Rejser til Gravedona

Kulørt søpromenade

Book en rejse til skønne Gravedona med den indbydende søpromenade, færgelejet og en smuk beliggenhed med frit udsyn ud over Comosøen. Her kan man få mange dage til at gå ...

Indbydende beliggenhed

Gravedona ligger indbydende på den venstre bred af den nordlige ende af Comosøen. Byen med de kulørte husfacader og det harmoniske udtryk danner et smukt bindeled mellem søens spejl og de bagvedliggende, dramatiske bjergskråninger.

God balance

Byen har en fin størrelse, som skaber god balance mellem ro og sommerferiestemning på samme tid. Ved indgangen til byen finder man både benzintank og et stort supermarked, mens den skønne søpromenade (som er lukket for trafik om sommeren) med flot vejbelægning byder sig til med kaffebarer, isbarer og ca. seks spisesteder. Byens kulturelle samlingspunkt er Palazzo Gallio, som ligger i den nordlige ende af byen. Denne smukke bygning fra midten af 1500-tallet lægger hus til både koncerter og udstillinger. På 1. og 3. onsdag i måneden er der ekstra liv her i byen: det er nemlig markedsdag. Der er desuden gode cykelruter langs med søen.

Bådfart og udflugtsmuligheder

Der er færgeleje midt i Gravedona, som forbinder byen til resten af søen. Om sommeren er afgangene naturligvis hyppige. Af andre seværdigheder i området kan nævnes det mondæne skisportssted St. Moritz i Schweiz, som ligger ca. 1½ times kørsel væk. Eller den historiske by Chiavenna, som ligger på vejen til St. Moritz. Her finder man mange hyggelige kaffebarer, en gammel bydel og et smukt, rislende vandløb som deler byen i to.

Byen grænser op til nabobyen Consiglio di Rumo, som sammen med andre småkommuner i nabolaget nu er blevet slået sammen med Gravedona og deres nye officielle navn er Gravedona ed Uniti.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Gravedona