Rejser til Riga

Riga blev grundlagt allerede i 1201 og er hovedstaden i Letland. Denne charmerende by er blandt de billigste storbyer i Europa. Her er der desuden mange flotte bygninger i gotisk stil og barokstil.

Floden Daugava deler Riga i to dele. Den gamle bydel ligger nord for floden. Riga er en smuk, historisk og interessant by at besøge, og flere og flere danskere opdager denne lille perle af en storby. I den gamle del af byen finder du mange små antikvitetsforretninger, hyggelige butikker og ikke mindst masser af restauranter og barer, mange af dem med bord og stole ude på fortorvet.

Der findes mange seværdigheder, som er værd at opleve i Riga – blandt andet Skt. Peter-kirken fra 1200-tallet, Svenskerporten, den store markedsplads ved jernbanestationen og krudttårnet. Fra tårnet i St. Peter-kirken er der en fantastisk udsigt ud over hele byen. Guldhanen, som troner på toppen af kirkespiret her, er blevet til et symbol for Riga. En anden af Rigas store seværdigheder, Domkirken, er i gotisk og romansk stil og var færdigbygget i 1211.

Riga er den største by i Baltikum og har ca. 700.000 innbyggere.  Priserne for mad, drikke og hotel er i den gunstige ende, så her kan du bo og spise godt uden at blive flået. Det meste du vil opleve ligger indenfor promenadeafstand, men du kan også tage en taxi (ikke dyrt) eller bruge de offentlige kommunikationsmidler, som fungerer fint.

Det tager en time at flyve til Riga fra Kastrup. Tidsforskellen er en time og da Letland er en del af EU siden 2004 skal du ikke tænke på noget visum. Man bruger euro som betalingsmiddel.

Riga Airport (RIX) ligger ca. 13 kilometer udenfor byen.  Med bus eller taxi er du i centrum på under en halv time.

Hvem vil kunne lide Riga?

Riga passer for yngre og ældre rejsende. En perfekt weekendrejseby for det voksne par, venneflokken på jagt efter fest og for dem, der bare vil nyde en hyggelig storby med masser af historie, museer, kultur, arkitektur, shopping, forlystelser og med gode muligheder for spa og wellness.

Hvornår skal man rejse til Riga?

Vejret er nogenlunde det samme som i Danmark. De fleste rejser hertil i perioden fra april til oktober, men der er også et flot julemarked i december.

Verdensarv i den gamle bymidte

Letland har oplevet en stærk økonomisk vækst siden landets uafhængighed i 1991, hvilket inkluderer en stigende turisme, da flere og flere efterhånden har fået øjnene op for ikke mindst Rigas mange kvaliteter som rejsemål. Man har brugt den øget velstand klogt til blandt andet at værne om den rige kulturhistoriske arv i Riga, som før uafhængigheden fra Sovjetunionen var forsømt. Du vil derfor tydligt kunne fornemme byens middelalderlige oprindelse i den velbevarede gotiske og barokke arkitektur. Ligeledes er den gamle bydels samling af smukke art nouveau-bygninger i dag en af de mest anerkendte i Europa og ikke overraskende optaget på UNESCO's prestigefulde Verdensarvsliste.

Hovedparten af byens mest interessante seværdigheder, hyggeligste caféer, restauranter og butikker er netop koncentreret i eller omkring den gamle bykerne, Vecriga. Til fods kan du derfor nemt nå omkring til det meste her. Det er en sand fornøjelse at udforske de bilfrie, brostensbelagte gader i sit eget tempo. Er du historisk interesseret, kan det dog også varmt anbefales at tage på en byvandring med en lokal guide. Rundt om i de smalle gader gemmer sig mange spændende fortællinger. Læg også gerne vejen forbi det interessante Besættelsesmuseum, hvor historien om tiden under skiftevis nazistisk og sovjetisk overherredømme fortælles.

Oplevelser for alle sanser

Trods en rig, spændende historie er Riga ikke en by, som hænger fast i fortiden. Byen har et levende kulturliv, der spænder vidt lige fra en anerkendt anerkendt opera til et pulserende natteliv. Du får derudover rig mulighed for at krydre din tur til Riga med spændende, nye gastronomiske indtryk. Der er et bredt udvalg af gode restauranter i byen. På menuen finder du både lokale favoritter og internationale klassikere. Du må heller ikke gå glip af centralmarkedet, Europas største fødevaremarked, der har til huse i fem enorme, sammenhængende Zeppeliner-hangarer få hundrede meter fra hjertet af den gamle by. Her er udvalget af lokale delikatesser enormt, og smagsprøver deles gerne ud.

Udover oplevelserne i Riga, som du sagtens kan bruge et par dage på i sig selv, er der også meget at udforske omkring byen. Det kræver således blot en kort bil, bus- eller togtur for at komme ud i store dybe skov eller til lange, uspolerede sandstrande. Har du tiden og lyst til at koble helt af, bør du for eksempel unde dig selv et besøg i den nærliggende kur- og badeby Jurmala.

Rejser til Letland

Læs mere om Letland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Letland her

Hoteller i Riga

Populære hoteller i Riga

Letland, Riga
8,4
Meget godt
2514 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 36 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Letland, Riga
9,0
Fabelagtigt
5869 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Letland, Riga
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 37 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Godt at vide

Her får du lidt nyttige informationer om Riga, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne smukke hovedstad. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Riga og vores mange andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!
 

Tidsforskel: Dansk tid + 1 time.

Sprog: Det officielle sprog er lettisk. I Riga taler de fleste dog både lettisk og russisk. Derudover taler især den yngre del af befolknigen i Riga også engelsk. Guider og andre ansatte i byens turistsektor taler udover engelsk ofte også tysk.

Valuta: Euro. Du kan betale med de mest almindelige kreditkort på de fleste hoteller, restauranter, barer og butikker. Hæv dog også gerne lidt kontanter, hvis du for eksempel vil besøge det centrale marked. Der findes hæveautomater flere steder i byen.

Transport: Det tager cirka 1½ time at flyve fra København til Riga International Airport, som ligger omkring 10 kilometer sydvest for centrum. Der kører busser mellem lufthavnen og Riga by, hvor du blandt andet kan stå af flere steder inde omkring den gamle bymidte. Busstopstedet i lufthavnen ligger 300 meter fra ankomsthallen. Turen med bus tager typisk 30-40 minutter og koster blot et par euro. Det er også muligt at tage en taxi fra lufthavnen og i stedet være fremme på omkring 20 minutter afhængig af trafik. Tager du en taxi, bør du sikre dig at aftale en pris for turen før afgang. De taxi-selskaber som har officiel licens til at betjene lufthavnen, er underlagt nogle bestemte priser, mens andre ikke har noget prisloft. Så spørg altid.

Vil du rejse langsomt til Riga, kan du tage færgen hertil fra Stockholm. Ligeledes er der efterhånden en del busselskaber, der har ruter til Riga fra mange dele af Europa.

Inde i Riga er den offentlige transport effektiv og pålidelig. Du kan komme nemt omkring med både bus og sporvogne. Har du ikke noget imod at gå nogle kilometer i løbet af ferien, kan du dog nå rundt til det meste blot til fods.

Hvad siger gæsterne i Riga?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser