Slovakiet er en endnu lidt ukendt feriedestination blandt os i Skandinavien, men ikke desto mindre er landet spækket med oplevelser og seværdigheder. Fra storbyferie i Bratislava og Kosice, til naturoplevelser og vandreferie i den bjergrige natur - og ikke mindst historiske udflugtsmuligheder til de mange gamle borge, som landet er så kendt for. Velkommen til Slovakiet med Solfaktor!

Slovakiet er et smukt land beliggende i det central-østlige Europa. Her er ingen kyststrækning, da landet ligger midt i smørhullet mellem Østrig, Ungarn, Ukraine, Polen og Tjekkiet. Slovakiet råder over et areal på omkring 49.000 kvadratkilometer og har et indbyggertal på omkring 5,4 millioner. Gastronomien i Slovakiet er påvirket af de omkringliggende lande, og her er ofte kartofler, oste, svampe og sauerkraut på menuen i form af blandt andet  supper og sammenkogte retter. 

Et bjergrigt land med en smuk natur

Landet er præget af bjerge, særligt i den nordlige del af landet, hvilket gør at landskabet idyllisk med dale og søer. I Slovakiet løber også 3 floder; den store og kendte Donau-flod langs grænsen til Ungarn mod syd og gennem hovedstaden Bratislava, samt de to, mindre floder Váh og Hron, der begge løber fra Donau og mod nordøst.

Klimaet i Slovakiet er varierende: Her er generelt koldt og fugtigt om vinteren, men relativt varmt om sommeren, dog med lidt variation fra lavlandet i syd og bjergene i nord. 

Et væld af eventyrlige borge og slotte

Slovakiet er særligt kendt for sine mere end 100 eventyrlige slotte og borge, der kan dateres mange århundreder tilbage i tiden. Den mest kendte borg hedder Bojnice fra 1200-tallet, og som er et populært sted for at filme historiske og eventyrlige film. Beliggende på en bakke, tårnet borgen sig smukt op i landskabet, og er tilmed også en af de mest besøgte borge i hele Europa. Slovakiet er også hjemland for Europas største borg, Spis, fra det 12. århundrede, på hele 41.000 kvadratmeter. Det er derfor ikke uden grund, at Spis og er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. 

Mange historiske oplevelsesmuligheder

Her findes også mange museer rundt omkring, både i byerne men også i naturomgivelserne, hvor der er mulighed for at lære om kulturen såvel som landets historie. Slovakiet er derfor også in ideel destination, hvis du er historieinteresseret. Vælger du at bo i hovedstaden Bratislava, er et besøg til den gamle bydel et must. Her kan du gå på opdagelse på brostensbelagte gader mellem middelalderlige bygninger - og selvfølgelig opleve nogle af landets historiske borge.

Aktiv ferie i den bjergrige natur

Er du til en aktiv ferie og naturopleveler, er du også kommet det rette sted hen. I det kuperede terræn er nationalparker med maleriske vandrestier og hulformeringer, hvoraf nogle er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. En af disse nævneværdige huler er is-hulen Dobsinska, hvor en del også er mulig af opleve i sommerhalvåret, grundet at temperaturen her er omkring 0 grader hele året rundt. Det bjergrige terræn gør ligeledes, at Slovakiet også er en populær skidestination om vinteren.

Rejsemål i Slovakiet

Populære hoteller i Slovakiet

Slovakiet, Bratislava
8,9
Meget godt
4485 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Slovakiet, Demänova Dolina
9,4
Fabelagtigt
833 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Slovakiet, Bratislava
9,2
Fabelagtigt
1176 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Afstand til centrum: ca. 1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi