Rejser til Jordan

Oplev eksotiske Jordan. Her får du både storbyferie, oplevelser fra den moderne teknologiske verden og så er her selvfølgelig Petra, klippelandsbyen, som er et afverdens syv vidundere.

Jordan er et eksotiske eventyr

Er du ude efter en anderledes og autentisk ferie så er Jordan et godt alternativ. Her får du både en fornemmelse af storby, moderne teknologi og et arabisk eventyr. Jordan er ligger i dag i den “fredelige” delen af Mellemøsten.

Jordan har kun kyster i syd mod Akababugten og er hovedsageligt et ørkenland med store nord-syd-gående bjergkæder. Der er kun 5 kvadratkilometer med skov i hele landet.

Jordans historie strækker sig tilbage til 1200 f.kr. og over hele landet kan du besøge mindesmærker og opleve en spændende og rig historie. I 1812 blev oldtidsbyen Petra opdaget, og ikke uden grund er dette en af hovedattraktionerne i Jordan. Denne klippelandsby står på listen over verdens syv vidundere.

Jordan er hovedsageligt et muslimsk land med omkring 5,7 millioner indbyggere. Hovedstaden Amman er landets største by med godt 1,6 millioner indbyggere. Det officielle sprog er arabisk og mange snakker godt engelsk.

Fredag er ugens helligdag i Jordan. Ofte er banker, offentlige kontorer, rejsebureauer og nogle butikker er også lukket på lørdage. Under Ramadanen er det ulovligt at drikke alkohol, spise og ryge offentligt fra soloppgang til solnedgang. Alkohol sælges ikke i butikkerne, men kan købes på større ikke-muslimer hoteller.

I Jordan er det billigt at tage taxi, hvilket også gælder på længere strækninger, som mellem Amman og Aqaba. Taxierne har taxameter, men de bliver ikke altid brugt om aftenen, derfor er det også en god ide at lave en aftale om pris på forhånd.

Vejene i Jordan er veludviklet og skiltene står på både arabisk og engelsk. En god måde at rejse i Jordan er i en lejet bil.

Hoteller i Jordan

Populære hoteller i Jordan

Jordan, Sweimeh
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Jordan, Aqaba
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Jordan, Aqaba
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant