Rejser til Qatar

Qatar er i de seneste år blevet en populær destination for turister og landet har virkelig arbejdet på at gøre forholdene attraktive. Her er blevet investeret i et nyt bussystem, bedre veje og en ny lufthavn. Landet har den højeste indkomst per indbygger så her er der gode muligheder for at opleve luksus på et helt andet plan. Højsæsonen for rejser til Qatar ligger mellem november og april, hvor temperaturen ikke bliver for høje.

Oliestaten Qatar er blevet et populært turistrejsemål

Siden Qatar fik tildelt VM i fodbold i 2022 er der sket en stor stigning i turisttrafikken til landet. Qatar Airways flyver dagligt fra de fleste store europæiske lufthavne og turistmyndighederne har investeret store summer i reklamekampagner, som skal tiltrække endnu flere turister. Samtidig er der sket en enorm udbygning af hovedstaden Doha og landets infrastruktur er også blevet forbedret væsentligt. Nye vejer og et relativt nyt bussystem er kommet på plads. Kort sagt her er virkelig taget højde for turisters velbefindende.

Qatar har den højeste indkomst per indbygger i hele verden. Hovedsageligt på grund af de store forekomster af olie og gas i landet, samt at befolkningsantallet i landet er lavt (ca. 350.000). Landet er afhængigt af arbejdskraft fra andre land og man regner med at omkring 1 million fremmedarbejdere arbejder i forskellige af landets sektorer. Turismen til landet er på fremmarch, men i modsætning til Dubai så satser Qatar samtidig på andre indtægtkilder.

I perioden maj – oktober kan temperaturen let komme over 40 grader og nedbør forekommer ikke. Naturlig nok er højsæsonen for turisme derfor også november – april, da temperaturen på dette tidspunkt falder til omkring 25 grader.

Hoteller i Qatar