Rejser til Limone sul Garda

Gæstfrihed i toppen af Gardasøen. Book rejser til Limone sul Garda - pakkerejser med fly, hotel og billeje.

Som klistret til Gardasøens bred ligger Limone sul Garda smukt dér på bjergsiden, med et imponerende vue over Norditaliens mest populære sø. Nu kan du booke rejser til Limone sul Garda med fly, boutique-hotel og billeje inkluderet og sikret af rejsegaranti.

Limone er en af de smukkeste byer ved Gardasøen med en hyggelig atmosfære og en gæstfri befolkning. En dejlig destination i køreafstand fra Danmark, som år efter år er blandt de mest populære rejsemål hos Solfaktor.

Limone sul Garda er beliggende under nogle imponerende bjerge, der næsten truer med at klappe dig i ryggen med en lidt for stor pote - men bare rolig, det er blot en illusion. For mellem klippestykkerne ses grønne oaser, og så er der søudsigten, der gør en ferie i Limone sul Garda til et unikt valg.

Byens erhverv har gennem tiden bestået af fiskeri og citrondyrkning, især det sidste er i følge flere overleveringer vigtigt i forhold til byens navn, der oversat til dansk betyder ’citron’, til trods for at det ikke er ideelt at dyrke citroner her. Citroner har dog siden 1300-tallet vokset overalt på denne side af søen takket være det milde klima. Vil man ud at spise kan vi anbefale restauranterne Monte Baldo, Gemma og Gato Borracho for at nævne nogle få.

Køl ned i Gardasøen

Når solen bager over Limone, og du får behov for at køle en anelse ned, er der fra Limone flere små strande nord for byen, hvorfra du kan bade, trods der er tale om stenstrande. En af disse er en privat strand, der også udlejer solsenge. Syd for byen ligger tilmed en noget større strand også med grus og sten.

Når man rejser til Limone kan man tage på udflugter til bl.a. Verona, Venedig, Vicenza, Riva del Garda og de øvrige byer ved Gardasøen. Du kan eksempelvis sejle tværs over søen til Malcesine, som vi på det varmeste anbefaler. Men du kan også tage på vandreture i baglandet eller besøge de mindre søer bag Gardasøens vestre bred Ledro, Idro og Tenno.

Kendt feriedestination

Limone sul Garda er i dag et kendt rejsemål for mange turister, der her finder behagelige omgivelser til meget rimelige priser. Limone gæster op til 20.000 mennesker i højsæsonen, men det kan ikke rigtig mærkes, når du spadserer langs med søpromenaden eller i de maleriske, smalle indtagende gader, fordi byens charme overdøver menneskestrømmene.

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser til Italien, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i dette overdådige ferieland. Tag med os på en dejlig ferie til Limone sul Garda - vi har udvalgt områdets bedste hoteller og ferieboliger til dig, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Hoteller i Limone sul Garda

Populære hoteller i Limone sul Garda

Italien, Lombardiet, Limone sul Garda
  • Nærmeste lufthavn: 95 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Limone sul Garda
  • Nærmeste lufthavn: 95 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Limone sul Garda
  • Nærmeste lufthavn: 96 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Mere om billige rejser til Limone Sul Garda

Limone Sul Garda, som er beliggende ved Gardasøens bredder i regionen Lombardiet, er et ideelt udgangspunkt for en ferie ved Gardasøen. Byen, der er omkranset af bjerge på den ene side og søen på den anden side, er en af de smukkeste byer ved Gardasøen og er kendt for dens intime atmosfære og dens gæstfri befolkning, der kun tæller knap 1000 indbyggere. Lidenskabelige James Bond-kendere vil også vide, at James Bond-filmen Quantum of Solace fra 2008 rummer enkelte optagelser på vejene rundt om Limone sul Garda.
 
Byens historie
På trods af tilstedeværelsen af de berømte citroner i byen, som tilsyneladende også indgår i byens navn, er byens navn formentlig ikke afledt af ordet for citroner, men derimod af det gamle ord lemos, der betyder elm, eller limes, der på latin betyder grænse og henviser til grænsen til nabo-kommunerne Brescia og Trento.
 
Indtil 1940'erne var byen kun tilgængelig enten via sø-vejen eller gennem bjergene. Vejen til Riva del Garda, som har været med til at sætte Limone Sul Garda på turistkortet og gøre den til ét af de mest populære ferieområder ved Gardasøen, blev først bygget i 1932.

Seværdigheder i Limone sul Garda

Blandt byens seværdigheder er den gamle citronlund, Limonaia del Castèl, som er åben hver dag om sommeren og søndag eftermiddag om vinteren; kirken Chiesa di San Rocco, der rummer nogle smukke freskoer tæt på den gamle havn; udstillingen af den lokale olivenolie-fremstilling i byens olivenolie-fabrik; sognekirken Chiesa di San Benedetto, der har en vidunderlig panoramaudsigt over søen; Chiesa di San Pietro, som er byens ældste kirke (den menes at gå tilbage til det tolvte århundrede eller tidligere), og som ligger en kort gåtur fra centrum af byen.
 
Ud over disse seværdigheder byder en rejse til Limone Sul Garda på mange aktivitets- og udflugtsmuligheder. Du kan for eksempel tage på udflugter til berømte kulturbyer såsom Verona og Venedig, sejle tværs over søen til byen Malcesine, eller tage på vandreture i Gardasøens bagland. Hvis du derimod snarere trænger til afslapning i solen og badning i søen, er der et par små stenstrande nord for byens centrum, samt en lang stenet strand syd for byens centrum.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her