Vinterferie 2024

Vinterferie 2024 i uge 7 eller 8  er en oplagt mulighed for at slippe væk fra kulde og sne og betyder for mange en tiltrængt pause. Decembers feste er forbi, januars mørke og kulde har sat sine spor og nu i februar trænger man bare til en pause fra sne, is og lave temperaturer. Hos Solfaktor kan du finde ferier til eksotiske destinationer, hvor solen er varm, og strandene indbyder hele familien til at bade i havet.

Hos Solfaktor tilbyder vi et stort udvalg af populære rejsemål til vinterferien 2024. Her finder du destinationer, der passer til alle, uanset om du er på udkig efter en afslappende strandferie eller en aktiv ferie. Med vores fleksible pakkerejser får du fly og hotel inkluderet, samt ro i sindet med rejsegaranti inkluderet - til de bedste priser. Vi hjælper dig med at finde og booke din drømmevinterferie 2024!

Populære destinationer i vinterferien 2024

Om vinteren må vi rejse lidt længere for at få sol og varme, men der er masser af muligheder at vælge imellem, som alligevel er nemme at rejse til. En af de mest eftertragtede destinationer til sol- og badeferie i vinterferien er  naturligvis Thailand med sine tropiske sandstrande, afslappede atmosfære og familjevenlige hoteller. Destinationer som Koh Samui og Phuket er særligt populære. Vi danskere elsker De Kanariske Øer om vinteren, hvor Gran Canaria er den største favorit. Andre populære vinterferiedestinationer er Egypten med sin historie og de flotte resorthoteller, Marokko med sin fantastiske kombination af strandliv og kultur - og naturligvis øgruppen Kap Verde med sine gode strande og et væld af vandsportsaktiviteter for hele familien.

Thailand

Thailand er den perfekte destination for sol- og badeferie i vinterferien. I februar kan du forvente temperaturer på omkring 30 grader om dagen og relativt lav luftfugtighed - på det hele og store, et godt tidspunkt at nyde det tropiske klima. Udforsk de ikoniske strande i Phuket med krystalklart vand og hvidt sand, eller besøg de berømte Phi Phi-øer med smukke bugter og vandsportsmuligheder. Koh Samui byder på god mad og et afslappende strande med perfekte betingelser for familier med børn. Thailand er et populært rejsemål for dig, der ønsker at tage en pause fra den kolde vinter og nyde sol og strand i flotte omgivelser.

Koh Samui

Koh Samui er en populær ø i Thailand, som byder på sol, lange strande og vandsportsaktiviteter for hele familien. Udforsk den populære Chaweng Beach med det bløde sand og krystalklare vand, og tag til Lamai Beach, hvor der er en afslappet atmosfære og de flotteste solnedgange. Tag en bådtur til Angthong Marine Park for at snorkle og sejle i kajak, eller udforsk den charmerende Fisherman's Village for at shoppe og spise lokal mad. Når du rejser til Koh Samui, vil hele familien føle sig hjemme. Nem ferie, hvor alle bare har det godt!

Phuket

Phuket er en attraktiv destination for dem, der ønsker at kombinere sol og strandliv med kultur og natteliv. Udforsk berømte strande som Patong Beach med sit livlige natteliv og vandsportsaktiviteter, eller tag til Kata Beach for et roligere, mere familievenlig oplevelse. Besøg Phukets historiske gamle bydel med dens typiske thailandske arkitektur og lokale markeder. Du kan også tage op i Big Buddha (en 45 meter høj statue) med den imponerende udsigt eller tage en bådtur til Phi Phi-øerne, hvor der er fantastiske snorkelmuligheder.

De Kanariske Øer

De Kanariske Øer er danskernes absolut mest populære vinterferiedestination. Klimaet er ideelt i februar, og du kan forvente behagelige temperaturer om dagen ved de 20-25 grader. Når du rejser til Gran Canaria, kan du f.eks opleve sandklitterne i Maspalomas eller nattelivet i Playa del Inglés. Lanzarote byder på unik vulkansk natur fine cykel- og vandreruter. Tenerife er perfekt for aktiv ferie - og her ligger også Spaniens højeste bjerg, vulkanen Teide. Øen Fuerteventura er kendt for sine smukke strande og sandklitter. De Kanariske Øer er med god grund en favorit for dem, der gerne vil bade og nyde solen på vinterferien.

Gran Canaria

Feriefavoritten Gran Canaria byder på et enormt udvalg af aktiviteter og forlystelser for alle. Her kan du nyde afslappende dage på stranden kombineret med shopping, historie og madoplevelser både i øens hovedstad, Las Palmas, men også andre steder på øen. Du kan udforske det bjergrige landskab i Tejeda med spektakulære udsigter og små, hyggelige landsbyer, eller tage en tur til Puerto de Mogán. Byen kaldes også for  "Lille Venedig" med sine  kanaler og den fine marina. Gran Canaria tilbyder en kombination af strandliv, kultur og natur - her er alle muligheder for en fantastisk vinterferie!

Egypten

Vinterferien er et godt tidspunkt at rejse til Egypten på, hvis du og familien har brug for en pause under varmere himmelstrøg. I februar kan du nyde et behageligt klima med temperaturer omkring 25 grader om dagen. Nyd afslappende dage ved Rødehavet i feriebyer som Hurghada og Sharm El Sheikh. Her kan du prøve dykning eller snorkling - selv dine (halvstore) børn kan få store oplevelser bare ved at snorkle tæt på stranden. Besøg den travle metropol Kairo, gab over de majestætiske pyramider i Giza, eller tag til Luxor med de imponerende templer og grave langs Nilen i Kongernes og Dronningernes Dal.  Egypten byder på over 5.000 års historie og kultur, strande og undervandsaktiviteter - og muligheder for eventyrlige oplevelser i ørkenen. Egypten har det hele!

Marokko

Marokko er et spændende rejsemål i Nordafrika. Her kan du opleve arabisk kultur, lækker mad, fine strande og smukke landskaber. I februar kan du forvente temperaturer på omkring 20 grader, hvilket gør det til et ideelt tidspunkt at udforske landets mange muligheder, men for at slikke sol, skal du nok finde et sted i læ for vinden. Besøg  f.eks den lyserøde by Marrakech og slentre rundt i de smalle gader med livlige basarer, oplev Sahara-ørkenen i ørkenbyen Merzouga - her får du blandt andet de vildeste solnedgange. For sol- og badeferie i Marokko, tag til den populære kystby Agadir med sine lange sandstrande og mange restauranter, barer og natklubber.

Kap Verde

Kap Verde er et godt valg, hvis der skal stå sol og strand på programmet. Øgruppen ligger ud for Vestafrikas kyst, og i februar kan du forvente temperaturer omkring de 25-30 grader. Kap Verde består af flere øer, hvor Sal og Boa Vista er de mest populære blandt skandinaviske turister. Her kan du nyde smukke strande og forskellige vandsportsaktiviteter som windsurfing og dykning. Hvis du vil udforske den lokale kultur og arkitektur, musik og madoplevelser, skal du tage til hovedstaden Praia på Santiago Island eller den hyggelige by Mindelo på São Vicente. Kap Verde er en kombination af sol og varme, kombineret med en unik kulturel atmosfære, hvilket gør det til en fin destination for din vinterferierejse.

Strandferie, aktiv ferie eller familieferie? Skal der All-Inclusive på programmet?

Hos Solfaktor finder du alle muligheder for forskellige ferieoplevelser, destinationer og hotelalternativer. Lad os hjælpe dig med at finde den bedste løsning for dig og din families vinterferie!

  • Er du på udkig efter en dejlig strandferie, hvor du kan mærke sandet mellem tæerne? Klik dig videre til vores udvalgte hoteller, der ligger tæt på stranden.
  • Rejser du med familien? Oplev vores børnevenlige hoteller med mange faciliteter - for både store og små.
  • Er du klar til en aktiv vinterferie? Her finder en række rejsemål, der tilbyder aktiviteter og udendørs oplevelser på din vinterferie.
  • Vil du have en helt afslappet ferie med alle måltider inkluderet? Udforsk vores store udvalg af All Inclusive-hoteller, og nyd en behagelig vinterferie uden at behøve tænke over, hvor næste måltid skal spises

Storbyferie i Europa

Hvad med et par dage eller en forlænget weekend i en storby i Europa? Denne slags vinterferierejse kan give dig og familien masser af muligheder for at opleve kultur, shopping, god mad og seværdigheder, er der et væld af smukke europæiske byer, som kan nydes på en vinterferie. Du finder mange gode og billige tilbud på storbyferie hos os!

Hvornår er der vinterferie i 2024?

Vinterferien 2024 ligger (som altid) i uge 7, dvs reelt fra fredag d. 9/2 og frem til søndag d. 18/2. Dette gælder for hovedparten af danske kommuner. Men der er undtagelser som f.eks i Albertslund, Aalborg, Lejre, Roskilde og Vallensbæk kommuner. Her er vinterferien i uge 8, dvs reelt fra fredag d. 16/2 og frem til søndag d. 25/2.

5 tips for at få en lidt billigere vinterferie!

Når priserne stiger på alt (som de gør i disse dage), er det altid dejligt, at spare penge, hvor vi kan. Her er 5 tips til at spare både tid og penge, når du planlægger og bestiller din vinterferie.

1.) Book rejsen tidligt.
Planlæg og bestil din vinterferie i god tid. På den måde får du med næsten 100% garanti lavere priser på fly og hotelophold.

2.) Køb en pakkerejse.
Du kan spare både tid og penge ved at vælge en pakkerejse. Med fleksible pakkerejser fra Solfaktor får du fly og hotel inkluderet, og på udvalgte feriesteder kan der også tilkøbes transport og aktiviteter. Køber du det hele samlet i en pakkerejse, får du også ro i sindet da du er dækket af den danske rejsegaranti. Sådan flyteknisk er pakkerejsebilletter (det er ikke noget du ser, men noget som rejsearrangører som Solfaktor har adgang til) også ofte lidt billigere.

3.) Fleksible rejsedatoer.
Selv om vinterferien kun varer en uge, kan du spare mange penge, hvis du kan være en lille smule fleksibel med dine rejsedatoer. Priserne på både fly og hotel kan svinge meget, alt efter hvilke dage du vælger at rejse. Det kan ofte variere bare fra den ene dag til den anden. De fleste som f.eks skal tage på storbyferie, rejser så snart vinterferien starter dv.s ofte om fredagen eller lørdagen. Vent med at flyve til om f.eks tirsdagen eller onsdagen - det er næsten altid lidt billigere.

4.) Vælg lidt anderledes destinationer.
Hvis du vælger at tage på vinterferie til mindre kendte destinationer eller områder, der er mindre turistede, kan du finde gode tilbud. Paris er f.eks dyrere end Bordeaux. Napoli er billigere end Rom. Costa del Sol er dyrere end  Costa de la Luz - og så videre.

5.) Sammenlign priser på en rejsesøgemaskine.
At bruge en rejsesøgemaskine som Solfaktor er det det bedste tips du kan få! Det gør planlægningen af din kommende vinterferie meget nemmere.  Med en rejsesøgemaskine får du adgang til en række fly og flyforbindelser, som gør det nemt at sammenligne priser og tilbud. Du får overblik og kan finde de bedste rejser til den bedste pris.

Ved at bruge disse tips er du garanteret at finde gode tilbud, der passer til både dine og familiens ønsker (og din pengepung). God vinterferie!