Rejser til Xemxija Bay

Xemxija er en malerisk og stille fiskerihavn og stedet er et forholdsvis nyt rejsemål på Malta. Her kan man gå ad en rute anlagt så man kan følge øens historiske udvikling. Ruten hedder "Heritage Rute" og langs ruten kan man se et romersk bad, som er hugget ud i Maltas klipperige undergrund og der ligger også et fæstningsværk som er opført under 2. Verdenskrig. Ikke langt fra byen kan man finde mere aktivt by- og turistliv, så her er det både muligt at slappe af i rolige omgivelser og få al den underholdning man kan drømme om.

Xemxija er en malerisk og stille fiskerhavn

Xemxija er et lille og forholdsvis nyt rejsemål på Malta, men alligevel er stedet kendt for sine historiske seværdigheder. Her kan man besøge gravpladser dateret tilbage til 4200 f. Kr. Langs kysten ved Xemxija Bay er der blevet opført en historisk rute med navnet ”Heritage Route” og her kan man spadsere gennem historien og samtidig følge en tidslinje, som strækker fra romertiden frem til nutiden. Her vil man blandt andet komme forbi et romersk bad, som er hugget direkte ind i bjerget og på turen ser man også et forsvarsværk fra andre verdenskrig.

Xemxija Bay er en lille kystlandsby med direkte adgang til de flotte sandstrande i området, i vest ligger Golden Bay og Mellieha i nord. Dette er et roligt sted omkranset af et maltesisk landbrugslandskab med nogle af de mest frugtbare områder på Malta.

Selve Xemxija er en malerisk og stille fiskerihavn, som ligger i distriktet St.Pauls Bay. Den afslappede ferieby ligger i gåafstand fra et hektisk turist- og byliv. Xemxija Bay er en udmærket base for dem, som vil udforske denne spændende Middelhavsø.

Rejser til Malta

Læs mere om Malta og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Malta her

Hoteller i Xemxija