Rejser sydpå

Er du på udkig efter en ferie sydpå? Her finder du en oversigt over populære destinationer, og Solfaktor hjælper dig med at finde den destination og den slags ferie, der passer dig bedst. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig eller booke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje eller transport til og fra lufthavnen inklusive i rejsens pris.

Populære rejsemål sydpå

Danskernes to mest populære feriedestinationer sydpå er De Kanariske Øer, som frister med behagelige temperaturer hele året, og Costa del Sol i Spanien, som er et paradis for sol, strand og svømning. Med på listen over favoritter er naturligvis Mallorca, som sammen med partyøen Ibiza -kendt for sit pulserende natteliv - er to superpopulære øer i Middelhavet. Madeira er perfekt til en aktiv ferie med fantastisk natur, og Algarvekysten i Portugal byder på fine strande, god mad og vandsportsaktiviteter. Egypten er en fantastisk destination med historiske skatte og lækre feriesteder, mens Cypern og Tyrkiet venter med en fantastisk kombination af sol og hav og kulturelle oplevelser. Book en billig ferie sydpå hos Solfaktor!

De Kanariske Øer

De Kanariske Øer er en skøn destination for rejsende sydpå. Her får du den perfekte blanding af sol, strandliv og aktiviteter. Udforsk de gyldne strande på Gran Canaria og kast dig ud i aktiviteter som snorkling og surfing. Oplev det pulserende natteliv i Playa del Inglés. Nyd Tenerifes imponerende landskab med vulkanen Teide. Udforsk Fuerteventuras vilde sandklitter, og prøv windsurfing pga. øens gunstige vindforhold. Lanzarote fascinerer med sin unikke vulkanske natur og det frodige område omkring Jameos del Agua. De Kanariske Øer byder også på en spændende loakal "kanarisk" madkultur - her er det hele for alle rejsende.

Costa del Sol

Costa del Sol er en af hele verdens feriefavoritter med sit dejlige klima og aktiviteter og oplevelser, der passer til de fleste. Udforsk Malaga med dens historiske charme og livlige atmosfære. Eksklusive strande, shopping og gastronomiske oplevelser finder du i Marbella. Feriebyen Fuengirola byder på sol og badning og en hyggelig strandpromenade, hvor Torremolinos mest byder på sol og strand - og et energisk natteliv. Oplev den charmerende by Nerja med Balcón de Europa, et smukt udsigtspunkt med den vildeste panoramaudsigt. Costa del Sol har noget for alle, der ønsker en god ferie sydpå!

Mallorca

En af danskernes absolut mest elskede feriedestinationer sydpå er Mallorca med sine smukke strande og spændende oplevelser for hele familien. Udforsk den pulserende hovedstad Palma de Mallorca med sin imponerende katedral,  den hyggelige historiske gamle bydel og lækre spisesteder. Nyd den rolige atmosfære i Cala D'or med de flotte bugter og den hyggelige marina. Eller besøg den børnevenlige sandstrand i Cala Millor. I børnevenlige Alcudia kan du se de gamle bymure og det historiske centrum, og feriebyen Playa de Muro (som ligger tæt på Albufeira National Park) byder på herlige strande. Mallorca vil ikke skuffe dig.

Ibiza

Skal der være luksus på din ferie?  Så er Ibiza et godt valg. Øen er kendt for sine supersmukke strande, sit meget heftige natteliv og sin livlige, internationale atmosfære. Oplev den berømte klubscene i San Antonio og Ibiza by, hvor verdenskendte DJ's spiller indtil solopgang i højsæsonen. Nyd afslappende dage på de fantastiske strande som Playa d'en Bossa og Cala Jondal, og udforsk den charmerende gamle bydel i Ibiza by, Dalt Vila - byen er at finde på UNESCO's verdensarvsliste. Tag med på bådture til de smukke øer Formentera og Es Vedrà, hvor du kan nyde den unikke natur og slappe af på havet. Du finder masser af trendy strandbarer på Ibiza, eksklusiv shopping og masser af aktiviteter og events. Mest for voksne som rejser uden børn.

Madeira

Madeira er en herlig ferieø, som venter dig med den perfekte kombination af natur, kultur og afslapning. Udforsk hovedstaden Funchal med dens brostensbelagte gader, hyggelige markeder og  flotte, historiske bygninger. Nyd en dejlig spadseretur langs den smukke Promenade do Lido, og oplev det botaniske paradis Monte Palace Tropical Garden. Besøg de for Madeira så typiske levadas (vandingskanaler), der fører dig gennem et flot og grønt landskab, og tag op på bjerget Pico do Arieiro for at nyde den fantastiske udsigt og vandre. Madeira er kendt for sit milde klima og frodige natur, og er en perfekt destination for dig , der ønsker at kombinere afslapning med en mere aktiv ferie sydpå.

Hvornår skal man rejse sydpå?

Det bedste tidspunkt at rejse sydpå? Det hænger sammen med, hvor du skal rejse hen. I sommerperioden fra juni til august er det højsæson på Costa del Sol, Mallorca, Ibiza, Madeira, Algarve, Cypern, Tyrkiet - ja hele Middelhavsområdet. I denne periode er vejret for det meste stabilt med varme dage, høje temperaturer og masser af gang i den på feriestederne. Der er også mange turister, strandene er godt fyldt op, nattelivet er intensivt - men også mange kulturelle begivenheder, events og festivaller

De bedste steder at tage hen på ferie sydpå i vintermånederne er De Kanariske Øer og Egypten. De Kanariske Øer byder på behagelige temperaturer, lune vinde og gode ferieforhold fra december til marts. November til marts er højsæson for at besøge Egypten. I denne periode gør de milde temperaturer og den behagelige varme at du kan slikke sol (fra tid til anden helst i noget læ), opdage landets enorme historiske skatte og nyde fantastiske solnedgange over f.eks Det Røde Hav.

Algarve

Algarve er et fælles navn for en række herlige feriebyer i det sydlige Portugal. Her kan du besøge den livlige kystby Albufeira med sine gyldne sandstrande og gode natteliv. Nyd en afslappende dag ved Praia da Rocha eller Praia da Marinha, to af de mest berømte strande i området. Udforsk naturreservatet Ria Formosa Lagoon, som er på listen over et af Portugals syv naturvidundere. Oplev den herlige fiskerby Lagos med sin rolige atmosfære, eller tag til de historiske byer Faro og Tavira for at opleve autentisk portugisisk kultur. Algarve byder også på mange virkelig gode golfbaner, vandreture langs kystklipperne, talrige vandsportsaktiviteter og god mad og drikke. Algarvekysten er et godt valg for en rejse sydpå.

Cypern

Cypern plejer at betyde den græsk-cypriotiske del af den stadig delte ø. Den nordlige del er en egen republik med meget stærke bånd til Tyrkiet - og den er det ikke mange arrangører, der laver rejser til. På den sydlige del kan du forvente herlige strande, god mad og spændende historie. Nyd en dag på den smukke strand ved Fig Tree Bay i Protaras med solbadning og svømning, eller tag til den hyggelige strandpromenade i Larnaca. Ayia Napa er kendt for sit livlige natteliv, men byder også på gode strande og masser af vandsportsaktiviteter. Oplev historiske skatte i byen Pafos (vestcypern) med mosaikker og arkæologiske fund, som er på UNESCO's verdensarvsliste. I storbyen Limassol vil du opleve en god blanding af moderne og traditionel kultur. Med Troodos-bjergene som baggrund kan du udforske hyggelige bjerglandsbyer og fine vandrestier.

Egypten

Egypten er et fantastisk rejseland, som byder på en blanding af historie, kultur og gode muligheder for ren ferie og afslapning. Besøg hovedstaden Kairo, som er en af verdens største byer med det livlige Khan El Khalili-marked, og oplev de majestætiske pyramider i Giza og Sfinksen. Nyd en afslappende strandferie ved Det Røde Hav på populære feriesteder som Sharm El Sheikh og Hurghada. Her finder du perfekte forhold til at dykke og snorkle i det krystalklare Røde Hav med fantastiske koralrev. Egypten kan også prale af imponerende arkæologiske steder som byen Luxor med Kongernes Dal og Karnak-templet. En ferie til Egypten byder på store - endda meget store - oplevelser for hele familien.

Tyrkiet

Tyrkiet er et for danskere meget populært rejsemål sydpå. Her kombinerer du historiske skatte med lange strandstrækninger og spændende kultur. Udforsk de skønne kystbyer Alanya og Side, som byder på sol og shopping, diskoteker og strandbarer, gyldne sandstrande og gamle ruiner. Hvis du besøger storbyen Antalya, kan du kombinere sol og hav med god shopping, og feriestedet Belek er kendt for sine luksuriøse golfbaner og høje kvalitet. Metropolen Istanbul er Tyrkiets største by, hvor øst møder vest i en fantastisk blanding af historie, moskeer, butikker og travlt byliv. Besøg seværdigheder som Den Blå Moské, Hagia Sophia og verdens største bazaar med over 1.000 butikker. Uanset om du vælger en all-inclusive charterferie eller en fleksibel pakkerejse, er dette enorme land fyldt af oplevelser, god mad og små og store eventyr.

Middelhavet

Middelhavsområdet byder på en bred vifte af populære feriemuligheder sydpå. Her kan du kombinere sol og strand med historie, kultur, shopping og madoplevelser. Udforsk feriesteder og områder i Spanien, Italien, Frankrig, Grækenland, Malta, Tyrkiet, Cypern og Kreta, som alle har en sin unikke charme og stil. Besøg Spanien med sine livlige byer og gode natteliv, eller Italien med dets historiske skatte og fantastiske madoplevelser. Frankrig inviterer dig til den eksklusive franske riviera, mens Grækenland byder på gamle ruiner og monumenter  - og muligheden for øhop. Malta byder på en rig historie og har flere steder på UNESCO's verdensarvsliste. Cypern og Tyrkiet byder på fantastiske strande og spændende oplevelser. En middelhavsferie sydpå er et sikkert og godt valg, uanset om du rejser med børn, som voksent par, med  en flok venner eller alene.

Pakkerejser sydpå

Solfaktor tilbyder fleksible pakkerejser til mange populære rejsemål sydpå. En pakkerejse er næsten det samme som en charterferie, men med mere indbygget fleksibilitet for dig. En pakkerejse kan du arrangere i 44, 8, 12 eller 16 dage, da den baseres på rutefly og ikke på bestemte afrejsedage. Her kan du bestille fly og hotel sammen, og på nogle destinationer kan du også tilføje transfer, aktiviteter og udflugter. Fleksibelt, nemt og på de datoer, som passer for dig. Desuden er du ved køb af en pakkerejse dækket af den danske lovpligtige rejsegaranti. Solfaktor hjælper dig med at finde den bedste løsning til din ferie sydpå.

4 tips - spar penge når du skal rejse sydpå

1.) Book i god tid
Book din ferie sydpå i god tid for at se til, at du får de bedste priser på fly, hoteller og billeje. Nogle få gange, er der gode tilbud i sidste øjeblik, men hvis du f.eks skal rejse i skolernes sommerferie, er det ikke noget du skal regne med. 

2.) Brug offentlig transport
Nogle stader er taxa forholdsvis billigt - men ofte er det en hel del billigere at at bruge offentlig transport som busser, sporvogne eller metro. Mange steder kan du også leje en cykel. Ikke alene sparer du penge: det er også en måde at opleve steder på, på en lidt usædvanlig måde.

3.) Undgå turistfælder - styr lidt udenom
Vær opmærksom på de typiske turistfælder, som ofte er alt for dyre. Dette gælder både for butikker og spisesteder. Uden at sige for meget, er det vel ikke i Nyhavn i København, at du finder det billigste og bedste måltid. Beliggenhed og nemhed koster penge.

4.) Find de gratis aktiviteter
Der er ofte masser af gratis aktiviteter i de byer du besøger. Lokale festivaller, markeder, sportsbegivenheder, museer med gratis entré om mandagen, gratis yoga eller fitness i den lokale park...sjovt, anderledes og ikke mindst gratis!