Rejser til Costa Blanca

Costa Blanca er kysten, hvor du finder nogle af Spaniens mest populære destinationer for sol, strand og afslappet ferie. Nyd de flotte strande, de spændende aktiviteter og det pulserende natteliv. Book en billig ferie til Costa Blanca med Solfaktor!

Costa Blanca som rejsemål

Costa Blanca er en kyststrækning ved Middelhavet i Spanien. Navnet betyder "den hvide kyst" og byder på smukke sandstrande langs østkysten af Valencia-regionen, fra Torrevieja i sydvest til Denia i nordøst. Her ligger nogle af Spaniens mest populære turistdestinationer som Benidorm, Alicante, Torrevieja, Calpe og Albir.

Attraktioner og aktiviteter på Costa Blanca

Costa Blanca byder på virkelig mange aktiviteter og attraktioner for dem, der vælger denne del af Spanien til sin ferie. Denne lange kyststrækning, som ligger syd for Costa Dorada er nok mest kendt for sine strande og er en af Spaniens mest populære feriedestinationer for sol, forlystelser og afslappede dage. Costa Blanca er også et godt valg hvis du vil lave vandsportsaktiviteter som windsurfing, dykning, sejlads, jetski og paddleboarding. Nogle af de mest populære strande er den livlige Levante-strand og den rolige Poniente-strand i den klassiske ferieby Benidorm. I Alicante ligger den smukke bystrand Playa del Postiguet med en flot udsigt over byen og Santa Barbara-slottet, mens du i Torrevieja kan nyde ferien på den lange sandstrand Playa de la Mata. I hyggelige Calpe ligger stranden Playa de la Fossa ved foden af den majestætiske Calpe-klippe, og i byen Albir kan du nyde din ferie i fredelige omgivelser på Playa del Albir.

Costa Blanca har en lang historie med flere imponerende steder, du kan besøge. Santa Barbara-slottet i Alicante har en historie, der går tilbage helt til romertiden, og Guadalest-slottet i den charmerende landsby Guadalest byder på panoramaudsigt over det bjergrige landskab og den smukke sø. Alternativt kan du tage til Palmeral de Elche, som er på UNESCO's verdensarvsliste med sine tusind år gamle palmer og indblik i regionens mauriske (=arabiske) historie.

Hvis du rejser med børn, er der flere forskellige forlystelsesparker på Costa Blanca. Terra Mitica er en forlystelsespark, der tager dig gennem historiske epoker, hvor Aqualandia er et stort vandland med vandrutsjebaner og pools. Du finder også flere zoologiske haver i regionen. Heriblandt Terra Natura, som giver dig mulighed for at se dyr i et naturligt miljø, og Rio Safari Elche med en række eksotiske arter - som løver, elefanter og krokodiller.

Valencia-regionen er et godt valg for dig, der vil have en aktiv ferie. Her er gode betingelser for at vandre, gå og cykle i smuk natur og opleve de vildeste bjerglandskaber. Populære vandrestier finder du blandt andet ved Sierra de Aitana og Montgó-bjerget. Når du vandrer i fyrreskoven i Montgó-bjergets naturpark, hvor kalkstensbjergene rejser sig  hele 753 meter over havets overflade, finder du nogle af Costa Blancas mest storslående udsigter, hvor du kan se så langt som hele vejen til Ibiza. Naturreservatet El Hondo er også et godt sted at besøge. Køl af med en spadseretur gennem Elches palmelund, som med sine 200.000 træer er den største af sin slags i Europa og en af Costa Blancas største naturattraktioner. Klatrere skal beøge Peñón de Ifach, en dramatisk kalkstensklippe. Dette er den mindste naturpark i Spanien, men absolut et af de smukkeste steder på Costa Blanca.

Costa Blanca er kendt som et paradis  for golf med mange virkelig gode golfbaner. Her kan du få en runde golf med en spektakulær udsigt over Middelhavet. Costa Blanca er også et godt udgangspunkt for at udforske de omkringliggende områder i Spanien. Længere mod nord ligger regionen Catalonien med historiske byer som Tarragona, populære badebyer som Salou og Cambrils og den livlige by Sitges.

Hvornår skal man rejse til Costa Blanca?

Sommeren betyder højsæson i Spanien, og det gælder også for Costa Blanca og i Catalonien. I denne periode kan temperaturerne nå op på 30 grader i skyggen. Hvis du vil undgå de største menneskemængder og de højeste temperaturer, kan du måske besøge Costa Blanca om foråret og efteråret. I disse perioder er der stadig fine temperaturer og en del mennesker, men færre turister ved både attraktioner og på strandene. Vinteren på Costa Blanca er mild sammenlignet med mange andre europæiske destinationer, men det er ikke varmt nok til at bade i havet. I denne periode kan du få gode tilbud på fly og hoteller og nyde regionen, når den er som mest stille.

Semana Santa, 'den hellige uge', er tiden fra palmesøndag til påskeaften. Ligesom i resten af Spanien arrangerer Costa Blanca påskeparader og processioner under Semana Santa.

Hold øje med "Moror y Cristianos"-festivalerne, som finder sted på Costa Blanca fra marts til oktober. Her laver man middelalderlige kampe mellem maurere og kristne på både heste og kameler, ofte med fyrværkeri.

La Tomatina. Du skal ikke tage dit fineste tøj på, hvis du er i Buñol, 40 minutter i bil fra Valencia, den sidste onsdag i august. Det er her La Tomatina, landets største tomatkamp, finder sted. Regn med at blive smurt ind i tomater - tag evt. beskyttelsesbriller på.

Mad, drikke og natteliv på Costa Blanca

Madkulturen i Spanien er unik med lokale skikke og dejlige, lokale råvarer. På Costa Blanca kan du nyde spændende madoplevelser fra det lokale køkken, og mange restauranter har også lidt mere internationale retter på menukortet. Langs denne lange kyst ud til Middelhavet er friske fisk og skaldyr en vigtig del af madkulturen, og du kan nyde lækre retter som grillet blæksprutte, fisk og grillede rejer. Her er også masser af tapasbarer. Mange restauranter på Costa Blanca inviterer dig til at nyde dit måltid langs strandpromenaden med flot havudsigt og en afslappet atmosfære.

Spanien er kendt for sin vinproduktion, og selv om Costa Blanca ikke er en lige så berømt vinregion som Rioja og Catalonien, kan du nyde lokale vine på din ferie i Valencia-regionen. Spørg din tjener om at anbefale en lokal vin til dit måltid, eller deltag i en vinsmagning på lokale vingårde i området.

Costa Blanca byder på et godt og livligt natteliv. Her er både noget for dem, der vil danse hele natten, og dem, der søger en mere tilbagelænet atmosfære. Flere byer langs Costa Blanca, herunder Benidorm, Alicante og Torrevieja, er især kendt for deres hektiske natteliv med en bred vifte af barer og natklubber, der holder gang i tingene til de tidlige morgentimer. De fleste kystbyer i Valencia-regionen har et godt udvalg af strandbarer, hvor du kan nyde levende musik, cocktails og bare opleve høj chill-faktor.

Fly til og hoteller på Costa Blanca

Selvom Valencia er den største by på Costa Blanca, er den største internationale lufthavn Alicante Lufthavn (ALC) i Valencia-regionen. Der er direkte fly fra både Billund, Aalborg og København i højsæsonen. Nogle gange skal man dog skifte fly. Flyrejsen fra f.eks København direkte tager ca, 3,5 timer. Fra lufthavnen er der gode busforbindelser til flere byer og feriesteder langs Costa Blancas kyst. Det gælder blandt andet til Valencia og Benidorm. Spanien har et godt vejnet, og bus er ofte en billig måde at rejse på. Du kan også tage en taxa fra lufthavnen, selvom det er lidt dyrere.

Hvis du tager en taxa fra lufthavnen til Alicantes hovedbanegård, kan du også tage toget til flere kystbyer i Valencia-regionen. Med en lejebil har du mere frihed til at udforske Costa Blanca på egen hånd og besøge nabostederne i Catalonien. Det er en løsning, vi anbefaler.

På Costa Blanca er der et godt udvalg af hoteller og ferielejligheder for enhver smag. Uanset om du rejser med børn, er et par, en gruppe venner eller rejser alene. Her finder du all inclusive-hoteller med mange faciliteter, boutique-hoteller, gæstehuse og smukke femstjernede hoteller. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel hver for sig eller booke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Costa Blanca og Spanien!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Costa Blanca

Populære hoteller i Costa Blanca

Spanien, Valencia-regionen, Altea
9,3
Fabelagtigt
2792 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 71 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Alicante
9,0
Fabelagtigt
2107 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Benidorm
9,3
Fabelagtigt
426 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Costa Blanca?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 87 anmeldelser