Rejser til Desenzano del Garda

Er du på udkig efter et sted ved Gardasøen, hvor du får lidt af det hele? Så er Desenzano del Garda - undertiden også bare kaldt sul Garda (på grund af dens beliggenhed) - en oplagt mulighed for dig!

Velkommen til Italien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Desenzano del Garda hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Gardasøens uofficielle hovedstad

Desenzano del Garda, som ligger på den sydvestlige bred af søen i kommunen Brescia og regionen Lombardiet, betragtes som Gardasøens uofficielle hovedstad. Det skyldes ikke bare byens størrelse - den har ca. 25.000 indbyggere (hvilket er meget på de kanter) - men også, at du herfra nemt kan tage rundt til andre byer i området med offentlig transport vi det italienske jernbanenet. Der afgår blandt andet tog til storbyerne Milano, Verona og Venedig, busser til destinationer i Trentino og Veneto, og færger til byer omkring hele søen, såsom det nærliggende Sirmione. Hvis du er i lejebil - eller egen bil - er der desuden indkørsel til motorvejen A4 (MI-VE).

Kendt for sin havn og hyggelige centrum

Desenzano del Garda er kendt for at have et charmerende og smukt bycentrum med hyggelige, snoede gader mellem byens slot, der knejser på en bakke, og søen nedenfor. Særlig popularitet nyder byens lille fredelige havn, hvor små både er fortøjet og svaner glider over vandet foran rækken af gode café-barer. Ud over den lille havn har byen også en større marina, beskyttet af en imponerende havnemur, en lang søpromenade flankeret af træer, samt et anløbssted for de mange turbåde, som sejler på søen. Særligt omkring de to torve, Piazza Malvezzi og Piazza Matteotti, er der meget lokalt liv. 

Masser af gode restauranter 

En anden fordel ved Desenzano del Garda er, at byens  centrum bugner af gode restauranter, gelateriaer og cafeer og hyggelige barer. Der findes endda flere biografer, og diskoteker i byen, samt steder, hvor du kan leje cykel, hvilket kan anbefales, da denne sydlige ende af Gardasøen er bred, ret flad og ikke så dramatisk som den bjergrige, nordlige del. .

Byen har også et marked den første søndag i måneden, hvor du kan finde et bredt udvalg af antikviteter,  håndmalet keramik, tøj og lokale delikatesser, såsom frisk salami.

Udflugtsmuligheder

Udover de mange andre hyggelige småbyer omkring søen, samt nærliggende Sirmione og Catuls Grotter, er Desenzano også et godt udgangspunkt for dagsudflugter til forlystelsesparkerne Gardaland og Caneva World, samt lidt fjernere udflugtsmål, såsom storbyerne Verona og Venedig.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Desenzano del Garda

Populære hoteller i Desenzano del Garda

Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant