Rejser til Costa Brava

Costa Brava er kyststrækningen i det nordøstlige hjørne af Spanien. Den strækker sig fra byen Blanes, der ligger cirka 60 kilometer nord for Barcelona, op til Portbou ved den franske grænse. Brava kan både på spansk og catalansk (kysten ligger i den selvstyrende region Catalonien) oversættes til "barsk" eller "vild".  Der er da også stadig noget utæmmet over denne del af Spaniens middelhavskyst, som af mange anses for at være landets smukkeste.

Allerede i 1950'erne begyndte man at udvikle områdets turisme. Når du i dag planlægger en billig rejse til Costa Brava, kan du derfor vælge mellem mange charmerende feriebyer med et utal af flotte strande, som ligger på rad og række fra byen Callela i syd til L’Estartit  i nord.

På Costa Brava er der derfor utallige steder, hvor du kan brede dit strandhåndklæde ud. Nyd det lune Middelhav på alt fra velorganiserede, familievenlige strande med promenadens spisesteder inden for kort rækkevidde eller søg lidt afsides til små bugter mellem klipperne, hvis du ønsker mere fredlige omgivelser. Fælles for strandene, hvoraf mange har de blå flag, er det klare vand, som indbyder til badeture og snorkling.

Aktiviteter og seværdigheder

Du har også masser af muligheder på Costa Brava for at holde en aktiv ferie med blandt andet golf, tennis og naturligvis næsten alle former for vandsport. I indlandet kan du udforske talrige mountainbike- og vandrestier med fantastiske udsigter. Kulturelt er der lige så meget at komme efter på en billig rejse til Costa Brava. Er du kunstinteresseret, kan et  besøg på Dalí-teatermuseet i Figueres for eksempel varmt anbefales for at se samlingen af Salvador Dalis malerier.

Vil du vide mere om regionens nok mest kendte kunstner, er det bestemt også værd at lægge vejen forbi museet i Cadaqués. Denne lille, meget idylliske kystby ligger ude på den naturskønne halvø Cap de Creus. Selvom de mange skønne strande på Costa Brava er næsten uimodståelige, kan det generelt anbefales også at afsætte tid af på rejsen til at udforske de hyggelige byer.

Udover perlerækken af kystbyer er også baglandet din opmærksomhed værd. Her finder du for eksempel spændende middelalderbyer som Pals og Peratallada. Ligeledes kan du nemt bruge en hel dag på at udforske Girona, Cataloniens største by, hvor højdepunkterne inkluderer det gamle jødiske kvarter og katedralen. Byen er desuden kendt for de gode shoppingmuligheder og utallige gode restauranter.

Skal du have børn med på rejsen? Costa Brava er et meget familievenligt rejsemål. Udover de kilometervis af dejlige badestrande kan I også nyde ferien i sjove vand- og forlystelsesparker. I vores udvalg af hoteller finder du nemt steder, hvor I kan bo i gåafstand til både strand og restaurantliv.

Det lokale køkken

De gastronomiske oplevelser er noget af det, som sammen med det solrige klima har gjort Spanien til et af de mest populære rejsemål i verden. Bestiller du en af de billige rejser til Costa Brava, som du finder her hos Solfaktor, kan du da også gode begynde at glæde dig til en ferie med god mad og drikke.

Faktisk er der mange, som tager rejsen til Costa Brava-regionen med netop de gastronomiske oplevelser for øje. Regionen har således flere, vidt anerkendte Michelin-restauranter, der byder på ypperlige gourmetmad. Du har måske allerede hørt om restauranten El Bulli, som lå i Roses. Den høstede i mange år den ene Michelin-stjerne efter den anden, og chefkokken Ferran Adrià oplærte adskillige talentfulde kokke, som siden har åbnet egne restauranter i regionen. Der er dog også masser af mere budgetvenlige restauranter, hvor du kan nyde lækre, traditionelle retter, hvor især dem med fisk og skaldyr kan anbefales.

Næsten alle restauranter på Costa Brava har paella på menuen, men der er også mange andre spændende retter at prøve. Ude i feriebyerne er der naturligvis spisesteder, som mest henvender sig til turister med internationalt prægede menuer. Du kan dog også uden større besvær finde restauranter, hvor man holder fast i det lokale køkkens stolte traditioner. Noget af det mest enkle og typiske på menuen er for eksempel 'pan con tomate', som er ristet brød med olivenolie, hvidløg og knuste friske tomater. En forret man aldrig bliver træt af!

Næsten uanset hvornår på året du rejser til Costa Brava, kan du også fordybe dig i de lokale madtraditioner på messer, festivaler og lokale markeder. Især sidstnævnte er også en chance for at opleve det spanske hverdagsliv og møde lokalbefolkningen.

Hvornår er det bedst at rejse til Costa Brava?

For mange børnefamilier er det skoleferien, som dikterer, hvornår man kan rejse til Costa Brava. Men selv om højsommeren derfor også er højsæson for turister, kan du sagtens på dette tidspunkt finde steder at nyde det solrige vejr lidt på afstand af folkemængderne.

Det varmere middelhavsklima betyder, at du kan rejse hertil og forvente solrigt, mildt vejr det meste af året - allerede i marts når temperaturen op omkring 18 grader! Det kan være helt ideelt, hvis du planlægger en aktiv ferie, hvor du helst vil undgå den værste sommerhede. Vil du gerne have varme, men undgå den værste trængsel er både maj-juni eller september-oktober gode perioder. Har du mulighed for at rejse uden for de mest populære sommermåneder (juli - august), kan du som regel få en betydeligt billigere rejse.

Transport

Der ligger to lufthavne ved Costa Brava - Barcelona (BCN) og Girona (GRO). Fra Barcelona Airport går der tog mod Blanes, hvorfra du kan rejse videre til Lloret de MarTossa de Mar og Platja d’aro.

Hvis du ønsker at udforske kysten og baglandet i løbet af ferien, er det bedst at leje en bil. Der er ganske vist regelmæssig busforbindelse mellem byerne, men intet kan sammenlignes med den frihed billeje giver til blot at køre rundt og stoppe, hvor du har lyst.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Costa Brava

Populære hoteller i Costa Brava

Spanien, Catalonien, Begur
9,4
Fabelagtigt
1323 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Catalonien, Lloret de Mar
8,2
Meget godt
1304 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 30 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Catalonien, La Bisbal d'Emporda
9,1
Fabelagtigt
598 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 45 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Costa Brava?

8,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 139 anmeldelser