Rejser til Costa Dorada

Costa Dorada er et af Spanien smukkeste rejsemål. Det er et rigt og varieret område med en lang kystlinje, der er badet i solskin, og et charmerende bagland med fredfyldte landsbyer, vinmarker og naturparker. En rejse til Costa Dorada kan derfor byde på meget mere end sol, strand og hav. Her har du masser af muligheder for også at krydre ferien med kultur, natur og historie i en ideel ramme af fred og ro - perfekt til både ferier med hele familien eller par.

De guldfarvede strande strækker sig - næsten uden afbrydelser - fra Barcelona i nord til det frugtbare delta og ca. 240 km sydpå til floden Ebro. Her finder du flere kendte feriesteder såsom Salou, Cambrils og Sitges. På Costa Dorada kysten er det let at komme frem mellem de forskellige steder med tog eller bus. Vil du have en aktiv ferie, er der golf, ridning og mange vandsportsaktiviteter at vælge imellem de fleste steder op langs kysten.

Costa Dorada har takket være de skønne omgivelser og de over 300 solskinsdage årligt længe været et trækplaster for ferierejsende. Lokalbefolkningen her ved derfor, hvordan de skal tage godt imod gæster. Spanierne har samtidig formået at tage godt vare på deres historiske arv, og flere af seværdighederne langs kysten står på UNESCOs verdensarvsliste.

Hvem vil kunne lide Costa Dorada?

De indbydende badestrande med mange aktivitetsmuligheder er ideelle til en afslappende ferie med familien. Skal du have børn med på rejsen til Costa Dorada? Så vil de nok også gerne, at I sætter en dag af til at prøve de mange sjove forlystelser i Port Aventura-temaparken, en af Europas største. Her er både ægte adrenalinsus i vilde rutsjebaner og lidt mere fredelige forlystelser for mindre børn.

I baglandet til Costa Dorada (Daurada på katalansk) ligger store bjergkæder som værn, der beskytter det frugtbare landbrugsområdet mod den kolde nordenvind. Her dyrkes blandt andet vindruer og oliven til olieproduktion side om side med hasselnødder og mandel-produktion. Det er da også oplagt at sætte tid af til et vingårdsbesøg eller to, hvis du rejser til Costa Dorada for at nyde det gode liv.

Du kan sagtens hele ferien på blot at nyde strandene og de maleriske byer. Der er dog også gode muligheder for at udforske mere af regionen. Vil du en dag gerne have lidt mere storbyliv, er Barcelona for eksempel tæt nok på, til at du kan tage dertil en oplevelsesrig dagstur.

Hvornår skal man rejse til Costa Dorada?

Costa Dorada har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. Er det sol og varme, du længes efter? Så kan du i juli og august som regel nyde temperaturer, der sniger sig op over 30 grader om dagen og sjældent under 20 om natten. Det er også de travleste måneder langs kysten med masser af liv på strandene og i byerne. Årets køligste og mest stille måned er januar, hvor der dog godt kan være enkelte dage med forårsagtige temperaturer på 16-17 grader.

Er det en afslappende badeferie, du ønsker, er perioden fra juni til september det bedste tidspunkt. Har du mulighed for at rejse i foråret eller sensommeren, kan du også nyde solrigt, lunt vejr og typisk mærkbart billigere priser.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Costa Dorada

Populære hoteller i Costa Dorada

Spanien, Catalonien, La Pineda
8,7
Meget godt
1415 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 100 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Catalonien, Salou
8,9
Meget godt
1235 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 102 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Catalonien, Salou
8,7
Meget godt
1313 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 102 km
  • Afstand til centrum: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Costa Dorada?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser