Rejser til Hvar

Der er meget at opdage på Hvar og her er gode muligheder for at dykke, surfe og sejle i den smukke skærgård. Øen, Hvar, har længe været et populært rejsemål med mange tilfredse og tilbagevendende gæster. Som resten af Kroatien er Hvar omgivet af krystalklart vand og en smuk og frodig natur. Strandene er typisk stenstrande, og man bader her fra klipper og badebroer. Ønsker man at tage på udflugt, er det en oplevelse at tage en bådtur ud i skærgården. I sommermånederne er der gang i nattelivet. For at komme till Hvar foretager man en bådrejse på ca. 1½ time, og bådene afgår fra havnen i Split. Det tager 30-45 minutter fra lufthavnen at komme til Split.

Byen Hvar er den største byen på øen Hvar. Placeret på øens sydvestlige kyst byder Hvar by på hyggelige gader, gode restauranter og skønne badestrande. I sommermånederne er tempoet på nattelivet højt med mange koncerter og andre arrangementer.

På øen Hvar er klimaet vidunderligt, her er smuk natur og maleriske små landsbyer.

Øen Hvar har længe været et populært rejsemål og mange feriegæster vender tilbage år efter år. Her er et vidunderligt klima, smukke naturlige omgivelser, pittoreske små landsbyer og her møder feriegæster en afslappet atmosfære.

Øen er omgivet af krystalklart vand og på den finder man smuk frodig natur. Et bjerg deler øen i en nordlig og en sydlig del. Mod nord ligger små landbrugsjorde, hvor det dyrkes alt fra blomster til grøntsager og oliven. Mod syd ligger øens store vinregioner, hvor vinstokkene står tæt op ad bjergsiderne. Øens vinproduktion inkluderer både hvide og røde vine.

Den vigtigste landsby på øen er Hvar by som kan være ganske hektisk i højsæsonen. Er du mere til rolige omgivelser er der flere små maleriske landsbyer andre steder på Hvar. Øen har en rig historie og er vigtig for den kroatiske kulturhistorie. Blandt andet er det første europæiske teater opført og drevet i byen Stari Grad i 1612. Uanset om man vælge at bevæge sig omkring på cykel, i bil eller med offentlig transport er det nemt at komme omkring.

På Hvar kan du nemt finde en lille badevig som du kan have helt for dig selv. Strandene har ofte småsten og flere ligger med små klippetanger ud i vandet som man kan bade fra nogle steder kan man også hoppe i vandet fra klippeafsatser.

Vil du på udflugt, er det en oplevelse værd at tage en bådtur ud i øparadiset omkring Hvar.

Du kommer til øen med båd fra havnen i Split, og turen tager omkring 1,5 timer. Fra lufthavnen tager det omkring 30-45 minutter med bus at nå byen.

Hvar by er placeret på den sydvestlige del af den smukke ø med samme navn.

Hvar by har omkring 4.000 faste indbyggere og byen har en lang og turbulent historie. I Hvar kan du se mindesmærker for historien overalt.

Centrum i byen er bilfri. Så her kan du slentre ad brostensbelagte smalle gader med charmerende pladser og se den smukke venetianske havn på turen. I Hvar by kan du nyde gode måltider på skønne restauranter eller hygge dig på de nærliggende badestrande.

Lader du ferien gå til Hvar by, kan du vælge mellem et pulserende natteliv eller nyde en rolig ferie i maleriske omgivelser. I sommermånederne er der tryk på nattelivet og her er mange koncerter og andre optrædender.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Hvar

Populære hoteller i Hvar

Kroatien, Dalmatien, Hvar by
9,0
Fabelagtigt
27 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 84 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Hvar by
9,5
Fabelagtigt
522 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 87 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Hvar by
9,5
Fabelagtigt
397 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 79 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)