Rejser til Costa Dorada

Kom til den populære kyststrækning Costa Dorada i Spanien. Her kan du nyde fantastiske strande, opleve den lokale kultur - og få spændende aktiviteter for hele familien. Book en billig ferie til Costa Dorada med Solfaktor!

Costa Dorada som rejsemål

Costa Dorada er et område på Cataloniens kyst i Spanien. Costa Dorada strækker sig mellem Cunit og Alcanar ved Middelhavet og omfatter hele Tarragona-provinsen. Det ligger nord for kyststrækningen Costa Blanca og syd for Costa Brava. Her kan du bade ved fantastiske strande, opleve den lokale kultur og besøge herlige feriesteder som Sitges, Salou og Cambrils. Costa Dorada er en af Spaniens smukkeste feriedestinationer. Området har en varieret natur og er spændende at besøge, her er en lang kystlinje badet i solskin  - og med et charmerende bagland med fredelige landsbyer, vinmarker og naturparker. At rejse til Costa Dorada byder på meget mere end bare sol, strand og hav. Her finder du masser af feriemuligheder i et område præget af fred og ro, perfekt til både familieferier og romantiske getaways.

Attraktioner og aktiviteter på Costa Dorada

Costa Dorada har enormt mange forskellige attraktioner og aktiviteter for hele familien. Strandene er naturligvis et stort trækplaster, og de gyldne strande langs Costa Dorada strækker sig næsten uafbrudt fra Barcelona i nord og over 200 kilometer sydpå gennem et delta til floden Ebro. Det er nemt at rejse mellem de forskellige byer langs Costa Dorada med tog eller bus, eller hvis du har lejet en bil. En af de mest populære strande langs kysten er Playa de San Sebastián i feriebyen Sitges. Med gyldent sand og rent, klart vand kan du her nyde denne fine strand, som også har gode og moderne faciliteter. Herfra er der desuden kun en kort gåtur til den livlige strandpromenade. Den familievenlige strand Playa Larga i byen Tarragona byder på en mere rolig atmosfære i flotte omgivelser, et godt valg for børnefamilier. Levante-stranden i Salou er en strand med højt energiniveau, her er også mulighed for vandsport og strandbarer, hvor Playa del Regueral i Cambrils er kendt for de børnevenlige faciliteter.

Hvis du rejser med børn, er PortAventura World en populær attraktion på en ferie på Costa Dorada. I den store forlystelsespark , som ligger nordøst for Salou, finder du nogle af Europas mest imponerende forlystelser og ikke mindst vandlandet PortAventura Caribe, der byder på spændende vandaktiviteter for hele familien. Hver park er stor nok til, at en familie nemt kan bruge en dag hvert sted.

Hvis du vil opleve naturen i Catalonien, kan du besøge naturparken Delta de l'Ebre, som byder på et rigt dyreliv og flot natur.  Den ligger på kysten, ca en time i bil syd for Tarragona. Parken er især kendt for sine mange fugle og de gode vandre- og cykelstier, der giver dig mulighed for at udforske det smukke landskab.

Costa Dorada byder også på gode muligheder for vandsport, som f.eks sejlads, windsurfing og dykning, eller andre sportsaktiviteter som tennis og padel. Golfentusiaster vil også trives langs Costa Dorada. Her er flere store golfbaner i smukke omgivelser.

Hvis du vil have et indblik i Cataloniens historie og kulturarv, kan du besøge byen Tarragona. Her kan du opleve arkæologiske ruiner, herunder et velbevaret romersk amfiteater sammen med et forum og  de antikke bymure. Det er også værd at besøge charmerende landsbyer som Montblanc med sin middelalderlige atmosfære og byen Reus, hvor den berømte arkitekt Antoni Gaudí er født. Som i øvrigt er arkitekten bag bl.a. Sagrada Familia-katedralen i Barcelona. Costa Dorada byder også på mange lokale festivaler, koncerter og kunstudstillinger.

Hvornår skal man rejse til Costa Dorada?

Sommeren i Spanien er varm, og ved Costa Dorada vil temperaturen om dagen ligge mellem de 25 og 30 grader, og strandene bliver fyldt op af feriesultne turister. Hvis du vil undgå den travleste periode og de højeste temperaturer, er foråret og efteråret gode tidspunkter at besøge Costa Dorada. Her vil der stadig være behagelige temperaturer og lidt færre turister - gode forhold for udendørs aktiviteter og naturoplevelser i Catalonien. Vinter er det samme som lavsæson i Spanien, og temperaturerne på Costa Dorada bliver køligere og der vil komme en del regn. Du kan dog stadig opleve mange solskinsdage i vintersæsonen, og dette er et godt tidspunkt at rejse hertil på, hvis du leder efter lavere priser og en mere rolig atmosfære.

Mad, drikke og natteliv på Costa Dorada

Spanien har et spændende, varieret og godt køkken, og på Costa Dorada kan du se frem til herlige madoplevelser. Her finder du restauranter, der serverer lokale specialiteter fra Catalonien, samt mange spisesteder med et mere internationalt menukort. Beliggenheden ved Middelhavet betyder, at der er god adgang til frisk fisk og skaldyr, så her er mange retter med frisk fisk, rejer, muslinger og blæksprutte. Paella og tapas er klassikere på en ferie i Spanien, og de lokale vine skal du smage på. Catalonien er kendt for sin vinproduktion og specifikt for cava - mousserende vin - og du kan nemt finde lokale vingårde, hvor du kan se, hvordan cava fremstilles.

Costa Dorada byder på et godt  natteliv med et stort udvalg af barer, pubber, natklubber og strandfester. Det bedste natteliv finder du i byer som Sitges, Tarragona og Salou med masser af steder, hvor der er gang i den til den lyse morgen.

Fly til og hoteller på Costa Dorada

Det tager kun 3 timer med direkte fly fra Kastrup til Barcelona Internationale Lufthavn, EL Prat. Fra Aalborg og Billund skal du skifte fly undervejs i f.eks Amsterdam eller Paris - men du kan nemt rejse til Costa Dorada hele året. Fra lufthavnen er toget den nemmeste måde at rejse videre til en af Costa Doradas feriebyer. Der er togforbindelser til Sitges, Tarragona og Salou med hyppige afgange hele dagen. Du kan også tage en bus fra lufthavnen til feriestederne på Costa Dorada. Taxier er en mulighed for dem, der gerne vil hurtigt frem, og der er et stoppested lige uden for ankomsthallen. Hvis du vil have mere frihed til at udforske Catalonien på egen hånd og måske tage en tur til den berømte Costa Blanca-kyst længere sydpå, så er billeje et oplagt valg. Billeje er forholdsvis billigt i Spanien.

Costa Dorada tilbyder en række indkvarteringsmuligheder for besøgende, uanset om du rejser med børn, et par eller en gruppe venner. Her finder du all-inclusive hoteller med masser af faciliteter, hyggelige boutiquehoteller og andre forskellige hoteltilbud. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Costa Dorada og Spanien!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Costa Dorada

Populære hoteller i Costa Dorada

Spanien, Catalonien, Salou
9,3
Fabelagtigt
578 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Catalonien, Salou
7,8
Godt
2877 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 95 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Catalonien, La Pineda
9,1
Fabelagtigt
2397 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 97 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Costa Dorada?

7,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 38 anmeldelser