Rejser til Puerto Rico

Puerto Rico ligger på den sydvestlige spids af Gran Canaria, og er en populær destination for hele familien. Her får du 340 dage med solskin om året, en fin og lavvandet strand og masser af forlystelser og oplevelser for både store og små.

Puerto Rico er det mest solbeskinnede område på Gran Canaria. Byen ligger på den sydvestlige del af øen i kommunen  Mógan, med en lille time med bil eller bus fra lufthavnen i Las Palmas.  Puerto Rico ligger i en dal med hoteller og lejligheder til alle sider. Nede i dalen ligger et shoppingcenter med restauranter, barer og diskoteker. Det er nemt at komme rundt i Puerto Rico til fods, men til nogle af hotellerne oppe på bjergsiden kan være ret varmt at gå, når det er som varmest. Hotellerne ved havnen og stranden er nemmere at gå til, men de er også en del dyrere.

Stranden i Puerto Rico har fint lyst sand, og her er lavvandet – derfor er dette feriested så populært hos børnefamilier. Stranden er omtrent 400 meter lang og er formet som en hestesko. I havnen er der forskellige aktiviteter som bådture og fisketure. Her er også en strandpromenade med frokostrestauranter og caféer.

Ikke langt fra Puerto Rico ligger Amadores med sin lange hvide sandstrand. Hertil kan du gå på en halv time hvis du følger stien, som går langs klipperne med udsigt over havet.

Hvem vil kunne lide Puerto Rico?

Puerto Rico har en godt miks af både roligt natteliv og forlystelser, hoteller og restauranter. Nattelivet er ikke pulserende, men området er populært hos dem, der vil have en rolig ferie men alligevel med mulighed for en del action. De fleste unge vælger Playa del Inglés, hvor Puerto Rico er populært blandt voksne, par og børnefamilier.

Hvornår skal man rejse til Puerto Rico?

Puerto Rico-dalen er kendt for at have Gran Canarias mest stabile klima. Hvis det regner i Las Palmas, skinner solen alligevel her. Højsæsonen er i vinterperioden, men flere og flere opdager, at man sagtens kan tage hertil om sommeren. Puerto Rico er et godt alternativ til en rejse til Middelhavet om sommeren - og priserne er ganske rimelige.Perfekt til en familierejse

Ligesom flere af de andre feriebyer på øens sydlige kyst ligger Puerto Rico, hvor en kløft udmunder ved havet. Det er ikke mange årtier siden, at Puerto Rico blot bestod af en lille, ydmyg fiskerlandsby omgivet af goldt landskab mellem de stejle bjergsider. I dag er byen forvandlet til et af den spanske ferieøs mest populære rejsemål med næsten alle de gode restauranter, fortovscaféer, barer, diskoteker, supermarkeder og småbutikker, som du kan ønske dig i ferien.

Hotellerne er med tiden kravlet længere og længere op ad dalens bjergsider. Du bør derfor have gode chancer for at finde et værelse med god udsigt over Atlanterhavet. På grund af trapperne og de stejle veje bør du dog nok overveje at finde et hotel eller feriebolig længere nede i dalen, hvis du er dårligt gående.

Den største attraktion i Puerto Rico finder du for enden af dalen. Her finder du den flotte, gyldne sandstrand, Playa de Puerto Rico, som takket den beskyttende bølgebryder og det lave vand er meget børnevenlig.  Vil du have lidt variation, kan du eventuelt følge den smukke promenade længere op ad kysten til Playa de Amadores, som ligeledes lokker med blødt sand og krystalklart vand.

Strandliv og oplevelsesrige udflugter

Lige øst for stranden i Puerto Rico ligger den hyggelige marina, hvorfra du kan tage glasbundsbåde til de nærliggende kystbyer som Puerto de Mogán eller sejle længere ud på havet for at fiske, dykke eller se delfiner. Hvis du og familien ikke kun vil nyde strandlivet, er der udover shoppingmulighederne og restaurantlivet også rig mulighed for at bruge dagene på spændende udflugter. Det kan enten være guidede ture eller på egen hånd.

Afsætter du en dag eller mere til udflugter er Gran Canaria ikke større, end at du både kan opleve skøn, uberørt natur og idylliske bjerglandsbyer. Du skal ikke køre ret længe, før du har lagt turistområderne bag dig og i stedet kan opleve mere af det ægte Gran Canaria. Samtidig vil du opdage, at landskaberne hurtigt skfiter karakter, når du bevæger dig rundt på vulkanøen. Hvis du rejser til Puerto Rico på det sydlige Gran Canaria, er det naturligvis oplagt at besøge de spektakulære Dunas de Maspalomas. De enorme sanddyner ved Maspalomas ligger således mindre end en halv times kørsel væk. Men sat også gerne tid af til at besøge øens indre, hvor der blandt andet venter dig fantastiske panoramaudsigter fra bjergtoppene.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Puerto Rico

Populære hoteller i Puerto Rico

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Puerto Rico
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
  • Pool
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Puerto Rico
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Puerto Rico
  • Nærmeste lufthavn: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 550 m
  • Pool