Rejser til Vietri sul Mare

Vietri sul Mare ligger ved foden af Monte San Liberatore, kun adskilt fra havnen i Salerno ved en havnemur, i den smukke Campania-region i det sydlige Italien. Med sin centrale beliggenhed tæt på Salerno og hovedvejen til Napoli er byen ofte blevet kaldt for "Porten til Amalfikysten". Herfra har du nem og hurtig adgang til alle Amalfikystens perler, såsom Amalfi, Ravello, Positano, Minori, Scala og Atrani, samtidig med, at du hurtigt kan tage på en dagsudflugt til storbyen Napoli, der kun ligger tre kvarter væk i bil via motorvejen A3.

Byen har et hyggeligt historisk centrum med mange gode spisesteder, butikker og cafeer, en fin lille strand og en smuk udsigt over havet, samt et ugentligt marked om onsdagen, som afholdes både i den historiske del af byen oven for kystvejen og i den nedre del af byen; Marina di Vietri. Vietri sul Mare er også kendt for sin rige keramik-tradition, der stammer helt tilbage til det femtende århundrede, der kan anes i arkitekturen på mange af byens historiske bygninger.

Velkommen til Italien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Vietri sul Mare og andre rejsemål i regionen Campania hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Oplevelser og seværdigheder

Med sin beskedne størrelse - lidt under 8000 indbyggere - har Vietri sul Mare ikke et stort udbud af seværdigheder, men det kan anbefales at besøge byens største historiske seværdighed, som er hovedkirken Snakt Johannes Døberen; en sen napolitansk renæssance-bygning med et højt klokketårn, et smukt guldloft, et marmor-altar fra det 17. århundrede, en albaster-statue af helgenen og et trækors fra det 11. århundrede.

Det kan også anbefales at besøge Palazzo Solimene, der blev bygget efter anden verdenskrig af Paolo Soleri og som huser nogle af byens kendte keramiske samlinger. Der er også andre bygninger i og omkring byen, hvor du kan beundre de lokale keramik-traditioner, herunder på Museo Provinciale della Ceramica i den nærliggende landsby Raito.

Udflugtsmuligheder

Med sin centrale beligghed er det let at komme rundt til store seværdigheder og oplevelser i Syditalien. Du kan på relativt kort tid nå frem til Amalfikystens og Sorrentohalvøens mest kendte byer, såsom Amalfi, Ravello, Positano, Minori, Scala og Atrani - og storbyen Napoli ligger kun 50 kilometer væk.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Vietri sul Mare