Rejser til Terracina

Terracina er både en moderne og livlig by samtidig med at historien er allestedsnærværende i byens bygninger. Her kan du nyde moderne shopping og spadsereture i den gamle by med fine bygninger og et historisk vingesus. Byen ligger ca. 100 km fra Rom og 120 km fra Napoli. Fra lufthavnen, Ciamoino (CIA) i Rom, er der ca. 90 km til Terracina.

Terracina ligger ca 100 km syd for Rom på byens smukke kyst.

Denne byen har været forholdsvis uberørt af den internationale turisme, men Terracina er fantastisk og en velbevaret hemmelighed. Her kan man endnu opleve ægte italiensk stemning og byen har et vidunderligt udvalg af fisk og skaldyr. Byen er rig på historie, kultur og arkitektur.

Byens historiske centrum ligger ved foden af en spektakulær klippe som støder ned til havneområdet. Byen er delt i to af en kanal og på begge sider finder du lange og flotte badestrande. På toppen af klippen ligger et atrimformet bygningsværk, som er ruinerne efter et tempel for Jupiter Anxur.

Fra lufthavnen Ciampino (CIA) i Rom er det ca 90 km til Terracina.

Historisk spændende og gode spisesteder

Syd for Rom finder du den hyggelige og charmerende by Terracina, som i dag især lever af fiskeri og traditionelt håndværk. Men byen har meget mere at byde på og du vil opleve en spændende bymidte med havnefront, romerske ruiner og små landejendomme.

Terracina kan spores tilbage til 509 f.Kr og blev kolonialiseret af romerne i år 329 f.Kr bl.a på grund af dens strategiske placering. Byen ligger i et smukt område i Lazio langs den sydlige kyststrækning, hvor de fine sandstrande er brede. Det historiske centrum er hyggeligt og autentisk og byder på ægte italiensk stemning, og holder du af fisk og skalddyr, kan du glæde dig til byens mange restauranter.

Livlig badeby og små stræder

Terracina har både et nyere og et historisk centrum og vil derfor være interessant for dig som ønsker at kombinere sol og badeferie med kultur og alle tænkelige bekvemmeligheder på ferien. Byen har 40.000 indbyggere og er også et besøg værd udenfor højsæsonen, hvor romerne selv kommer for at nyde strandlivet og de gode lokale fiskerestauranter. Nede ved vandet ligger det nye bykvarter og her er der leben hele dagen. Om aftenen samles indbyggerne og turisterne i den gamle bydel på klippen på vejen op mod Jupiters Tempel som ses fra byen fra Monte Sant´Angelo. Læn dig tilbage og nyd et godt glas vin eller et veltillavet måltid mad i historiske omgivelser.

Et historisk centrum at slentre rundt i

Det historiske centrum er hyggeligt og stemningsfuldt: Domkirkens torv er blandt de flotteste i hele Italien og langs hovedvejen vil den besøgendes øjne blive tiltrukket af antikke søjler og store sten, som er blevet genbrugt til bygning af husene. Marmor og mursten er fornemt blandet sammen til et harmonisk syn... næsten som ved en tilfældighed. Har du mere lyst til oplevelser anbefaler vi en tur til nabobyen Sperlonga 16 km væk. Udover sin gode strand finder du det gamle centrum oppe på højen, hvorfra du har en smuk udsigt over kysten. De hvide huse og smalle stræder bidrager til den autentiske stemning og her er også et par rigtigt gode restauranter at vælge imellem.

En stor sommerfest

Fra midten af juli (omkring den 16. juli og frem) afholder byen årligt den traditionsbunde fest: Festa della Madonna del Carmine. En begivenhed alle byens borgere ser frem til og som løber over en hel weekend med opvarmning fra om torsdagen, kirkegang om formiddagen og optog samt koncerter om aftenen. Om lørdagen starter begivenheden med en messe i kirken Chiesa del SS. Salvatore og fortsætter dernæst henunder aften med et optog fra Piazza Garibaldi, hvor den lokale kirkes Madonna bæres af en skare troende ned til havnen. I solnedgangen sejler fiskerne i optog ud på havet mod Circeo i smukt dekorerede både. Herefter vender de tilbage til et spektakulært fyrværkerishow, og madonnaen bæres tilbage til kirken. Om søndagen afsluttes festlighederne med flere koncerter og fyrværkerishow ved midnat. En oplevelse du vil mindes med glæde.
 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Terracina