Rejser til Fuerteventura

Fuerteventura er en af de Kanariske Øer, og en af danskernes mest populære destinationer om vinteren. Øen er lidt mindre besøgt end f.eks Gran Canaria, og her er generelt mere plads og længere mellem liggestolene.  Mange tager til Fuerteventura for at holde aktiv ferie - her ligger mange hoteller med fine forhold for at cykle, løbe, svømme eller dyrke andre former for sport.

Fuerteventura bliver ofte kaldt for solens og vindens ø. Solen er der mere eller mindre året rundt, og ofte blæser en frisk brise fra havet. Da øen ligger ikke langt fra Afrika og Sahara, blæser der ofte støv og sand ind over øen, og dette kan give en svag brunlig/rød farve i luften. Det giver nogle fantastiske solnedgange! Det krystalklare vand indbyder til at snorkle eller dykke, og den behagelige vind giver fine muligheder for kitesurfing og windsurfing, og specielt på øens østlige side er forholdene gode.

Øen er flad, og det er nemt at komme rundt med bil. Du vil ikke komme forbi specielt mange kæmpe byer eller shoppingcentre, på trods af at øen er nogenlunde tre gange så stor som Bornholm, og på trods af at her lever lidt over 105.000 mennesker. Tempoet er afslappet, og mange seniorer fra Skandinavien, Tyskland og Holland har købt huse og ferielejligheder på Fuerteventura.

Fuerteventura her over 150 strande, nogle af dem gigantiske.  Ved Corralejo i nord ligger nogle virkelig gode strande, test f.eks den som ligger ved Parque Natural de Corralejo med det fineste hvide sand.  I syd ved Costa Calma – den rolige kyst – ligger også mange fine strande.  Strandene ved Caleta de Fuste er gode for børnefamilier, da det her er lavvandet, men det er området ved Jandia du skal vælge, hvis du vil dyrke vindsurfing eller kitesurfing.

Bjerge er der ikke så mange af på Fuerteventura, men du kan bestige Pico de la Zarza, som ligger i nærheden af Jandia, 807 meter over havet.

Hvem vil kunne lide Fuerteventura?

Hvis du vil have sol og strand i løbet af den kolde danske vinter, men uden at flyve alt for langt, er øen et godt valg. Der sker ikke de store ting på Fuerteventura, så hvis du er til gang i den og fest, skal du nok hellere vælge en anden kanarisk ø. Dem, der vil være aktive på ferien har gode muligheder her, og det samme gør sig faktisk gældende for dem, der helst slapper af med en bog i liggestolen.

Hvornår skal man rejse til Fuerteventura?

I løbet af vinteren kan du regne med temperaturer op mod de 22-23 grader, og om sommeren op mod de 30.  September, oktober, mars og april er gode bud på måneder, hvor vejret er godt, og priserne lave.  Det regner en del om vinteren, mest i december.

Rejser til Fuerteventura, den næststørste af De Kanariske Øer, er især populære pga. de kilometerlange hvide sandstrande med krystalklart vand. Udover soldyrkning og badning, indbyder den friske vind også til surfing, kitesurfing og dykning. vandski, vandscooter, dykning. Du behøver dog ikke tilbringe hele ferien ved vandet. Lejer du en bil, er det oplagt at bruge en dag på at forlade turistbyerne ved kysten, og i stedet udforske de smukke bjerglandskaber længere inde i landet. Her vil du også kunne besøge Fuerteventuras ældre byer og landsbyer.

Fuerteventuras største attraktion er uden tvivl strandene. Ikke blot er standene Kanarieøernes bedste, blandt de 152 forskellige strande findes nogle af de flotteste og største man finder i Europa. De skønne strande på Fuerteventura betyder sammen med den friske vind, at vandsport er populært såsom surfing og kitesurfing.

Fuerteventuras turisme er efterhånden veludviklet, og der er et godt udvalg af hoteller på Fuerteventura i alle prisklasser. Turistbyerne og hotellerne ligger naturligvis først og fremmest langs kysten som for eksempel Corralejo i nord og Jandía i syd.

Trænger du et en pause fra strandlivet, er det oplagt at benytte billeje til at tage på udflugt ind i landet for at opleve nogle af de mere afsides ældre landsbyer og ikke mindst de smukke bjerglandskabet.Inspiration og fakta

Seværdigheder

Fuerteventura er en populær feriedestination og en ø, hvor der ofte er et højt niveau af aktivitet. Hvis du gerne vil lidt væk fra turistmasserne, er det en god idé at søge hen mod det mere afsides beliggende Jandia på sydkysten. Jandia tilbyder en rolig atmosfære og smukke omgivelser, og er ideelt for børnefamilier. Overskriften på tilværelsen nede på sydkysten er ‘afslapning’, og her kan du holde ferie i dit eget tempo, hvilket giver masser af tid til at nyde en siesta i ny og næ. Andre familiefavoritter er Costa Calma eller Caleta de Fuste, som har smukke, hemmelige bugter og hvor du kan gå skønne ture langs kysten. Derudover er der en golfbane. Den afsides beliggende strande Morro Jable i syd er perfekt, hvis du trænger til en dejlig dag på stranden, og det populære område Corralejo er det rigtige sted at begynde din ferie på Fuerteventura. På den modsatte side i forhold til Corralejo ligger det mere stille område Cotillo, som rager højt op i landskabet på toppen af en klippe med udsigt over en dejlig bugt. Der er meget at vælge imellem, og at finde frem til det all inclusive-resort i et af disse skønne områder, der er det rigtige for dig og din familie, kan være lidt af en udfordring. Men heldigvis er vi her for at hjælpe!

Kultur og historie

Fuerteventura er med en størrelse på omtrent tre gange Bornholm den næststørste af de Kanariske Øer. Som en del af Spanien er det officielle sprog på Fuerteventura spansk, men både der tales engelsk og tysk i mange af turistområderne. Selv om Fuerteventura bærer en dybtliggende, spansk arv med sig i sin kultur, vil du hurtigt opdage, at øen har sin egen personlighed og stil. Ferie på Fuerteventura er tæt pakket med kulturelle fornøjelser, som er værd at forlade dit all inclusive-hotel for. De kulturelle tilbud og nattelivet er fyldt med muligheder, og de lokale elsker virkelig et karneval! Alle byerne på kysten har deres egne fejringer med musik, dans og mad i februar og marts, og ofte også en serie mindre, kulturelle begivenheder resten af året. Betancuria anses som det kulturelle centrum på øen, da det er her, de vigtigste museer ligger, hvor du kan dykke ned i historie, religion og arkæologi. Du finder også et udmærket udvalg af spisesteder og barer.

Hjemmelavet mad er også en stor og vigtig del af ølivet, og din ferie vil ikke være fuldendt, hvis du ikke har smagt på en af de mange variationer over lokale gedestuvninger eller koteletter, ligesom du også bør prøve den lokale specialitet “Gofio”. Det er en lækkert ristet type mel bestående af korn og hvede, som akkompagnerer de velsmagende supper og stuvninger. Du vil elske den spanske vibe med et lokalt twist, Fuerteventura byder på, og resultatet er en fascinerende økultur, som ikke findes magen til andre steder på jorden.

Strande

Hvis du har eventyr på hjernen, kan du være ganske rolig, for Fuerteventura er et paradis for vandsportsudøvere. Både wind surfing og kite surfing er meget udbredt, og der ligger surfing-skoler spredt rundt omkring på mange af øens strande, så du kan blive prof på bølgerne i løbet af ingen tid. På de fleste hoteller og resorter vil personalet være mere end villige til at give dig gode råd og tips om, hvor du bedst kan nyde alt det, havet har at byde på. Hvis du har brug for lidt inspiration til, hvad man kan opnå, når man bliver rigtigt god på et surfbræt, så afholdes World Wind Surfing Championship her hvert år i juli. Hold godt øje med de professionelle og tag et par tips med i lommen, når de konkurrerer på bølgen blå. Mange resorter på Fuerteventura, især all inclusive-resorterne, tilbyder et privat stykke strand. Prøv Costa Calma, som er ganske passende navngivet med henblik på alle de afslappende stranddage, du kan tilbringe her, eller Caleta de Fuste med sit krystalblå vand. Noget af det bedste ved at holde ferie på Fuerteventura er, at du aldrig er langt fra en strand - uanset om du er i Corralejo eller Jandia, er der strande, der til fulde kan matche dem på Fuerteventuras ‘kusiner’, Tenerife og Lanzarote.

Mad og drikke

Fuerteventura er dronningen af de kanariske øer, når du skal ud at spise godt og drikke god vin på din ferie. På det punkt slår øen Lanzarote og Tenerife. Noget, du naturligvis skal prøve, er fisk og skaldyr, fra Caleta de Fuste til Costa Calma. Øen har et fantastisk udvalg, og der bliver kælet for alle typer smage og præferencer med stil! Restaurante El Horno på den nordlige del af øen er et perfekt sted at nyde autentiske ‘ribs’ og fisk i traditionelle omgivelser. Sanus Fuerteventura i Corralejo er også et must, og her kan du kaste dig over den lidt finere gastronomi med en god flaske Rioja til i friske, moderne omgivelser. Avenida Restaurante på havnen i Corralejo er et paradis for dig, der elsker fisk og skaldyr, og vinkælderen er mere end bugnende, så det bliver ikke noget problem at finde den rette flaske til maden. Længere mod syd finder du Nuevo Kwizeen i Caleta de Fuste, som er et livligt sted, hvor du både kan regne godt selskab, en varieret menu og smagfulde bidder. Hvis du virkelig vil forkæle dig selv, er grillen på Beach Club Chiringuito La Isla tæt på Caleta de Fuste umulig at slå. At svælge i de mange muligheder og lækker mad og velsmagende drikkevarer, der kan fås på Fuerteventura, er en fantastisk oplevelse. Spørg til de lokale spisesteder på dit hotel, så du kan tage del i den lokale madkultur.

Hvis det er nattelivet, der er din passion, vil du elske alt det, en ferie på Fuerteventura byder på på dette punkt. Der er skjulte juveler overalt på øen. Nico’s Belgian Beer House i Corralejo er et dejligt sted at starte aftenen, for her bliver du mødt af en venlig velkomst og et enormt udvalg af velsmagende øl. Ud mod kysten ligger Boardriders Grill og Bar, som er et trendy sted, hvor du kan nyde godt selskab og lækker mad, inden du skal videre ind til byen. Når først du er inde midt i Corralejo, er der et spændende udvalg af barer og klubber, som ligger tæt samlet, så det er nemt at prøve forskellige steder i løbet af aftenen. Der er live musik på Rock Café, cocktails og karaoke på Flicks Bar og et strandparadis med dans, solnedgange og trendy musik på Waikiki Beach Club. Selv de mere rolige områder som Jandia og Caleta de Fuste kan prale af en livlig og behagelig stemning i aftentimerne.

Her på øen er udvalget af all inclusive-resorter og hoteller så stort, at du har mulighed for at placere dig så tæt på eller så langt fra nattelivets fester som du har lyst til. Når man tænker på, hvor relativt lille, øen er, har Fuerteventura et utroligt rigt natteliv, og du vil sætte pris på minderne om din sjove ferie her de næste mange år.

Aktiv ferie

Fuerteventura lægger jord - og vand - til et imponerende udvalg af aktiviteter, og her finder du masser af action og eventyr, som du kan få dine feriedage til at gå med. Ikke mindst, hvis du er glad for vandsport, er du kommet til den rette ø! Det er lige meget, om du har din base i Jandia, Morro Jable eller Cotillo; der er masser af steder, hvor du kan kaste dig over stort set alt, hvad hjertet begærer, langs med de kanariske kyster. Uanset om du er komplet nybegynder eller du betragter dig selv som konge eller dronning over bølgerne, har øen tilbud til ethvert niveau og enhver smag inden for vandski, kite surfing, wind surfing, dykning, snorkling og svømning. Strandene er også meget velegnede steder at sætte af, hvis du vil ud at sejle, og der er flere forskellige, private muligheder for at komme ud med båd. Du kan endda tage med på en privat tur til den imponerende ø Lobos fra Corralejo!

Hvis der er noget, der særligt skønt og givende på øen, så er det at gå vandreture langs de smukke vandreruter på de varierede kyststrækninger. De skifter mellem rå klippekyster og fine strækninger med blødt sand. Ture med firehjulede motorcykler eller ‘buggy’ - små, åbne biler - er også en sjov mulighed, som gør det nemt at komme langt omkring og se nærmere på landskabet. Eventyr ligger i sjælen på Fuerteventura, og når du er på ferie, kan du udnytte det maksimalt!

Hvis du ikke ved, hvor du skal begynde, så spørg i receptionen på dit hotel eller all inclusive-resort. De ønsker, at du skal have den bedste ferie!

Hoteller

Du finder et stort udvalg af hoteller på Fuerteventura uanset om du rejser som en stor familie med bør eller som par. Vælg imellem små hyggelige hideaways eller store moderne hoteller med mange faciliteter. Ønsker du en ferie med all inclusive så læs mere om de nøje udvalgte hoteller der tilbyder dette koncept.

De kanariske øer

Foruden Fuerteventura så består de kanariske øer af

 • Gran Canarie
 • La Gomea
 • Tenerife
 • Lanzarote

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på Fuerteventura

 • Corralejo
  30 hoteller
  Corralejo er et af de mest populære rejsemål på Fuerteventura. Det er en lille fiskerby med en autentisk spansk atmosfære. Men det er de kilometerlange sandstrande, som er hovedattraktionen. Her har du masser af plads til at nyde det turkisblå hav.
 • Caleta de Fuste
  22 hoteller
  Drømmer du om en afslappende solferie, hvor du kan kombinere afslappende strandliv med golf, vandsport og spændende udflugter? Så er Caleta de Fuste på Fuerteventura det helt rigtige valg. Her er gode hoteller og flotte strande.
 • Costa Calma
  19 hoteller
  Costa Calma (Den rolige kyst) lever fint op til sit navn. Herfra har du kilometervis af flotte sandstrande at vælge mellem. Samtidig er denne rolige ferieby et glimrende udgangspunkt for at udforske resten af Fuerteventura.
 • Jandia
  13 hoteller
  Gyldne, kilometerlange strande venter dig i Jandia på Fuerteventura. Her kan du på øens bedste strande nyde en afslappende badeferie ved det azurblå hav. Udforsk de lokale restauranters fristelser eller vandrestier i baglandet.
 • Cotillo
  3 hoteller
  Cotillo er en stemningsfuld lille fiskerby på den nordvestlige kyst af Fuerteventura. Den har stadig meget af sin oprindelige landsbystemning. Sammen med de flotte, uspolerede strande gør det den til en ægte lille ferieperle.
 • Las Playitas
  3 hoteller
  Las Playitas er perfekt til en aktiv ferie under solrige himmelstrøg. Her er masser af sportsfaciliteter for både motionister og elitesportsfolk, som ønsker at en rejse med sjov motion i skønne omgivelser.

Populære hoteller på Fuerteventura

Spanien, De Kanariske Øer, Fuerteventura, Costa Calma
8,5
Meget godt
1823 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 63 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Fuerteventura, Corralejo
8,9
Meget godt
2850 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 42 km
 • Nærmeste strand: ca. 650 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Fuerteventura, Lajares
8,2
Meget godt
2377 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Nærmeste strand: ca. 15 km
 • Pool (evt. sæsonåben)