Rejser til Salerno

Mange solskinstimer og blå flag

Salerno byder på sig selv som en større by i forlængelse af Amalfikysten. Det blå flag vajer over byens strande, en grøn og hyggelig promenade og ellers finder du her en blanding af historie, kultur, moderne byliv og god napolitansk mad.

Et besøg værd

Havnebyen Salerno er ret overset som udflugtsmål af de turister der rejser til Amalfikysten. Dette er både godt og ondt. Salerno er ikke blot et interessant rejsemål med mange spændende attraktioner, som er et besøg værd i sig selv, den er også et fantastisk udgangspunkt for udflugter i området.

Godt og ondt

”Godt” fordi de turister, der vælger at besøge byen, idet man stort set føler sig som byens eneste turist. At byen er en havneby skal man ikke lade sig skræmme af, da her både er en lang smuk havne/strandpromenade og et hyggeligt større centrum med masser af gode spise- og shoppingmuligheder.

”Ondt” fordi man rent faktisk går glip af noget. Salerno skældes tit ud i diverse guidebøger - hvis den overhovedet nævnes, da det ofte er den nærliggende og kendte Amalfikyst der stjæler spaltepladsen og dermed turisternes interesse. Byen har også et marked, hvor man kan gøre nogle gode og billige fund.

Besøg turistkontorerne

Det kan anbefales at lægge vejen forbi byens turistkontorer. Byen har to. Et der beskæftiger sig med hele provinsen, det er beliggende ved torvet Piazza Flavio Gioia, og det andet kontor, der er specialiseret i selve Salerno by og kommune er beliggende på hovedgaden Corso Vittorio Emanuele i Galleria Capitol. Begge kontorer tilbyder personlig betjening, og man kan hente diverse brochurer og kort over byen.

Tæt på motorvejen

Motorvejen som forbinder Nord- og Syditalien løber lige forbi Salerno, og byen er derfor også et oplagt stop for de, som er på vej i den ene eller den anden retning.

Pizzafestival

Hvert år i september afholdes der en stor Pizzafestival ”Festa della Pizza” på en større plads lidt uden for byen, hvor der hver aften tændes op i pizzaovnene i de mange pizzastands, mens up-coming og berømte italienske musikstjerner gæster scenen. Mere Syditaliensk bliver det næsten ikke.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Salerno