Juleshopping i Europa

Juletiden er en elsket højtid, og det er næsten et must at tage på julemarked og begynde årets juleshopping. Det er næsten som om hver by har sit eget julemarked. Her får du vores anbefalinger til hvor du kan opleve unikke julemarkeder i nogle af Europas skønneste byer, og finde de bedste muligheder for at juleshoppe. Kombiner julestemningen og indkøbene med besøg til seværdigheder og oplev årstidens underholdning, og du har den perfekte opskrift på en hyggelig storbyferie. Rigtig god rejse!

Juleshopping i London

Julestemningen kommer tidligt til Londons gader, og dele af byens centrum  forvandles til et magisk juleduftende eventyr for juleelskere. Nogle af de mest populære steder, hvor du kan starte din Londonshopping er Covent Garden-området og ikke mindst den store, kendte shoppinggade Oxford Street. Her kommer der julelys og julepynt op allerede i begyndelsen af november, og i Covent Garden er der ikke bare butikker men også mange hyggelige caféer og restauranter. Oxford Street er kendt for stormagasiner og kendte kæder som Selfridges og naturligvis Hamley's legetøjsbutik! Et andet populært sted at tage på juleshopping i London er i klassiske Harrods i Knightsbridge, hvor du kan shoppe lidt mere eksklusive julegaver i flotte rammer.

Hvis du vil have den ultimative julestemning, skal du tage til Winter Wonderland i Hyde Park. Dette flotte julemarked er både for børn og voksne. Markedet åbner den 18. november og holder åbent helt indtil juleaften. Her finder du karruseller, en skøjtebane og masser af boder, der sælger kunsthåndværk, kunst, tøj, smykker og meget mere. Hvis det er koldt, er der varme drikke og forskellige julekager og specialiteter at varme sig med.

Et andet fint julemarked i London er Southbank Centre Winter Market, som åbner den 3. november og holder åbent indtil nytår. Markedet ligger langs floden Themsen og har mange boder, der sælger forskellige julegaver, og der er også madboder med forskellige ting. Nyd den hyggelige julestemning her med London Eye og Big Ben i baggrunden. Book en billig juleshoppingrejse til London med Solfaktor!

Juleshopping i Berlin

Juleshopping i Berlin er en klassisk oplevelse, og virkelig mange danskere tager herned i ugerne op til jul. Stemningen er varm og hyggelig, gaderne i centrum er oplyst af glitrende juleguirlander og mange steder kan du dufte glühwein  - eller på dansk gløgg. Den tyske variant er dog ofte lidt mere bitter og smager mere af vin. Mange steder sælger man også ristede kastanjer, slik og kager i gaden.

Julemarkeder er en stor begivenhed i Tyskland, og du finder mange forskellige markeder i denne meget store by. Mange julemarkeder i Berlin starter allerede i begyndelsen af november og holder endda åbent til efter nytår. 

Et populært sted at tage på juleshopping i Berlin er Alexanderplatz, den centrale plads i det gamle Østberlin. Her kan du tage op i Fernsehturm (368 møh) for den vildeste udsigt over byen. Den store plads omdannes til en julelandsby med et kæmpe juletræ, en skøjtebane og utallige boder. Her sælges kunsthåndværk, julepynt og lokale delikatesser, mens musikere og gadeartister skaber en hyggelig julestemning.

Den historiske plads Gendarmenmarkt (også i det gamle Østberlin)  er vært for et af Berlins mest berømte julemarkeder. Her er et stort juletræ, flotte lysdekorationer og mange boder, der sælger både håndlavede julegaver og lokale specialiteter. Besøg også Charlottenburg Slot (i det gamle Vestberlin),  hvor haven foran slottet bliver til et charmerende julemarked i ugerne op til jul. Her kan du smage på traditionelt juleslik og kigge på - eller købe - primært kunsthåndværk. Det hyggelige julemarked på Potsdamer Platz (midt i byen) er også et populært sted at besøge med sine mange boder, der sælger både julegaver, mad og noget at drikke. Book en billig juleshoppingrejse til Berlin med Solfaktor!

Juleshopping i Gdansk

Juleshopping i Polen? Absolut en god idé! Tag f.eks til Gdansk, som nogenlunde ligger midt på den polske kyst ud til Østersøen. Byens julemarked åbner allerede den 17. november og her er åbent indtil juleaften. Julemarkedet ligger i centrum af byen på pladsen Dlugi Targ, og er det perfekte sted at kickstarte din juleshopping. Her kan du gå mellem julepyntede boder med traditionelle julevarer, kunsthåndværk og kunst fra lokale kunstnere. Nyd noget varmt at drikke og smag på dejlige polske specialiteter. Ofte er der levende musik på pladsen.

Gdansk er berømt for sin flotte julebelysning, der oplyser byens historiske bygninger og brostensbelagte gader. Dette vil du også kunne opleve hvis du besøger byens gamle bydel, med små, lokale butikker med smukke dekorationer og et bredt udvalg af julegaveforslag. Hvis du er på jagt efter lidt mere moderne gaver,  er der flere shoppingcentre i Gdansk med alle de kendte mærker inden for mode, elektronik og kosmetik. Book en billig juleshoppingrejse til Gdansk med Solfaktor!

Juleshopping i Krakow

Krakow  i det sydvestlige Polen er en anden fin mulighed. Byen op til juletid er en fortryllende oplevelse, og byens julemarked er ganske fantastisk. Fra 24. november til 1. januar 2024 forvandles byens store torv Rynek Glówny til et flot vinterlandskab med funklende lys, smukke dekorationer og et imponerende stort juletræ. Foruden gaver og kunsthåndværk er der mange boder med lækre ting at smage på, polske delikatesser som 
pierogi (pirogger), kielbasa (pølse) og oscypek (røget ost). Men der er også masser af boder, hvor du kan købe ting som julepynt, kunsthåndværk, legetøj, keramik og lokale kunstværker. Tæt på julemarkedet ligger byens hovedgaden Florianska, med butikker i forskellige  størrelser, her er alt fra lokale shoppingmuligheder til store, kendte kæder. Det samme kan siges om det moderne shoppingcenter Galeria Krakowska, som ligger lige ved siden af Krakows travle hovedbanegård. Book en billig juleshoppingrejse til Krakow med Solfaktor!

Juleshopping i Prag

Prag er den perfekte by for et par hyggelige dage op til jul. Byens julemarkeder åbner den 2. december og fortsætter frem til nytår. Her kan du finde sjove og spændende julegaver,  spise gode lokale specialiteter og ikke mindst få en god tjekkisk øl! Du starter måske ved den gamle rådhusplads (Staromestské námestí), og det er her, du finder det største julemarked i byen. Pladsen er forvandlet til et eventyrligt julemarked med et imponerende juletræ med funklende lys i midten af pladsen. Her er mange hyggelige boder med et bredt udvalg af traditionelle gaver, kunst, kunsthåndværk og tjekkiske delikatesser. 

Du finder også et godt julemarked i den mere moderne del af byen, nemlig på Wenzelspladsen (Václavské námestí).  Her finder du juleboder, der frister med alt fra håndlavede  juledekorationer til tjekkiske julespecialiteter. Her er også ofte levende musik og gadeartister, som bidrager til en festlig og hyggelig atmosfære i denne smukke by.

Hvad med at kombinere juleshopping med sightseeing? Tag op til Prags borg (Hradcanské námestí). Her finder du et lille men godt julemarked ved foden af borgen med en skøn udsigt over byen og et bredt udvalg af julespecialiteter, kunst og kunsthåndværk. Book en billig juleshoppingrejse til Prag med Solfaktor!

Juleshopping i Budapest

Juleshopping i Budapest kan virkelig anbefales. Allerede fra den 18. november begynder byens julemarkeder at åbne op, og de lukker ikke før vi siger "Godt Nytår"! Et perfekt sted at starte julehyggen er på det hyggelige julemarked på Vörösmarty-pladsen, som ligger nogenlunde i centrum af byen på Pest-siden. Her kan du nyde synet af det flotte juletræ og et bredt udvalg af boder, der tilbyder kunstværker, håndværk og lækre, ungarske julespecialiteter. Der er også ofte musikalsk underholdning.

Det er også værd at besøge området omkring kirken St. Stefan (Szent István-bazilika). Foran den majestætiske kirke finder du et hyggeligt julemarked med et stort udvalg af gaver til både store som små, og her er også boder, hvor du kan smage på forskellige ungarske specialiteter. Om aftenen er her en pragtfuld syn med den oplyste basilika, der skaber en magisk julestemning.

Når du går langs Donau-floden, er det også oplagt at besøge julemarkedet på Clark Ádám-pladsen (Clark Adam tér). Her kan du opleve, hvordan gaderne stråler af julelys, duften af varm gløgg og søde bagværk spreder sig i luften, og du kan se nogle af broerne over Donau og slottet. I det charmerende jødiske kvarter, ligger markedshallerne Gozsdu. Her kan du opleve en lidt mere intim atmosfære på julemarkedet med hyggelige boder, der tilbyder kunst, håndværk og lokale madoplevelser. Bestil en billig juleshoppingrejse til Budapest med Solfaktor!

Juleshopping i Tallinn

Det bedste sted at starte dit juleeventyr i Tallinn er uden tvivl i den gamle bydel. Her er der tæt på magisk julestemning i hyggelige brostensbelagte gader, og her er små torve og pladser med julelys og juleudsmykning. I den gamle bydel finder du byens mest kendte julemarked, som afholdes på Raekoja (Rådhuspladsen) lige foran det historiske rådhus. Det åbner den 1. december og er åbent indtil nytår.

Julemarkedet i Tallinn er kendt for sin autentiske atmosfære og de smukke juledekorationer. Her finder du mange boder, der sælger et bredt udvalg af lokale produkter, kunst og håndværk, herunder keramik, tekstiler, smykker og trævarer. Du kan også smage på traditionel estisk mad og varme drikke. Hvis det er meget koldt, snupper du måske et shot Vana Tallinn, som er en rombaseret likør - kan blandes med kaffe.

Det, der gør juleshopping i Tallinn til noget ekstra specielt, er den smukke arkitektur, der omgiver julemarkedet. Når solen går ned, bliver julemarkedet oplyst af tusindvis af julelys, og der arrangeres både koncerter og underholdning, der sørger for den rette julestemning. Bestil en billig  juleshoppingrejse til Tallinn med Solfaktor!

Juleshopping i Riga

Du vil helt sikkert komme i julestemning hvis du tager til spændende Riga op til jul. Hele byen bliver oplyst af funklende juleudsmykning og julelys, der skaber en magisk atmosfære for både store og små.

Det traditionelle julemarked i Riga finder du på Dompladsen i byen (Doma laukums) i den gamle bydel. Det er det mest kendte julemarked i byen og har åbent fra den 3. december til et lille stykke efter nytår. Her kan du besøge boder, der sælger alt fra traditionelt lettisk håndværk til velsmagende delikatesser og lettiske julespecialiteter. Det imponerende juletræ med glitrende julelys er midtpunktet på julemarkedet, og atmosfæren er hyggelig.

Der findes også andre julemarkeder spredt rundt om i byen, såsom f.eks markedet på Liv-pladsen (Livu laukums) og ved parkområdet Esplanaden. Bestil en billig juleshoppingrejse til Riga med Solfaktor!