Aktiv ferie på Mallorca

En aktiv ferie på Mallorca har noget for enhver! Mallorca byder på flot natur og aktiviteter som cykling, klatring, vandreture, vandsport, golf og meget mere. Oplev øens rige historie og tag på en sejltur fra Port de Soller. Bestil en aktiv ferie til Mallorca med Solfaktor!

Naturoplevelser og cykling på Mallorca 

Mallorca har masser af smuk natur. Den mest populære naturoplevelse på øen er bjergkæden Serra de Tramuntana, som er på UNESCOs verdensarvsliste. Den strækker sig langs den nordvestlige del af øen. Mallorca er en berømt cykeldestination, og i dette område finder du en af de mest populære cykelruter på øen, med flotte cykelstier og spektakulære udsigter. Byen Paguera er et godt udgangspunkt for cykling, da du kan vælge imellem flere forskellige cykelruter langs kysten, i bjergene og igennem små landsbyer. Der er mulighed for at leje cykler og udstyr på de fleste destinationer på Mallorca, og du kan også tage på guidede cykelture. 

Mallorca er også et skønt sted til vandre- og gåture. Du har mange forskellige ruter og stier at vælge imellem, som løber igennem både skov, bjerge, kystlinjer og landsbyer. En populær vandrerute er til topppen af Puig de Massanella i bjergkæden Serra de Tramuntana, der med sine 1 364 meter er den næsthøjeste bjergtop på øen. Det er også værd at tage turen til Sa Calobra - en spektakulær klippe ved kysten, eller besøge den historiske landsby Valldemossa, som er kendt for sine smalle gader og maleriske bygninger. 

Der ligger desuden flere naturparker og reservater fordelt på Mallorca, eksempelvis Parc Natural de s'Albufera de Mallorca, som er et vådområde med mange sjældne fuglearter. 

>> Læs mere om Familieferie på Mallorca

>> Læs mere om Partyferie på Mallorca

>> Læs mere om rejser sydpå

>> Læs mere om rejser til Spanien

Vandsport, golf og klatring på Mallorca

Mallorca har nogle af de smukkeste strande i Middelhavet, og øen har en kystlinje på over 550 kilometer. Her kan du snorkle i krystalklart vand, spadsere langs kysten eller give dig i kast med forskellige strandaktiviteter. Flere af strandende tilbyder også vandsport som surfing, kitesurfing, windsurfing, kajak og paddelboard. Det er muligt at leje udstyr på strandende eller tage med på guidede ture. Ønsker du at opleve Mallorca fra søsiden, har du mulighed for at leje en båd i bl.a. Port de Soller

De golfinteresseret vil elske en ferie til Mallorca. Det milde klima og den flotte natur giver de perfekte forhold for golf året rundt. Alcanada Golf er en af de mest spektakulære golfbaner på øen, med udsigt over Alcudiabugten. Golf Son Gual er også en populær golfbane iblandt turister, som ligger i nærheden af hovedstaden Palma

Mallorca er et også et godt rejsemål til klatring, da øen har flere forskellige klatreområder. Her kan du klatre året rundt takket være vejret og det varierede terræn. Der findes flere forskellige klatremuligheder til alle niveauer, både begyndere og erfarne. Det største klatreområde på øen er Sa Gubia, med mere end 400 ruter. I Valldemossa finder du også et imponerende klatreområde med hele 200 ruter, og smuk udsigt over havet og bjergene. 

Her er der meget at opleve, og Mallorca er perfekt fot dig, der vil kombinere en aktiv ferie med afslapning på ferien sydpå.

Oplev Paguera og Port de Sollér

Paguera er en skøn destination til en aktiv ferie på Mallorca. Her kan du tage hele familien med på en cykeltur i den smukke natur, eller gå på opdagelse i det omkringliggende landskab. Foretrækker du vandaktiviteter, finder du flere familievenlige strande, der byder på både snorkling, kajak og paddelboarding. Paguera har også flere golfbaner. 

Port de Soller inviterer på sejlture fra den charmerende havn, hvorfra du kan nyde den fantastiske natur fra Middelhavet. Byen er også kendt for gode vandre- og cykelstier, samt mulighed for vandsport. Fra den hyggelige by Sollér (cirka et kvarters kørsel fra Port de Soller) kan du tage et antikt tog ind til Palma. Det er en populær turistattraktion for både børn og voksne. 

Kulturoplevelser på Mallorca 

Elsker du kunst og kultur, så er Mallorca et skønt rejsemål, særligt på en sommerferie. Øen er rig på historie, og en kombination af forskellige kulturer, der har sat sit præg på arkitekturen og kunsten. Hovedstaden Palma de Mallorca er et flot sted at starte din kulturelle rejse. Her kan du eksempelvis besøge den imponerende katedral, La Seu, og det kongelige slot Palacio de la Almudaina. Derudover ligger der en række forskellige museer og kunstgallerier, som er et besøg værd. 

For de historieinteresserede kan vi anbefale et besøg i de arkæologiske udgravninger i Pollentia, der stammer tilbage fra romertiden - en fascinerende måde at lære om øens historie på. Du finder også gamle ruiner og arkæologiske udgravninger i flere af bjerglandsbyerne på øen. 

Mallorca har desuden en rig mad- og vinkultur, med mange flotte restauranter og vingårde. Det er populært at tage på en mad- eller vinsmagning, for at lære mere om de lokale specialiteter. 

Find din aktive ferie til Mallorca og Spanien her hos Solfaktor!