Rejser til Seychellerne

Seychellerne er en drømmedestination for de fleste. Øgruppen er dannet af granit, med smukke stenformationer, tæt og frodig jungle, kokospalmer og kridthvide sandstrande. Her findes nogle af verdens aller fineste strande, og der er langt mellem strandstolene. Seychellerne passer udmærket til en bryllupsrejse, og mange af hotellerne er ideelle til et romantisk ophold, mange steder kan man få en privat bungalow med personlig service og gode bryllupsrabatter. På Seychellerne er klimaet tropisk, og det er varmt hele året. Den bedste rejseperiode er fra maj til september.

Alle verdens oceaniske øer er dannet af koraller eller vulkanske bjergarter. Undtaget Seychellerne – her er øgruppen dannet af granit. Fin, blød granit stikker op som høje bJette der danner bemærkelsesværdige formationer. Hvidt koralsand rammer øerne ind og giver fantastiske strande. Turkisblåt vand omkranser øgruppen og er med til at skabe en eksotisk turistdestination.

Seychellerne består af 115 øer og de fleste af dem er ubeboede. Hovedøen hedder Mahe og her ligger også hovedstaden Victoria. Fra Mahe kan man tage et fly (15 min.) eller katamaran (60 min.) til den næst-største ø Praslin. Båden koster det halve af flyet, så det kan være en ide at overveje begge alternativer. Desuden kan man tage en båd fra Praslin til paradisøerne La Digue (30 min.). På disse 3 øer finder man størsteparten af overnatningsstederne på Seychellerne. Derudover findes der en række Private Islands der tilbyder meget luksuriøse resorts.

Seychellerne har et relativ stabilt klima hele året rundt. Det er godt og varmt i luften og temperaturen i vandet falder sjældent under 27 grader. Der er noget mindre regn i perioden maj- september, men Seychellerne er mindre udsat for vejrsæsoner sammenlignet med andre øer i det Indiske Ocean. Der er dog et tropisk klima, så vejret kan hurtigt skifte i løbet af en dag. Seychellerne har stærke historiske rødder i både Storbritanien og Frankrig, så de lokale behersker både fransk og engelsk.

Tips til aktiviteter man kan lave på Seychellerne:

  • Oplev de eventyrlige strande. Seychellerne har nogle af de bedste strande i hele verden
  • Besøg Vallee de Mai National Park på Praslin. Meget varieret flora, fauna og fugleliv
  • Lej en cykel på La Digue og kør hele øen rundt. Perfekt til en dagstur
  • Tag på katamaran cruise og oplev de forskellige øer set fra havet
  • Gør et stop i hovedstaden Victoria på Mahe. Her er små markeder, et fint natteliv og lokale restauranter
  • Dykning og snorkling er et must

 

Hoteller på Seychellerne

Billig ferie på Seychellerne med Solfaktor

Seychellerne er nærmest uberørt af turismen og byder på utallige palmer, blændende hvide sandstrande, klart turkisblåt vand og smukke granitklipper. Seychellerne er det ideelle feriested, hvis man ønsker afslapning og en pause fra hverdagen. Folk ankommer primært til Seychellerne for at slappe af og nyde den fantastiske natur, så der er ikke de store underholdningsmuligheder ud over hvad man finder i de store ferieområder, som er spredt rundt omkring på øerne. Den franske kolonitid har efterladt et godt spisekort, blandet med den lokale kreoler kultur. Der findes direkte fly til Seychellerne fra Afrika, Europa og Australien via Singapore.

Byer i Seychellerne

Den eneste betydelige by i Seychellerne hedder Victoria og ligger på øen Mahe. Her finder man levn fra kolonitiden; blandt andet retsbygningen og det centrale postkontor, men ellers har byen gennemgået en omfattende modernisering. Bortset fra enkelte museer og en interessant botanisk have, så er de fleste besøg kortvarige, da strandende er mere tiltrækkende.

Fantastiske strande 

Mahe i Seychellerne byder på de mest fantastiske strande, hvoraf de mest populære er Beau Vallon, nær Victoria. Mod syd finder man andre rolige strande, som er ideelle til svømning og snorkling. Ïle Souris på østkysten, Anse Soleil og Anse Petite Politi på vestkysten, er langt mere afsides destinationer. Det er en god idé at leje en bil og finde sin helt egen private strand.

Naturreservat i Seychellerne

Der findes hotelområder på øen Praslin, især omkring Anse Lazio. Den mest nordlige del af øen består af en blændende hvid strand med turkisblåt vand, og de karakteristiske klippeøer, som pryder mange af strandene, hvilket gør Seychellerne særdeles velegnet til snorkling. Vallée de Mai er et naturreservat, som er at finde på UNESCOs verdensarvsliste. Naturreservatet består af tropisk skov og er hjemsted for en tæt koncentration af øens unikke Coco de Mer palme. Her kan man tilbringe en fantastisk eftermiddag, hvis man ønsker en pause fra stranden.

Snorkling i særklasse

Sankt Anne Marine National Park består af seks øer ud for Victorias kyst, og stedet er den bedste destination i Seychellerne, hvis man ønsker at snorkle. Cousin Island og Silhouette Island er to andre spektakulære naturreservater, som især tiltrækker de lidt mere eventyrlystne. Cousin byder på en utrolig skov, og er hjemsted for flere beskyttede dyrearter, blandt andet havfugle og skildpadder. Silhouette har en mere mystisk og dramatisk atmosfære med sine tre granittoppe, som stiger direkte op fra vandet, sine grotter, piratlegender, og sine fantastiske solnedgange. Der er daglige bådture til begge øer.

Turistkontor

Seychellerne's turistbureau har på deres hjemmeside en række praktiske oplysninger og inspirerende beskrivelser af Seychellernes seværdigheder. Turistbureauet har også en e-brochure, som du gratis kan downloade fra deres hjemmeside.

>> Se også rejser til Maldiverne
>> Se også rejser til Bali