Rejser til Adriaterhavet

Brede, børnevenlige strande, stemningsfulde byer og enestående verdenskulturarv gør Adriaterhavet til et af Europas mest attraktive rejsemål. Ikke mindst fordi der særligt langs østkysten stadig findes mange meget prisvenlige rejsemål. Nu kan du booke en billig rejse til Adriaterhavskysten med Solfaktor, inkl. fly, lejebil og en af vores ferieboliger.

Adriaterhavet, der er omkring 800 kilometer på langs, er den del af Middelhavet, der adskiller Italien og Balkanhalvøen. Vestkysten er italiensk, mens den østlige side består af Slovenien, Kroatien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Albanien. Med andre ord nogle af Europas mest veletablerede og populære rejsemål, men også et par lande, der først i disse år rigtig begynder at tiltrække sig de ferierejsendes opmærksomhed.

Der er generelt stor forskel på øst- og vestkysten af Adriaterhavet. Den italienske side (vest) er således mestendels flad og kendt for sine kilometerlange sandstrande, mens østkysten ud langs Balkanhalvøen er betydeligt mere varieret og klippefyldt med fjorde og øer af varierende størrelse.

Populære rejsemål ved Adriaterhavet

Uanset hvilken af siderne af Adriaterhavet, du rejser til,  finder du utallige skønne strande og en perlerække af spændende byer at udforske, hvert med deres særpræg. De mest besøgte destinationer ved Adriaterhavet ligger i Veneto-regionen omkring Venedig. Men også italienske kystbyer som Trieste, Ravenna, Rimini, Ancona, Pescara, Bari og Brindisi tiltrækker især i sommerhalvåret mange rejsende, der har sol og strand øverst på feriens ønskeliste.

De senere år har mange ferierejsende også kastet deres kærlighed på den østlige Adriaterhavskyst. Det skyldes ikke kun de billigere rejser, men også udvalget af øer og uspolerede kystbyer, der er at finde her. Både inde på fastlandet og ude på øerne kan det azurblå hav nydes fra idylliske, familievenlige strande. På østsiden af Adriaterhavet finder du destinationer som Koper i Slovenien, Umag, Porec, Rovinj, Pula, Opatija, Rijeka, Biograd, Split og Dubrovnik i Kroatien, Kotor, Budva og Ulcinj i Montenegro samt Durres i Albanien.

Rig historie og kultur

Længe før direkte fly begyndte at fragte solhungrende nordboere ned til de skønne strande og byer ved Adriaterhavet, har der levet folk her. I det 2. århundrede f.Kr. var Adriaterhavets kyster under Roms kontrol og senere var det på skift det byzantinske rige, det serbiske rige, Republikken Venedig, det habsburgske monarki og det osmanniske rige, som havde herredømmet over kyst og hav.

Området har med andre ord spillet en afgørende rolle for de civilisationer, der opstod og herskede i hele Middelhavsregionen. I dag bor der omkring 3,5 millioner mennesker langs med Adriaterhavets kyster. Selvom der gennem historien naturligvis har været en livlig kulturel udveksling landene imellem, vil du opleve en spændende mangfoldighed af traditioner og skikke på din rejse. Ikke mindst hvis du griber chancen for at fordybe dig i det lokale køkkens herligheder. Specielt fiske- og skaldyrsretterne er i sagens natur ofte meget anbefalelsesværdige!

Selvom både fiskeriet og skibstransport stadig er afgørende for økonomien mange steder ved Adriaterhavet, spiller turisme også en vigtig rolle for de fleste af landene. Særlig Kroatien, som ved seneste optælling havde flest Blå flag-strande, har de senere år oplevet en stor vækst i antallet af besøgende. Men også i nabolandet Montenegro nyder den lokale økonomi i stigende grad godt af kystens tiltrækningskraft.

Hvem vil kunne lide Adriaterhavet?

I korte træk er Adriaterhavskysten med sine mange lavvandede strande og stemningsfulde middelalderbyer et rejsemål med noget for alle. Rejsende med børn elsker de fine strande med det klare vand, de familievenlige hoteller og nærheden til spændende oplevelser. Desuden er afstanden til Adriaterhavet overkommelig, hvis du og familien vil på en kør-selv ferie. Springer I helst køreturen over, er det dog typisk nemt at finde billige flybilletter til rejsen. Tjek selv i søgemaskinen her på Solfaktor.

Selvom det i sagens natur ofte er strandene, som er hovedattraktionen, er der også meget andet at rejse hertil efter. Især hvis du har mulighed for at rejse i foråret eller sensommeren, er der rundt langs Adriaterhavet nærmest uendelige muligheder for at bruge ferien på kulturelle attraktioner, vandreture og andre aktive oplevelser.

Hvornår skal man rejse til Adriaterhavet?

Klimaet ved Adriaterhavet er i store træk, som man kender det fra resten af Middelhavsregionen med tørre, varme somre og milde vintre. De gennemsnitlige sommertemperaturer ligger på 26-30 grader - perfekt til en badeferie! Bevæger du sig ind i landet, ændrer klimaet sig ofte. Især på Balkanhalvøen, hvor baglandet er bjergrigt, kan der særligt i vinterhalvåret være markante vejrforskelle mellem kysten og baglandet.

Rejser du til Adriaterhavet i de populære og varmeste sommermåneder, vil det krystalklare hav nok være uimodståeligt. Når det er varmest, har de færreste af os energi til ret meget sightseeing eller andre aktive oplevelser på land. Det er lidt en skam, for der er så meget at se og opleve i denne region. Det inkluderer alt fra berømt kulturel verdensarv til fantastisk naturskønne nationalparker. Derfor er Adriaterhavet et rejsemål, som også i foråret og efteråret har masser at byde på.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller ved Adriaterhavet

Populære hoteller ved Adriaterhavet

Italien, Veneto, Porto Santa Margherita
8,8
Meget godt
594 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Veneto, Lido di Jesolo
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Veneto, Chioggia
9,4
Fabelagtigt
1404 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Hvad siger gæsterne ved Adriaterhavet?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser