Rejser til Amalfi

På halvøen Sorrentino ligger den lille, men kendte by, Amalfi. Man når til byen langs kystruten mellem Sorrento og Solerno, der anses for at være en af verdens smukkeste veje. At køre rundt i denne smukke del af Italien er en oplevelse, og der er mange restauranter langs vejen, som også udlejer værelser. I området er der også mange vinproducenter med vingårde, mad og vin som attraktion. Inde i Amalfi ligger en smuk katedral dramatisk skuende over tovet Piazza del Duomo, på toppen af en stejl trappe. Historien er til at tage og føle på i denne fantastiske bygning og på pladsen er det oplagt at slå sig ned på en restaurant og nyde et godt måltid mad.

Kystvejen svinger sig mellem Sorrento og Solerno, og anses som verdens smukkste vej. På ruten passerer man flere små charmerende byer som Positano, Ravello, Praiano og Vettica Maggiore, den ene smukkere end den anden. Udsigten langs kysten er enestående, og der er et godt udvalg af restauranter, mange med luksusstandard. Hele denne kyststrækning står på UNESCOs verdensarvsliste.

Byen Amalfi ligger på en gigantisk klippe og blev grundlagt i 300-tallet under romerriget. I dag er Amalfi en populær feriedestination, hvor man kan kombinere afslappede feriedage på stranden og spadsereture gennem den smukke middelalderby, som er godt vedligeholdt.

I byens katedral, som ligger i den gamle bydel, kan man mærke historien i hver eneste sten. Katedralen ligger dramatisk og smukt øverst på af en stejl trappe. Torvet foran katedralen hedder Piazza del Duomo, her ligger mange restauranter, som indbyder til, at man nyder et lækkert måltid på kølige sommeraftner. Har man lyst til at shoppe kan man i byens trange gyder finde skønne butikker.

Billige rejser til Amalfi med Solfaktor

Amalfi ligger i et smukt kuperet landskab ned mod havet med mange huse, der er bygget ind i de stejle klipper og omgivet af skønne haver, terrasser, stier og trapper. Byen, der ligger ved foden af bjerget Monte Cerreto i regionen Campanien i Syditalien, har omkring 5000 indbyggere og har givet navn til den berømte Amalfikyst, der er blevet erklæret verdensarv af Unesco.

Byen var hovedstad i den maritime republik - også kendt som hertugdømmet - Amalfi, der var en af Middelhavets mest betydningsfulde magter mellem år 839 e.Kr. og ca. 1200 e.Kr., hvor byen efter sigende havde hele 50.000 indbyggere. I 1920'erne og 1930'erne var Amalfi en populær feriedestination for det europæiske og især britiske aristokrati, der byggede nogle af de smukke og overdådige villaer, som du stadig kan beundre i byen.

I dag er Amalfi stadig et meget populært feriemål sammen med andre historiske byer på Amalfikysten, såsomt Positano og Ravello, men det er selvsagt et bredere ferie-segment, der kommer til byen end dengang, den var det europæiske aristokratis yndling.

Velkommen til regionen Campanien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Amalfi og andre rejsemål langs den betagende kyst.

Seværdigheder og oplevelser

Amalfi katedral

En af de største seværdigheder i Amalfi er er byens smukke katedral, Cattedrale di Sant'Andrea, der ligger ved byens centrale plads, Piazza Duomo, i hjertet af Amalfi. 

Katedralen, der blev bygget i det 9. og 10. århundrede, men er blevet renoveret flere gange siden, er tilegnet apostelen Andreas, hvis relikvier den hævdes at rumme (i lighed med flere andre kirker i verden). Bygningen indeholder både mauriske, normanniske, gotiske, renæssance- og barokke stilelementer og har en nyere normannisk-maurisk-byzantinsk facade fra det 19. århundrede.

Museu della Carta

En anden af byens store seværdigheder er Museu della Carta (Museet for håndlavet papir), der ligger i den nordlige del af byen, og som giver et unikt indblik i den ældste papirproduktions-tradition i Amalfi. 

Amalfi var et af de første centre for papirfremstilling i Europa; en færdighed, som byens indbyggere lærte sig af maurerne, da de opholdt sig i byen. Museet er anbragt i en gammel papirfabrik, der engang var ejet af familien Milano og som i dag er omdannet til et museum med maskiner og forskelligt udstyr (restaureret og fuldt funktionelt), der engang blev blevet brugt til fremstilling af papir.

Chiostro del Paradiso

Chiostro del Paradiso ("Paradisets kloster") blev bygget af Filippo Augustariccio mellem 1266 og 1268 og blev brugt som gravsted for adelige familier i Amalfi. Klostrets smukke hvide søjler og spidse buer afspejler den store indflydelse, som den mauriske verden havde på Amalfi i løbet af dens historie.

I dag er klostret et udendørs museum, der også viser romerske og middelalderlige søjler, sarkofager og fragmenter af katedralens facade.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Amalfi

Populære hoteller i Amalfi

Italien, Campania, Amalfi
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Campania, Amalfi
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby
Italien, Campania, Amalfi
  • Nærmeste lufthavn: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.9 km
  • Pool (evt. sæsonåben)