Rejser til Senglea

Senglea ligger på en lille halvø, der strækker sig ud i Grand Harbourer over mod Maltas smukke hovedstad Valletta. Senglea er den mindste af de såkaldte "Tre byer" i havnen, der også tæller Cospicua og Vittoriosa. Det er samtidig øens mindste by og en af de tættest befolkede. Senglea, som blev grundlagt med opførslen af en fæstning midt i det 16. århundrede, er rig på gamle kirker og elegante bygninger.

Byen er også kendt som "Civitas Invicta," fordi den takket være sin befæstning formåede at modstå den osmanniske invasion under den store belejring i 1565. Bombardementerne under Anden verdenskrig gik dog til gengæld hårdt ud over byen. Men selvom den efterfølgende måtte genopbygges, emmer det af historie i de smalle gader i Senglea. Det er en by, som indbyder til, at du går på opdagelse til fods. Den er ikke stor nok til, at du kan fare rigtig vild, men gemmer alligevel på flere  interessante seværdigheder.

Går rejsen til Senglea, bør du for eksempel lægge vejen forbi Our Lady of Victories-kirken og gå ud til spidsen af halvøen for at nyde Gardjola Gardens og den vidunderlige udsigt over havnen. Uanset hvornår på året du rejser til Senglea, er der liv i byen. Men især i forbindelse med de populære regattaer (traditionelle kapsejladser), som finder sted i Grand Harbour to gange om året - den 31. marts og den 8. september - summer her af liv. Særligt ved regattaen i september er Senglea normalt flot pyntet op med tusindvis af lys og har et spektakulært fyrværkeri.

Fredelig base tæt på Valletta

Sammenlignet med populære feriebyer som Saint Paul's Bay på den nordlige del af øen, får du på en rejse til Senglea mere indblik i det ægte Malta. Atmosfæren er afslappet og mere præget af de lokale indbyggere end turister. Senglea er mest et beboelsesområde, men du finder dog talrige restauranter og caféer her. Især på halvøens østside er der talrige steder, hvor du kan sætte dig til bords tæt på havnekajen med udsigt til mange lystbåde.

Der er gode busforbindelser ind til Valletta. Bestiller du en billig rejse til Senglea, får du da også især en komfortabel base for at udforske resten af Malta og især hovedstaden. Det kan dog også anbefales, at du tager dig tid til at udforske de "Tre byer". Både i Cospicua og Vittoriosa er der også rig mulighed for at slentre gennem maleriske stræder og gyder, hvor det er som om tiden har stået stille i århundreder. Ude fra Fort St Angelo på den yderste spids af Vittoriosa er der en god udsigt tilbage mod Senglea.

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Senglea