, vestlige storbyrejsemål, at det er nemt at glemme, at man befinder sig i Israel med nogle af verdens vigtigste helligdomme blot ligger en kort køretur herfra. De mange lækre, mellemøstlige retter på menukortene er dog bare én af mange ting, som gør Tel Aviv til en unik rejseoplevelse.

Har du tiden til det, kan en dagsudflugt til netop Jerusalem varmt anbefales. Den gamle hovedstad har en helt anden atmosfære end Tel Aviv. Du vil tydligt mærke historien vingesus, når du går rundt i den gamle bydels smalle gader blandt de smukke bygninger og historiske monumenter. Andre populære udflugtmål inden for rækkevidde af Tel Aviv inkluderer Haifa og Petra.

Rejser til Israel

Læs mere om Israel og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Israel her

Hoteller i Tel Aviv

Populære hoteller i Tel Aviv

Israel, Tel Aviv
9,0
Fabelagtigt
601 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Israel, Tel Aviv
7,9
Godt
323 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Israel, Tel Aviv
9,0
Fabelagtigt
1373 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi