Rejser til Sorrento

Sorrento er noget helt særligt med sin romantiske charme, smalle stræder og hyggelige restauranter. Er man interesseret i kultur er en kulinarisk rejse til Sorrento et oplagt valg af destination. I byen er kysten smal og man bader hellere fra små badebroen end direkte fra stranden. Man kommer til byen for at nyde livet og den gode mad, ikke hvis man drømmer om at gå i byen eller komme på diskotek. Det er nemt at komme til byen fra lufthavnen i Napoli, der ligger 55 kilometer fra byen.

Charmerende Sorrento ligger bedårende smukt ved Napolis kyst.

Denne klassiske og romantiske by med sine smalle gader og små hyggelige restauranter er som hentet ud af filmen La Dolce Vita, der fejrer de søde sider af livet.

Sorrento er perfekt for dem, som er kulturintresserede og for dem, som vil på en kulinarisk rejse. Her er der som ellers i Italien fokus på mad og vin.

Stranden er smal, og man bader nærmere fra små badebroer end direkte fra stranden. Sorrento er ikke en metropol, når det gælder forlystelser med barer og diskoteker. Hertil rejser forelskede par og midaldrende samt pensionister for at nyde tilværelsen. Der er et stort udvalg af musikbarer og restauranter.

Sorrento ligger ca. 55 km fra lufthavnen i Napoli.

Sommerferie i Sorrento

Hvis Italien står på listen over foretrukne feriedestinationer i sommerferien, så bør en rejse til Sorrento stå øverst på listen. Få steder kan sammenlignes med denne lille perle af en by beliggende på en af verdens smukkeste kyststrækninger. Hos Solfaktor finder du et spændende udvalg af hoteller og ferieboliger i Sorrento til din ferie. Du kan selv vælge om du ønsker at bestille en rejse inkl. fly og hotel, eller blot ophold. Vær opmærksom på at priserne på flybilletter til Napoli som er den nærmeste lufthavn er billigst jo før du bestiller, og det samme gælder hvis du vil flyve til Rom som ligger ca. 3 timers kørsel i bil fra Sorrento.

Oplevelser i Sorrento

Kystens hovedby tiltrækker sommerferiegæster fra hele verden. Børnene vil elske en tur til La Valle del Canneto, hvor papirmuseet Museo della Carta ligger. Det lille arbejende museum fortæller historien om områdets papirproduktion og lader børn og voksne selv fremstille papir. I kan også sejle til Capri på en heldagsudflugt. Her kan I udforske den smukke ø og Den Blå Grotte samt få et glimt af Sorrento fra søsiden. To store haller rummer Gli Arsenali della Repubblica. Oprindeligt fungerede Arsenalet som værft og lagerplads for krigsskibe. En lille udstilling handler om det undersøiske jordskælv i 1344, hvor en gigantisk flodbølge skyllede ind over byen og ødelagte dele af Arsenalet.

Besøg katedral, kloster eller bymur, hvis du på din sommerferie i Sorrento vil lære mere om de gamle grækere og romerne. Du kan også udnytte din sommerferie i Sorrento til at nyde øjeblikket og lade dig indfange af stemningen i den smukke kystby. Uanset hvad du vil foretage dig i din ferie, kan du finde en behagelig måde at gøre tingene på, når du holder sommerferie i Sorrento.

Hoteller i Sorrento

Populære hoteller i Sorrento

Italien, Campania, Sorrento
9,4
Fabelagtigt
599 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 54 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Campania, Sorrento
10,0
Fabelagtigt
375 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Campania, Sorrento
9,1
Fabelagtigt
167 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 53 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder

Sorrento er en så smuk og charmerende by med dens labyrintiske gader og dens udsigt ud over Napolibugten, at den er en seværdighed i sig selv. Men byen er også et fremragende udgangspunkt for udflugter til nogle af Syditaliens største seværdigheder, som enten ligger på Sorrento-halvøen, såsom Amalfikysten, lige ud for Sorrento-halvøen, såsom øen Capri, eller i områderne tæt på halvøen, såsom Paestum, Pompeji og Vesuv.

Jeg har her udvalgt et par af de seværdigheder, som jeg anbefaler dig at opleve på din ferie i Sorronto.

Amalfikysten

Amalfikysten, som ligger på den sydlige del af Sorrento-halvøen, med udsigt til Salerno-bugten, er én af verdens smukkeste kyststrækninger og rummer en række enestående byer og kulturlandskaber, som har fået UNESCO til at erklære hele kyststrækningen under ét for verdensarv. Scala, Ravello, Amalfi, Positano og Maiori er blandt de mest spændende og populære byer på kyststrækningen - læs mere om Amalfikysten her.

Capri

Det var blandt andet den danske forfatter H.C. Andersens rejsebeskrivelser fra Amalfikysten og Capri, som han besøgte i 1834, der gjorde Capri berømt blandt europæiske kulturpersonligheder, og som siden bidrog til, at Capri blev ét af de mest populære rejsemål blandt europæiske kunstnere, videnskabsmænd og kulturpersonligheder i den sidste del af det nittende århundrede, når de skulle slappe af, finde ny inspiration eller arbejde.

Den smukke ø, der idag har lidt over 12.000 indbyggere, og som er et yndet udflugtsmål for både italienere og udenlandske turister om sommeren, ligger kun 40 minutters sejlads fra Sorrento med færge i sydvestlig retning i det Tyrrhenske hav - og halvt så lang tid, dvs. 20 minutter, hvis du tager med hydrofoilbåd.

Blandt øens største seværdigheder er den Blå Grotte (Grotta Azzura), som H. C. Andersen også besøgte på sin Italiensrejse og siden beskrev i romanen Improvisatoren, og som idag er øens vartegn. Grotten, der er 150 meter dyb, kaldes for den blå grotte, fordi sollyset passerer gennem et undersøisk hulrum og derved skaber et blåt genskær, der lyser hulen op.

En række prægtige villaer - hvoraf Villa San Michele, bygget ovenpå ruinerne af den romerske kejser Tiberius´ villa, er den meste kendte - er også blandt øens store attraktioner, foruden natur-fænomenerne arco naturale og faraglioni.

Pompeji

Den legendariske romerske ruinby Pompeji, der blev begravet under et langvarigt og katastrofalt udbrud af vulkanen Vesuv d. 24 august, 79 e.Kr., ligger kun omkring 27 kilometer fra Sorrento og er derfor oplagt at besøge på en dagsudflugt, hvis du bor på ét af vores hoteller i Sorrento.

Pompeji havde formodentligt omkring 20.000 indbyggere, og var en velfungerende romersk by, der blandt andet rummede eget amfiteater, gymnasium (i den antikke betydning idrætsanlæg), en havn og et komplekst vandsystem, da byen blev ramt af Vesuvs udbrud og blev begravet under et fire-fem meter tykt lag af aske, lava og pimpsten i 79 e.Kr. Men da man begyndte at udgrave byen første gang i 1599, og mere udførligt i 1748, fandt man ud af, at en del af byen var forblevet velbevaret under disse dræbende lag af aske og lava på grund af manglen på luft og fugt, og derfor er der idag mulighed for at få et unikt og detaljeret indblik i, hvordan en by kunne se ud i Pax Romana.

Pompeji er blevet erklæret verdensarv af UNESCO og er én af de mest besøgte seværdigheder i hele Italien.

Pæstum

Den antikke græske by Pæstum, som blev grundlagt af græske kolonister i Syditalien omkring 600 f.Kr., og som siden blev erobret af romerne (og derfor idag bærer sit romerske navn), ligger kun omkring 20 kilometer fra Sorronto og er derfor et oplagt udflugtsmål for en dagsudflugt - eventuelt i kombination med en udflugt til Pompeji - hvis du bor på ét af vores hoteller i Sorrento.

Byen, der oprindeligt havde det græske navn Poseidonia, rummer blandt andet tre meget velbevarede antikke, græske templer i dorisk stil fra den første halvdel af det sjette århundrede f.Kr.; Hera-templet I (det ældste af de tre templer i Pæstum), Athena-templet (der er det højstbeliggende af de tre templer) og Hera-templet II (også kaldet for Neptun-templet). Som navnene antyder, er alle tre templer dedikeret forskellige græske gudinder.

Foruden de tre templer rummer byen blandt andet også et antikt romersk amfiteater og et romersk forum, bygget ovenpå en foregående græsk agora (antik græsk markedsplads, torv).

Pæstum er ligesom Pompeji erklæret for verdensarv af UNESCO.

Vesuv

Det 1281 meter høje vulkanske bjerg Vesuv, med en tilhørende nationalpark, ligger kun omkring 43 kilometer fra Sorrento, og er derfor også oplagt som en udflugtsmulighed, hvis du bor på ét af vores hoteller i Sorrento, eventuelt i kombination med en dagsudflugt til Pompeji og Pæstum.

Vesuv, hvis navn oprindeligt er græsk og betyder “søn af Zeus”, men siden blev latiniseret til Vesuvius (som betyder “flammebjerget”), er blevet kendt for sine spektakulære udbrud, hvoraf ét af dem allerede er nævnt under omtalen af Pompeji. Det hidtil kraftigste udbrud menes dog at være foregået omkring 1800 år f. Kr., hvor den lagde adskillige bosættelser i området omkring vulkanen øde. De mange udbrud gennem historien, som har været med til at stemple vulkanen som en af de farligste vulkaner i verden, har dog ikke kun haft ødelæggende konsekvenser, idet de mange mineraler, som udspys ved udbruddene (ved udbruddet i 79 e.Kr. mentes for eksempel at være blevet udspyet mere end 240 mineraler), har gjort jorden omkring vulkan-området særdeles frugtbar.

Det sidste udbrud hændte i 1944, og i øjeblikket sker der kun udslip af svolvskyer, men vulkanen overvåges af eksperter døgnet rundt og de italienske myndigheder besidder en evakueringsplan for mere end 600.000 mennesker med 20 dages varsel, hvis vulkanen skulle finde på at gå i udbrud igen.

Information

Jeg har her samlet nogle få informationer og fakta om Sorrento til din rejse, blandt andet om dens beliggenhed, befolkning og klima. Hvis du vil du læse mere om Sorrento, så anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser med indlæg om emner som mad og vin, kultur, natur, historie, seværdigheder, forslag til dagsudflugter - og ikke mindst oplevelser fra vores egne rejser til Sorrento.

Beliggenhed og befolkning

Sorrento er en forholdsvis lille by med omkring 16.600 indbyggere, hvis indbyggerantal dog stiger drastisk i sommermånederne, hvor byen besøges af tilrejsende fra hele verden, og hvor indbyggerantallet derfor kan ligge helt oppe på omkring 125.000.

Byen ligger på den sorrentiske halvø - der har fået sit navn fra byen - med udsigt til Napoli-bugten, i Campania-regionen i Syditalien.

Den sorrentiske halvø - også undertiden kaldet for Sorrento-halvøen på dansk (på italiensk hedder den La Penisola Sorrentina) - adskiller Napoli-bugten i nord fra Salerno-bugten i syd. På den sydlige del af halvøen, med udsigt mod Salerno-bugten, ligger Amalfikysten, som vi også har som rejsemål i Solfaktor (se menuen). Halvøen ligger rent administrativt dels i Napoli-provinsen med 9 kommuner og dels Salerno-provinsen med 12 kommuner.

Klima

Klimaet i Sorrento er typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde, men mere regnfulde, vintre og efterår.

De højeste temperaturer nås i månederne juli og august med en gennemsnitstemperatur på 24 grader i de måneder, og med juni og september følgende lige efter med gennemsnitligt 21 grader. Allerede i maj er der - efter danske standarder - det, vi vil kalde sommertemperaturer med gennemsnitligt 17 grader (sammenlignet med Danmarks 11 grader som middeltemperatur i maj).

Den koldeste måned i Sorrento er ikke overraskende januar med gennemsnitligt 8 grader, hvorefter følger februar og december med gennemsnitligt 9 grader.

Både juni, juli og august har hele 13 solskinstimer om dagen i gennemsnit, mens maj gennemsnitligt har 12 solskinstimer om dagen og september 10. I vintermånederne januar og december er der gennemsnitligt 6 solskinstimer, mens der i november og februar gennemsnitligt er 7 solskinstimer per dag.

Den mindst regnfulde måned i året i Sorrento er juli med 25 mm i gennemsnit, mens juni med 33 mm i gennemsnit og august med 41 mm i gennemsnit er de næstmindst regnfulde måneder i året. November med gennemsnitligt 162 mm, oktober med gennemsnitligt 129 mm og december med gennemsnitligt 122 mm er de mest regnfulde måneder i året i Sorrento.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her