Rejser til Montemarcello

Unik beliggenhed med et strejf af romeriget

Montemarcello ligger på toppen af Caprione-bjerget, hvorfra der er udsigt over La Spezias bugt, floden Magras munding og den toskanske kyst fra Carrara til Viareggio.

Allerede på vejen herop fra Lerici får du glimt af de skønne udsigter, som uden tvivl har været med til at sikre Montemarcello optagelse på listen over Italiens smukkeste middelalderbyer. 

Kort over Montemarcello

Du kan klikke på kortet for få et overblik over området. På dette kort er der markeringer af de ferieboliger og hoteller, Escapeaway i øjeblikke tilbyder i denen del af Ligurien.

En af de smukkeste strande

Tæt på byen findes to små strandlaguner, som man kun kan nå ad vandvejen eller via vandrestierne, som udgår fra Montemarcello. Den ene er Punta Cervo, der tilmed er kåret som en af Italiens 20 smukkeste strande mens den anden, som er lidt mindre, hedder Punta Bianca.

Romersk byplan

Byen har fået sit navn efter den romerske konsul Claudio Marcello, som erobrede dette område for Rom i år 155 f.Kr. Byen har endnu i vore dage den typiske firkantede romerske byplan med smalle gader, der krydser hinanden med 90 graders vinkel. Rundt om byen findes der ruiner af de bymure, der blev bygget i 1400-tallet. I den nordlige del af byen findes et stort tårn, der blev bygget til at forsvare byen, og på den sydligste del ligger endnu resterne af en militær fæstning, som blev brugt så sent som under Anden Verdenskrig.

Lufthavne og transport

Pisa ligger mindre end en times kørsel fra Montemarcello. I sommersæsonen er det normalt muligt at flyve direkte hertil fra Danmark med flere selskaber. Du kan selv tjekke, hvilke forbindelser der er ved at søge efter 'Fly & ophold' øverst her på siden.

Der kører tog langs kysten fra Pisa, men der er dog ingen forbindelse helt ud til Montemarcello. Du kan stå af i Sarzana eller La Spezia, hvor fra der er busforbindelse det sidste stykke. Vil du gerne have frihed til at sætte dit eget tempo, er det nemt at leje en bil. Det letteste er i de fleste tilfælde at bestille billeje med afhentning i lufthavnen.

Restauranter og indkøb

Byen har kun omkring 300 faste indbyggere, men har dog et par restauranter, ligesom der i de nærliggende byer er nok spisesteder at vælge mellem. Vil du selv stå i køkkenet i ferien, er det en fordel at have en bil til rådighed til indkøb i for eksempel La Spezia. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montemarcello