Rejser til Molise

Molise er den næstmindste af Italiens 20 regioner og en af de mindst besøgte. Uden for landets grænser er der således næppe mange, som nikker genkendende til navnet Molise. Det er faktisk lidt en skam, for der er meget at komme efter i denne lille region. Især hvis du sætter pris på autentiske oplevelser og ægte gæstfrihed helt uspoleret af masseturisme.

Ude ved regionens cirka 35 kilometer lange Adriaterhavskyst lokker fine sandstrande. Ved kysten er der en vis turisme, for eksempel ved badebyen Marina di Montenero di Bisaccia og Termoli. Sidstnævnte er en tidligere fiskerby. Begge er blevet populære rejsemål blandt familier, som nyder godt af de lange, lavvandede sandstrande og et godt udvalg af spisesteder. Det kan især anbefales at prøve fiskeretterne!

En perlerække af stemningsfulde landsbyer

Drømmer du om en ferie med sol og strand, kan du sagtens få det i Molise. Der er dog også meget andet at opleve på rejsen hertil. Lige så snart du bevæger dig væk fra kysten og ind i baglandet, bliver det grønne landskab hurtigt mere bakket. Længst inde i landet mod naboregionen Campania afgrænses Molise af Appenninerne, bjergkæden der løber centralt ned gennem landet. Du vil straks fornemme, at Molise er en forholdsvis tyndt befolket region. På en rejse rundt i regionen er det således mest mindre landsbysamfund, du møder. Der er dog også et række lidt større byer.

Den største er den centralt beliggende regionshovedstad Campobasso (ca. 51.000 indb.). Den er kendt for sit velbevarede middelaldercentrum. Blot 50 kilometer mod vest for den ligger provinshovedstaden Isernia (ca. 22.000), der også har smukke gamle bygningsværker og ligeledes er en god base for en ferie. Ægte landlig idyl finder du også i mindre bakketopslandsbyer som Agnone og Sepino. Her får du ideelle omgivelser til en afslappende ferie lidt på afstand af den mere travle kyst. Du vil hurtigt glemme alt om den travle hverdag derhjemme, og i stedet finder dig til rette med landsbyens langsommere tempo.

Transport

Selvom de større byer i Molise er forbundet med tog til blandt andet Napoli og Rom, er det primært med bus, du kan komme fra landsby til landsby. Der er dog ikke så mange afgange i løbet af dagen. Som turist er det derfor i de fleste tilfælde bedre at leje en bil, når du rejser til Molise. Dette er en region, som indbyder til udflugter, hvor du følger dit eget tempo. Så kan du nemt komme rundt til de bedste strande og udforske de mange charmerende byer og naturområder i baglandet.

Der er ingen internationale lufthavne i Molise. Den nærmeste, Abruzzo International Airport (PSR), ligger ved kystbyen Pescara i naboregionen Abruzzo. En anden oplagt mulighed er at bestille en billig rejse til Molise, hvor du flyver til en af lufthavnene ved Rom.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Molise