Rejser til Rødehavet

En rejse til Rødehavet (eller Det Røde Hav) byder på dejlige dage på stranden, et spektakulært undervandsliv og dette er også et paradis for vandsport! Her finder du mange herlige destinationer med hvide sandstrande og krystalklart vand, hvor du kan kitesurfe, dykke eller snorkle. Book en billig ferie til Rødehavet med Solfaktor!

Rejsemål ved Rødehavet

Rødehavet  er en del af det langstrakte hav, der adskiller Afrika fra den store halvø, hvor blandt andet Saudiarabien ligger. Der er otte lande, som har en kystlinje ved havet. I syd er Rødehavet forbundet med Det Indiske Ocean via Adenbugten, og i nord deler det sig i to dele , Aqababugten i øst og Suezbugten (med Suezkanalen) i vest. Egypten har mange kendte feriedestinationer langs Rødehavet. I nord finder du berømte destinationer som Sharm el Sheik med Na'ama Bay, og på vestkysten finder du fine feriesteder som Hurghada, El Gouna, Sahl Hasheesh, Safaga, Makadi Bay og Soma Bay. Og længst mod syd finder du Marsa Alam. En ferie til Rødehavet   giver dig også mulighed for at besøge Egyptens hovedstad Cairo, hvor du kan opleve unikke seværdigheder som pyramiderne, Det Ægyptiske Museum og den gamle bazaar - Khan el Khalili.

Rødehavet  er et eldorado for dig, der elsker store, flotte strande - og alt det, kan kan lave på en strand eller i vandet! Det marine økosystem i Rødehavet   er unikt og forholdsvis uudforsket, og det krystalklare turkise vand indbyder til dykning og snorkling langs med de flotteste koralrev og farvestrålende fisk. Du finder også et stort udvalg af vandsportsaktiviteter. Med stærke, stabile vinde er her perfekte forhold for windsurfing og kitesurfing mange steder.

Strande og feriedestinationer ved Rødehavet

Rødehavet er kendt for sine fantastiske strande med et væld af vandsportsaktiviteter. En af de mest populære og kendte destinationer er Sharm el-Sheik med fine sandstrande, krystalklart vand og en bred vifte af vandaktiviteter. Her finder du berømte strande som Na'ama Bay samt Ras Um Sid Beach og Shark's Bay. Navnet har bugten fra den gang, her var virkelig mange hajer i vandet. De er der stadig fra tid til anden, men ikke så tæt på kysten.

Strandene har oftest faciliteter som solsenge og parasoller, samt på de større strande restauranter og barer. For de adrenalinlystne er der gode muligheder på ferien til både windsurfing og kitesurfing, eller dykning og snorkling, hvor du kan udforske det spektakulære undervandsliv i denne del af havet.

Langs vestkysten af Rødehavet  ligger den populære badeby Hurghada, som tilbyder 
mange fine strande og et væld af vandsportsaktiviteter. Nogle af de mest berømte strande i området er Mahmya Beach (som ligger på en ø med samme navn, snup en dagstur med båd), Paradise Island og Old Vic Beach. De byder alle på fine faciliteter, et godt udvalg af aktiviteter og flere restauranter - dog ikke på Mahmya, her er mere primitive forhold.

Lige nord for Hurghada ligger den spændende resortbyen El Gouna med smukke strande som Zeytouna Beach og Mangroovy Beach, der byder på en afslappet atmosfære. Syd for Hurghada ligger populære feriesteder ved Rødehavet  som perler på en snor! Sahl Hasheesh er berømt for sin lange sandstrand, Coral Beach, med krystalklart vand, der er perfekt til dykning. I Makadi Bay finder du en dejlig strand med hoteller bl.a. Sunrise Royal Makadi Resort Beach og Cleopatra Luxury Beach. Soma Bay er kendt for sine luksusresorts og smukke strande som Solymar Soma Beach og 7BFT Kite House Beach.

Safaga (syd for Makadi og Soma Bay) er kendt for sine hvide sandstrande, og her finder du den spændende ø Tobia, som er et godt sted, hvis du vil dykke eller snorkle. Længere mod syd er Marsa Alam  et godt alternativ - et smukt sted. Strandene i Abu Dabbab og Sharm El Luli byder på et farvestrålende marint liv og gode snorkelmuligheder.

Hvornår skal man rejse til Rødehavet?

Når du rejser til Rødehavet, vil du generelt opleve et tørt og  varmt ørkenklima med masser af sol. Højsæsonen for os danskere ligger  i vintermånederne fra november til marts. I denne periode er temperaturerne behagelige omkring 20-25 grader, dvs perfekt til sol og strand. Foråret og efteråret er også et godt tidspunkt at rejse til Rødehavet. Det er lidt varmere end i vintermånederne, men du vil ikke opleve den mest glohede sommervarme. Fra juni til august kan det være meget varmt med temperaturer på over 40 grader - forfatteren til dette (Frederik) har selv oplevet Sharm el Sheikh i august. Det var lidt for varmt!

Aktiviteter og attraktioner ved Rødehavet

En ferie ved Rødehavet byder på mange fantastiske attraktioner og aktiviteter. Hvis du tager til Sharm el-Sheik, kan du tage til Ras Mohammed National Park. Dette beskyttede område byder på fremragende dykning og snorkling blandt farverige koralrev og du vil opleve et flot undervandsliv. Besøg også Soho Square i byen, et underholdningscenter med shopping, underholdning, restauranter og barer samt en kunstig skøjtebane.

Hvis du besøger strandområdet Na'ama Bay, er det populært at tage med på en bådtur med glasbund, som giver dig mulighed for at opleve den fantastiske undervandsverden med farverige koraller og fisk - uden at blive våd! Gå en tur langs promenaden, hvor der er shopping, caféer og barer.

I Hurghada, på den vestlige side af Rødehavet, kan du tage en bådtur til Giftun-øerne, som venter med kridhvide sandstrande og perfekte snorkelforhold. Det er også populært at besøge El Dahar, det gamle kvarter i byen, med lokale markeder og traditionelle caféer.

El Gouna er berømt for sin marina - Abu Tig Marina, med luksusyachter, eksklusive butikker og et livligt natteliv. Der er også optimale vindforhold til kitesurfing i El Gouna - uanset om du er nybegynder eller en som har prøvet det mange gange. Både Sahl Hasheesh og flotte Soma Bay tilbyder nogle af de bedste golfbaner ved Rødehavet med en fantastisk udsigt over havet og bjergene i baggrunden. Der er også flere eksklusive spacentre  i Soma Bay, som tilbyder forskellige behandlinger og massage .

Hvis du rejser med børn til Rødehavet, er det populært at tilbringe en dag i Makadi Water World. Et vandland med mange vandrutsjebaner og pools i Makadi Bay. Du kan også tage på kamelridning fra Makadi Bay, som tager dig gennem ørkenen og det spektakulære landskab i området.

Safaga Bay er kendt for sine gode forhold til vandsport: snorkling, dykning og windsurfing. Du kan også udforske den charmerende gamle bydel i Safaga, hvor du kan opleve lokal kultur, markeder og caféer. I Marsa Alam kan du udforske det unikke havområde Marsa Mubarak, der er kendt for sine fantastiske koralrev og muligheden for at snorkle og dykke med havdyr som søko og skildpadder. Byen har også en charmerende marina, Port Ghalib Marina, med hyggelige caféer og restauranter.

Hvis du vil opleve historiske seværdigheder og verdensberømte monumenter på din ferie ved  Rødehavet, er Egyptens hovedstad, Cairo et must.  Her finder du nogle af verdens største oplevelser! De majestætiske Giza-pyramider med Keops-pyramiden og den ikoniske sfinks. Du kan også besøge det egyptiske museum med en imponerende samling af gamle egyptiske ting og ikke mindst mumier. Blandt det du kan se er Tutankhamons berømte skat - oplevelsen er imponerende.

Mad, drikke og natteliv ved Rødehavet

Du vil med garanti få en velsmagende madoplevelse på din ferie ved Rødehavet. Her serveres en bred vifte af frisk fisk og skaldyr - fisk, rejer, blæksprutter og hummer. Derudover kan du nyde mange arabiske specialiteter, som er kendt for deres spændende smag. Det kan handle om meze, kebab og falafel. I Cairo finder du en bred vifte af traditionelle egyptiske retter med flere street food-markeder, hvor du kan smage autentiske retter som koshari (pasta med ristede løg, bønner og tomatsås) , ful medames (indkogte bønner med forårsløg) og mange lækre søde sager som baklava.

Hvis du vil opleve et pulserende natteliv på din ferie ved Rødehavet, tilbyder især Sharm el-Sheik og Na'ama Bay et godt udvalg af barer og natklubber med (høj) musik. Du finder også natklubber i Hurghada, som inviterer dig til at feste og danse til den lyse morgen. Sahl Hasheesh, Safaga, Makadi Bay, Soma Bay og Marsa Alam har et mere roligt natteliv med hyggelige restauranter og caféer. El Gouna er kendt for sit eksklusive natteliv og cocktailbarer med en rolig atmosfære. I Cairo finder du en bred vifte af barer, pubber og natklubber med mange forskellige musikgenrer, DJ's og koncerter. Alkohol er generelt tilladt på de større hoteller, natklubber og caféer i Egypten efterhånden.

Fly og hotel ved Rødehavet

Det er nemt at rejse fra Danmark til destinationer ved Rødehavet. Hvis du vil besøge Sharm el Sheik og Na'ama Bay, er der direkte fly til Sharm El Sheikh International Airport (SSH).  Der er charterfly hele året, og hvis du vil rejse med rutefly, kan du også det. 

Det samme gælder for vestkysten af Rødehavet og destinationer som Hurghada, El Gouna, Sahl Hasheesh, Safaga, Makadi Bay, og Soma Bay. Der er der direkte fly til Hurghada International Airport (HRG) både fra Aalborg, Billund og Kastrup. Hvis du vil til Marsa Alam, som ligger på den sydligste del af vestkysten, kan du rejse til Marsa Alam International Airport, og du kan nemt komme hertil med en mellemlanding.

Mange vælger også at kombinere en badeferie ved Rødehavet med en storbyferie i Cairo, Egyptens hovedstad. Der går direkte fly fra Kastrup  til Cairo International Airport

Fra de forskellige lufthavne kan du nemt komme til din destination med taxa, og flere hoteller tilbyder også transfer til og fra hotellet. Der er et bredt udvalg af overnatningsmuligheder ved Rødehavet, og destinationen er kendt for store all-inclusive-hoteller med mange faciliteter som pools, mange aktiviteter og spa. Du kan også finde gode ferielejligheder og feriehuse. En ferie ved Rødehavet fungerer godt både for børnefamilier, par eller venner. Uanset hvad som passer dig bedst, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie ved Rødehavet!