Rejser til Dobrota

Nord for middelalderbyen Kotor på Kotorbugtens nordøstlige side finder man Dobrota. En by, der strækker sig fra Kotor og næsten helt op til bugtens "sving" mod vest - en strækning på ca. 7,5 kilometer. Trods det store areal, er Dobrota ingen stor by, men nærmere flere små kystbyer efter hinanden. I baggrunden tårner høje bjerge op samt en smuk og frodig natur. Vil du bo tæt på havet i rolige omgivelser og tæt på den vilde natur, så skal du bo i Dobrota på din næste ferie til Montenegro.

Bo side om side med de lokale

Langs Dobrotas kystlinje finder du kystvejen der fører nordpå fra Kotor. På turen igennem de mange små "landsby"-dele af Dobrota, finder man små strande, havnebassiner, små klipper og mange hyggelige strandpromenader, hvor mange lokale bor. Når du bor i Dobrota bor du altså i små lokalsamfund, der giver dig gode muligheder for at opleve den lokale, tilbagelænede kultur. Her hersker fred og ro, og du får helt sikkert en stressfri ferie med gode muligheder for afslapning ved havet.

Oplev den rå og bjergrige natur

Byen er på sine bredeste stykker ikke meget mere end 500 meter, for herefter begynder det rå og stejle terræn. Kotorbugten er især kendt for sine smukke bjerge der omkranser hele bugten, og baggrunden af Dobrota er ingen undtagelse. Tager du på en bådtur kan du opleve de majestætiske bjerge på afstand, men du kan også gå en tur op i bjergene, der byder på gode muligheder for at vandre og opleve den vilde natur helt tæt på. 

Restauranter, barer og indkøb i nærheden

Selvom Dobrota ikke er en stor by, finder du både muligheder for at gå på indkøb, spise på restaurant og slappe af på en café eller bar. Men vil du have et større udvalg, skal du tage ind til Kotor centrum, der også byder på spændende historiske seværdigheder. Vil du slappe af på stranden, har du de bedste muligheder for det i den sydlige del af Dobrota der grænser op til Kotor. Her finder du nemlig Kotor Beach, der er en fin lille småstensstrand med palmer. Længere nordpå langs kysten har du dog også mulighed for en dukkert i den skønne hav. Mange steder er der havnebade og enkelte små strande.

Rejser til Montenegro

Læs mere om Montenegro og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Montenegro her

Hoteller i Dobrota