Rejser til Montepulciano

Når du nærmer dig Montepulciano og ser de velbevarede bymure nedenfra, vil du forstå, hvorfor denne betagende bakketopby gennem en stor del af dens historie var en vigtig brik i kampen om herredømmet over området. I dag er det stadig i høj grad den strategiske gode beliggenhed, som gør Montepulciano til et eftertragtet rejsemål i Toscana. Fra byen har du flot udsigt i flere retninger over regionens karakteristiske landskab af bløde bakker og cypresser, hvor dalene Val d’Orcia og Val di Chiana mødes. 

I Montepulciano har du perfekte betingelser for en rigtig livsnyderferie med gode lokale vine og afslapning i de nærliggende varme kilder. Samtidig har du her et godt udgangspunkt for at besøge de mange andre charmerende middelalderbyer og talrige vingårde i det sydlige Toscana. Du bør dog også tage dig god tid til blot at spadsere rundt i de smalle gader i den gamle del af Montepulciano, hvor du stadig tydeligt vil mærke historiens vingesys blandt de smukke renæssancebygninger. 

Velkommen til Italien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Montepulciano og andre rejsemål i Toscana. Vil du ikke bo på hotel men i villa eller måske en ferielejlighed tilbyder vi også et stort program af nøje udvalgte ferieboliger og villaer i området omkring Montepulciano.

Book din ferie som en samlet pakkerejse inkl. flyrejse, hotelophold og lejebil, eller bestil kun dit hotel igennem Solfaktor hvis du selv vil arrangere rejsen til Montepulciano.

 

Hoteller i Montepulciano

Populære hoteller i Montepulciano

Italien, Toscana, Montepulciano
  • Nærmeste lufthavn: 123 km
  • Afstand til centrum: ca. 2.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Montepulciano
  • Nærmeste lufthavn: 129 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Toscana, Montepulciano
  • Nærmeste lufthavn: 128 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi


Information og fakta

Skal du rejse på ferie til dette område af Italien har jeg her samlet lidt fakta og information om rejsemålet Montepulciano. Vil du have mere inspiration til din rejse så kig evt. forbi bloggen, her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Toscana. Du kan bla. læse om emner som vejret når du rejser, om kulturlivet, om historien og den smukek natur, om den lokale mad og vin, de største seværdigheder og f.eks. få tisp til udflugter på destinationen.

Montepulciano der har omkring 14.000 indbyggere, ligger hævet over landskaber på en 605 meter høj bakke omkring 70 kilometer sydøst for Siena og 124 sydøst for Firenze.

Byen har en lang historie, der formentlig strækker sig tilbage til det 4. århundrede f.Kr. Romerne havde for eksempel stationeret en garnision ved Montepulciano for at forsvare områdets vigtigste veje. Efter romerrigets fald blev byen et religiøst centrum for de germanske langobardere, der havde herredømmet frem til middelalderen. Her blev Montepulciano takket være sin placering ofte del af de territoriale stridigheder mellem bystaterne Firenze og Siena. Da Siena i 1559 blev erobret af Firenze, mistede Montepulciano sin strategiske betydning, men udviklede sig dog efterfølgende til et vigtigt centrum for områdets landbrug. I dag er Montepulciano stadig kendt for sine landsbrugsprodukter - den lokale Vino Nobile anses af kendere for at være blandt Italiens bedste vine.

Piazza Grande - byens hjerte

Hvad enten du kommer her på et kortere besøg, eller bor her hele ferien, kan du bruge lang tid i Montepulciano på blot at nyde slentreture rundt i de stemningsfulde, smalle gader, hvor der ligger talrige vinhandlere og andre småbutikker. Der er en del stejle gader, men heldigvis er der rig mulighed for slå sig ned på en restaurant eller café for at hvile benene og få en forfriskning undervejs. Udover de kulinariske oplevelser bør du også stoppe op for at beundre den flotte arkitektur, som du ser overalt i den gamle bydel. 

I de 15. og 16. århundrede oplevede Montepulciano ligesom resten af regionen en periode med politisk stabilitet og velstand, som blandt andet kom til udtryk ved opførslen af prægtige bygninger. Gå for eksempel en tur til byens hjertet, Piazza Grande, hvor der udover rådhuset fra det 12. århundrede, Palazzo Comunale, ligger flere andre smukke palæer fra det 16. århundrede. Det er også på Piazza Grande, byens højest punkt, at der ofte afholdes markeder og kulturelle arrangementer. Hvert år den sidste søndag i august afholdes for eksempel det særprægede Bravio delle Botti - en konkurrence om at rulle vintønder. Vil du have en god udsigt over byen og landskabet, kan du klatre de 67 trin op ad den smalle trappe i rådhustårnet. På en klar dag er det muligt at se helt til Siena.

Bølgende marker og vingårde

Det er meget fristende blot at blive hængende og nyde stemningen i Montepulciano, men der er også meget andet at opleve i området. Du har således det perfekte udgangspunkt for at udforske de andre bedårende byer og berømte kulturlandskaber i Val d’Orcia, der med god grund er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Det er i dette område, du finder Toscanas karakteristiske bølgende marker i en bred palette af farver, gamle olivenlunde, snørklede landeveje og rustikke vingårde omgivet af majestætiske cypresser.

Denne del af Toscana indbyder i den grad til spontane udflugter, hvor du kører i bil. Selvom der er enkelte busser i løbet af dagen, er det som regel ikke en praktisk løsning, hvis du vil udforske områdets seværdigheder. I bil tager det for eksempel ikke ret lang tid (ca. 20 minutter) at køre en tur til renæssancebyen Pienza eller Monticchiello.

Du kan dog også få meget ud af blot at pakke et par gode vandresko i kufferten. Du når naturligvis ikke lige så langt omkring, men selv en kortere gåtur fra Montepulciano er en god mulighed for at fornemme det ægte toscanske landliv. Du kan for eksempel starte med at ned til den fine lille renæssancekirke Chiesa di San Biagio fra det 16. århundrede, som ligger nedenfor bymuren. Har du appetit på mere, kan du nemt finde ruter videre ud blandt områdets vingårde og marker.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her