Rejser til Portoferraio

Portoferraio ligger på Elbas nordkyst og er øens hovedby med cirka 10.000 indbyggere. Her findes et pænt udbud af restauranter, butikker og underholdningsmuligheder. Den nyere bydel er præget af det daglige liv der udleves her, mens den gamle bydel med havnefronten ånder både harmonisk liv og turisme. Her findes både modebutikker, smarte restuaranter, sukkesøde isbarer og et rigt udvalg af cafeer både med udsigt til havet eller en gammel hyggelig piazza.

Trods byens beskedne størrelse, har den en ganske interessant historie. Den blev grundlagt i 1548 af Cosimo I de' Medici, og forblev en del af fyrstedømmet Toscana indtil 1700-tallet. I løbet af 1800-tallet blev Portoferraio Elbas vigtigste havn og åbning mod fastlandet. Efter Napoleon-tiden blev byen igen en del af Toscana, indtil Italiens samling i 1861.

I Portoferraio kan vi anbefale et besøg til Forte Stella, der er beliggende i den øverste gamle bykerne. Herfra er der udsyn ned over byen, til resten af øen og til det omfavnende hav. Da fortet stadig er beboet (vi udlejer blandt andet én af lejlighederne), skal man betale for indgangen, som er reguleret med en fast åbningstid. Fortet er femkantet, deraf navnet: Stella (stjerne) og er bygget i røde mursten. Byggeriet blev påbegyndt i 1548. Inden for fortets vægge finder man bl.a. et fyrtårn, der af lokale forfattere er omtalt som det smukkeste og mest majestætiske fyrtårn i Middelhavsområdet.

Mens man er i Portoferraio kan man passere forbi det ottekantede tårn Torre della Linguella, der ligger yderst på den ene af de moler, der som en hestesko lukker sig om Portoferraio. Tårnet blev bygget som en del af byens forsvarsværn sammen med Forte Stella og Forte Falcone og blev også projekteret i 1548. I dag anvendes tårnet til udstillinger og kan ved disse anledninger ses indefra. I forbindelse med tårnet kan man se levn fra en gammel bygning, der kaldes Villa Romana. Disse ruiner er blevet gravet frem i to omgange, den første del blev fundet i 1976 og den anden del i 1979. Det særlige ved disse ruiner er de særligt flotte og indfarvede gulve, der er dukket frem af jordens gemmer.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Portoferraio