Rejser til Lari

Lari, der ligger på en bakketop godt 20 kilometer i fugleflugt sydøst for Pisa, er en typisk toscansk middelalderlandsby. Øverst på bakken ligger således en borg omgivet af en høj mur, Castello dei Vicari, nedenfor hvilken selve byen er opstået. Lari har i dag blot omkring 1.100 indbyggere, men selvom den ikke er ret stor, har byen meget at byde på som rejsemål.

Borgen har som minimum eksisteret siden det 11. århundrede og blev i løbet renæssancen udbygget og forstærket. Den har ikke blot tjent som bolig for områdets magthavere, men  har i tidens løb også rummet både et torturkammer og et fængsel. Sidstnævnte var faktisk i brug helt indtil 1934. Der er åbent for rundvisninger på borgen, og det er svært ikke at få kuldegysninger ved synet af torturinstrumenterne, der i sin tid skulle fremtvinge tilståelser. Du kan eventuelt springe disse over og i stedet nyde den flotte udsigt over byen og de omkringliggende landskab.

Frisk pasta og søde kirsebær

Castello dei Vicari er måske nok det mest iøjefaldende bygningsværk i Lari, men den er ikke byens eneste interessante seværdighed. På en spadseretur rundt i de smalle gader, som snor sig ned fra borgen, vil du således støde på flere smukke, gamle bygnninger, der vidner om byens lange historie. Læg også vejen forbi byen egen lille familiedrevet pastafabrik, Pastificio Famiglia Martelli. Den har kun otte ansatte, alle medlemmer af Martelli-familien, som står for fremstillingen af frisk, håndlavet pasta efter opskrifter, der er gået i arv fra generation til generation. Det er som regel muligt at få en kort rundvisning i fabrikken, hvor der bliver fortalt om produktionen og historien bag teknikkerne, der bruges til at skabe de mange forskellige slags pasta.

Pasta er dog ikke det eneste Lari er kendt for kulinarisk. Der dyrkes således også mange frugter og grøntsager i området omkring Lari, især kirsebær. Rejser du hertil i maj, kan du på byens årlige kirsebærfestival prøvesmage de mange forskellige sorter, som dyrkes i regionen. Der er desuden talrige boder med salg af delikatesser i form af likører og andre søde sager lavet af de lokale kirsebær.

Udover pasta og kirsebær kan du i Lari også bruge ferien på at dykke ned i det lokale køkkens andre herligheder. Trods sin beskedne størrelse har byen således en spisesteder, der er kendt for kvalitet til rimelige priser. Der er desuden ikke ret mange kilometers kørsel til nabobyerne, der ligeledes ofte har et godt udvalg af restauranter i forskellige prisklasser.

Tæt ved Pisa

Rejser du til Lari, har du optimale betingelser for at opleve essensen af Tocana og italiensk kultur. Både i selve byen, men også fordi du har et godt udgangspunkt for at tage på udflugter til nogle af regionens mest kendte byer og seværdigheder. Der er for eksempel ikke mere end 35-40 minutter at køre til Pisa, ligesom Lucca og San Gimignano også er oplagte mål for en dagsudflugt.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Lari