Rejser til Riga

Riga blev grundlagt i 1201 og er både hovedstad og den største by i Letland. Denne flotte by er en af de billigste metropoler i Europa og en historisk by, der kombinerer imponerende arkitektur med moderne indslag og kulturelle oplevelser. Floden Daugava deler Riga i to dele., med den gamle bydel på den nordlige side af floden. Denne perle af en by er smuk, historisk og stadig mere populær som destination for en storbyferie. Book en billig rejse til Riga med Solfaktor!

Riga som rejsemål

Riga er den største by i hele Baltikum med cirka 700.000 indbyggere. Priserne for mad, drikke og hoteller er meget lavere end i Skandinavien, og du kan også nemt benytte byens billige offentlige transporter - eller snup en taxa, det vil heller ikke ødelægge dit rejsebudget! I byens centrum er det meste inden for behagelig gåafstand. Hovedsproget er naturligvis lettisk (som er et sprog næsten helt for sig selv og en af verdens mindre sproggrupper) men mange kan også russisk eller tysk - selv om engelsk er det foretrukne fremmedsprog blandt de unge. 

Ud over det du kan se, opleve og smage på i Riga, som bestemt er værd at sætte et par dage af til, er der også masser at se og udforske udover byen. Det kræver kun en kort rejse med bil, bus eller tog til dybe skove eller til lange, uspolerede sandstrande. Du kan for eksempel forkæle dig selv med et besøg i den flotte spa- og badebyen Jurmala, som ikke ligger langt fra hovedstaden - under en time i bil.

Attraktioner og madoplevelser i Riga

De fleste af Rigas mest interessante seværdigheder, de bedste caféer, restauranter og  de mest spændende butikker ligger i og omkring den gamle bydel, som hedder Vecriga. Denne del af byen er på UNESCO's verdensarvsliste, og her kan du opleve smukke historiske gader med mange små håndværks- og antikvitetsbutikker, restauranter og barer. Mange steder er der servering på fortovet. Mange af gaderne i denne del af byen er gjort bilfri. Et tip: book en guidet gåtur sammen med en lokal guide. Nu vil gadernes og bygningernes historier begynde at leve foran dine øjne, og du vil se detaljer, du måske aldrig havde opdaget selv.

Et must-see i Riga er Peterskirken fra det 13. århundrede. Fra Peterskirkens tårn (72 meter højt) er der en fin udsigt over hele byen. En anden af Rigas store seværdigheder, katedralen, er bygget i gotisk og romansk stil og stod færdig allerede i 1211. Den gyldne hane, som sidder på toppen af spiret, er blevet et symbol på Riga. 

Spændende historie venter også på Besættelsesmuseet. Det fortæller historien om tiden under nazistisk og sovjetisk dominans. Anbefales varmt.

I Rigas moderne del af centrum kan du se byens flotte art nouveau-arkitektur, som er en stor kontrast til den middelalderlige gamle bydel.  Hvis du vil have en pause, kan du tage en sejltur på Daugava-floden for at opleve Riga fra en anden vinkel - kan også gøres som en sunset-tour! Hyggeligt.

På trods af sin spændende historie hænger Riga ikke fast i fortiden. Byen har et levende kulturliv, der spænder fra et berømt operahus til et yderst pulserende natteliv. Du kan også krydre dit besøg i Riga med herlige gastronomiske oplevelser på byens mange gode restauranter. I den gamle bydel finder du hyggelige restauranter, der serverer autentiske lettiske retter. I den nyere del af byen finder du flere internationale restauranter og moderne spisesteder. Der er også en stærk te- og kaffekultur i Letland, og du finder mange gode kvalitetscaféer og steder, som serverer god te, i hele byen.

Gå ikke glip af Centraltirgus, Europas største madmarked, som er spredt over fem enorme, indbyrdes forbundne hangarer, hvor man i gamle dage samlede Zeppelinere. Så har du en idé om størrelsen. Det hele ligger kun et par hundrede meter fra hjertet af den gamle bydel. På det markedet kan du opleve et stort udvalg af lokale delikatesser, og der serveres ofte smagsprøver.

Nattelivet i Riga er godt. Du finder mange barer og pubber med historisk charme og en afslappet atmosfære, især i den gamle bydel. I den moderne bymidte er der flere trendy natklubber - her ender natten sent.

Juleshopping i Riga

Riga er kendt for sin gode julestemning og flotte juledekorationer, og byen er oplyst af juledekorationer og julelys i hele december. Rigas berømte julemarked ligger på Domkirkepladsen (Doma laukums) i den gamle bydel. Det store, imponerende juletræ kendetegner julemarkedet og skaber de rette betingelser atmosfære for traditionel juleshopping. Du kan gøre en god handel, når du besøger flere af Rigas julemarkeder.

Hvornår skal man rejse til Riga?

Rejser til Riga er populære fra april og oktober, men mange rejser også til byen for at juleshoppe i december. En ferie i Riga fungerer både for børnefamilier, par og en flok venner.

Fly til og hoteller i Riga

Du kan nemt flyve fra Billund og Kastrup direkte til Riga. Fra Aalborg skal du skifte fly undervejs. Flytiden  til Riga Lufthavn (RIX) tager cirka 1 time og 30 minutter. Riga Lufthavn (RIX) ligger cirka 13 kilometer udenfor byen. Der er busser og taxaer til centrum, og rejsetiden er cirka 25-30 minutter.

Riga har en række gode overnatningsmuligheder, herunder lækre luksushoteller, små pensionater og charmerende boutiquehoteller. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din rejse til Riga og Letland!Rejser til Letland

Læs mere om Letland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Letland her

Hoteller i Riga

Populære hoteller i Riga

Letland, Riga
8,8
Meget godt
2664 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Letland, Riga
9,0
Fabelagtigt
5675 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Letland, Riga
8,3
Meget godt
4551 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 25 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Riga?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 16 anmeldelser