Charterrejser

Det er nemt og fleksibelt at lave sin egen pakkerejse! Du kan selv sammensætte din rejse, vælge den destination, det tidspunkt og den rejselængde, der passer dig og dit budget - din rejse ligner måske en charterrejse med fly, hotel ved stranden og transfer, men du har sat den sammen helt selv. Det er derfor, du skal vælge en billig pakkerejse hos Solfaktor!

Udviklingen indenfor pakkerejser og charterrejser

I løbet af 90'erne blev konkurrencen i rejsebranchen mere og mere skarp. Det var også her, der for alvor kom lavprisflyselskaber kom på banen. Det gjorde det muligt at booke billige rutefly til mange af de samme destinationer som charterselskaberne fløj til. I løbet af de sidste tres år er pakke eller charterrejser med fly og hotel til Middelhavet, Thailand og i senere år også destinationer som Dubai, Kap Verde og Mexico blevet danskernes mest populære ferieform. Udbuddet af billige pakkerejser er steget enormt, og i dag er det nogenlunde lige så almindeligt at vælge en individuel pakkerejse til Gran Canaria med rutefly som en charterrejse.

Forskellen på charterrejser og pakkerejser

Forskellen på charterrejser og pakkerejser med rutefly er mest, hvor fleksibel rejsen er. En charterrejse er normalt knyttet til en bestemt afgang, hvor charterselskabet enten ejer flymaskinen eller lejer sig in hos et flyselskab. Flere rejsearrangører kan også dele en maskine mellem sig, så at gæster fra flere forskellige rejsearrangører rejser sammen. En stor fordel ved en charterferie er, at man altid flyver direkte og undgår mellemlandinger. Ud over direkte fly inkluderer en charterferie ophold på et bestemt hotel med en fast ferielængde på normalt en eller to uger. Nogle selskaber tilbyder også lidt mere fleksible rejselængder. Ofte vil du blive mødt af en rejseleder, som følger dig fra lufthavnen til hotellet, men aktiviteter og udflugter er normalt ikke inkluderet i en charterferie. Når du bestiller en charterrejse, har du færre muligheder for til at tilpasse din rejse til individuelle ønsker, som valg af rejsedatoer og hvor længe du vil rejse. Det er derfor, Solfaktor laver pakkerejser, så du som kunde får bedre muligheder for, at lave rejsen efter dit hoved!

Pakkerejser med rutefly giver dig meget af det samme som charterrejser, men med flere valgmuligheder og større fleksibilitet. Pakkerejser til Spanien, Italien eller Grækenland med rutefly giver dig mulighed for at vælge mellem flere destinationer, flyselskaber og hoteller, og du kan vælge, hvornår du vil rejse, og hvor længe du vil rejse! Charterselskaberne satser oftest på store velkendte destinationer som f.eks Kreta, Rhodos eller Samos i Grækenland, men vil have det svært at kunne lave afgange til en lidt mindre destination som måske Thessaloniki eller Paros.

En pakkerejse er, set med retslige øjne, det samme som en charterrejse. Den består af to eller flere elementer som f.eks fly, hotel og billeje, og det betyder at du som konsument er dækket af den danske rejsegaranti. Den skal du stille, hvis du laver pakkerejser i Danmark. En en anden stor fordel ved at lave sin egen pakkerejse: din rejse bliver meget mere unik og individuel - og du kan booke hoteller, som du normalt ikke vil kunne finde hos et traditionelt charterselskab. Mindre, sjovere, mere unikke hoteller.

Der er med andre ord større mulighed for at skræddersy din rejse efter dine behov og ønsker, hvilket er en af grundene til, at mange i dag vælger pakkerejser med rutefly frem for traditionelle charterrejser.

Hvordan fungerer den danske rejsegaranti?

Loven om pakkerejser er en dansk lov, der regulerer salg af pakkerejser og tilknyttede rejseydelser til danske konsumenter. Loven gælder for rejsebureauer, rejsearrangører og andre, der sælger pakkerejser eller rejseydelser til konsumenter i Danmark. Arrangøren skal stille et beløb til rådighed som deponeres på en konto - en garanti. Garantiens størrelse afgøres af den forventede omsætning i en bestemt periode.

Med pakkerejseloven giver Solfaktor dig en pakkerejsegaranti, hvor du har rettigheder og beskyttelse, bl.a. i tilfælde af aflysning af rejsen eller store forsinkelser, eller ved mangler ved gennemførelsen af rejsen. Det betyder i praksis, at du som forbruger får de penge du har betalt for rejsen refunderet i tilfælde af konkurs før du skal rejse, og ret og hjælp til alternativ transport hjem til Danmark, hvis dit rejseselskab går i konkurs mens du er ude at rejse. Hvis der opstår problemer undervejs, og rejsen ikke bliver som aftalt, er rejsearrangøren økonomisk ansvarlig,  - også selv om fejlen eller manglen ligger hos hotellet eller andre underleverandører.

Fordele ved en fleksibel pakkerejse

Du sparer tid ved at bestille en pakkerejse. Du bestiller rejsen samlet et sted, og rejsearrangøren viser dig de muligheder der er, på de rejsedatoer du vælger. Der er ingen risiko for, at du kommer til at bestille en flybillet et sted, bestiller hotellet et andet sted, og så opdager du et par dage før afgang, at du har kigget eller tastet forkert, så at hotellet er bestilt til dagen efter I er landet....alt er organiseret for dig i en enkelt pakke, hvilket er meget praktisk og med færre dokumenter at holde styr på.

Pakkerejser kan også ofte være billigere end hvis du booker fly og hotel separat, især hvis du booker i god tid. Rejsearrangørerne forhandler sig frem til rabatter, som du kan drage fordel af ved at booke alt i én pakke. Sådan lidt flyteknisk, er der også lidt rabat at få hos flyselskaberne, når rejsearrangøren booker et sæde som en del af en pakkerejse.
 
Ligesom med charterrejser er du beskyttet af pakkerejseloven, når du booker pakkerejser - hvilket giver ro i sindet og tryghed. Der er også nogle rejsearrangører, der tilbyder 100% skræddersyede pakkerejser, som kan inkludere udflugter og aktiviteter. Det adskiller sig en hel del fra traditionelle charterferier og giver dig mulighed for at opleve en destination på en mere autentisk måde.

Billige pakkerejser sydpå - hvordan finder man det?

Du kan vælge mellem virkelig mange destinationer, når du bestiller en pakkerejse. Der er nogle lande, som er særligt populære blandt hos danskere, og vores største feriedestination er siden mange år Spanien. Det er hertil, stort set 50% af alle pakkerejser går til - landet, der frister med rejsemål som Costa del Sol, De Kanariske Øer og Mallorca

Vi danskere er også meget glade for pakkerejser til Grækenland. Landet med de mange smukke øer, som f.eks Kreta og Rhodos, ligger altid højt på listen over danskernes mest populære feriedestinationer. Tyrkiet er også et enormt populært rejsemål for pakkerejser med kendte feriebyer som Alanya, Marmaris og Side. Egypten er en populær vinterdestination med velkendte feriebyer som Sharm el Sheikh og Hurghada

Pakkerejser til Thailand er blevet en vinterfavorit hos mange. Phuket, Koh Samui og Krabi er blandt de mest populære destinationer - her finder du kridhvide strande og god mad - og sol hele vinteren!

Hvornår er det billigst at rejse sydpå?

Prisen er ofte det, der afgør, hvilken slags ferie du vælger. Det bedste ( og måske mest indlysende )  tip til billige pakkerejser: få bestilt i god tid! Det er især reglen, hvis du rejser i højsæsonen, og det gælder både for sommerferien og i skoleferierne. Flyene er ofte fyldt op flere måneder i forvejen, og det bliver bare dyrere og dyrere, jo tættere du kommer på afrejsen. 

Men der er også muligheder for dig, der er ude i sidste øjeblik! Hvis du for eksempel er lidt fleksibel med dine rejsedatoer og destinationen, kan du være heldig at sikre dig en billig pakkerejse til De Kanariske Øer, Mallorca eller Kap Verde eller en anden destination ved at have is i maven. Men så får du ikke det du vil have, men hvad der er tilbud på i øjeblikket. Der er også penge at spare, hvis man vælger at rejse midt på ugen og undgå weekenden. Held og lykke med din jagt på den perfekte rejse!