Rejser til Santa Cruz  de Tenerife

Besøg hovedstaden på Tenerife på De Kanariske Øer i Spanien. Santa Cruz de Tenerife byder på en skøn kombination af strandliv, kulturoplevelser og smuk natur. Book en billig ferie til Santa Cruz de Tenerife med Solfaktor!

Santa Cruz de Tenerife som rejsemål

Santa Cruz de Tenerife er hovedstad på Tenerife, en del af De Kanariske Øer i Spanien. Det er den næststørste by på De Kanariske Øer og ligger på Tenerifes nordøstkyst. Det er en spændende destination, der tiltrækker turister fra hele verden, som ønsker at kombinere sol og strand med kulturliv og spændende aktiviteter.

Hvis du tidligere har besøgt andre feriesteder som Playa de las Americas, Los Cristianos eller Puerto de la Cruz, vil Santa Cruz de Tenerife give dig en helt anden oplevelse. Dette er en storby med gode shoppingmuligheder, udstillinger, moderne arkitektur og gamle victorianske bygninger. I dag er byen hjemsted for De Kanariske Øers militære hovedkvarter og De Kanariske Øers fælles parlament.

Attraktioner og aktiviteter i Santa Cruz de Tenerife

Strandene på De Kanariske Øer tiltrækker mange turister, og Santa Cruz de Tenerife er ingen undtagelse. Her finder du smukke, lange strande med klart vand, omgivet af imponerende klipper og naturskønne omgivelser. Den mest berømte og populære strand på Tenerife er Playa de las Teresitas, som kun ligger 15 minutters kørsel fra byens centrum. Den har gyldent sand importeret fra Sahara-ørkenen og er omgivet af bjergene i Anaga National Park. Et besøg værd er også Playa de las Gaviotas, der er kendt for sit rolige vand og børnevenlige forhold  - ideelt for familier med børn. Begge strande byder på moderne faciliteter og gode muligheder for vandsport.

Et af Santa Cruz de Tenerifes mest berømte vartegn er Auditorio de Tenerife, en kultur- og koncertsal med et unikt design og arkitektur, som er vært for koncerter, teaterforestillinger og kunstneriske arrangementer. Ved havnen i Santa Cruz de Tenerife ligger Castillo de San Juan Bautista, et historisk slot fra det 17. århundrede, der giver et indblik i Tenerifes fortid som et strategisk forsvarspunkt mod pirater og andre trusler. Byen er også hjemsted for mange museer med imponerende samlinger og udstillinger for dem, der leder efter kulturelle oplevelser på deres ferie på De Kanariske Øer. Tag til Plaza de España (Spanien-pladsen), hovedpladsen i Santa Cruz de Tenerife med sine smukke bygninger, springvand og haver, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over havnen og Atlanterhavet.

>> Læs mere om at rejse til Spanien her

>> Læs mere om din vinterferie her

>> Læs mere om din ferie til Costa Adeje her

Hvornår skal man rejse til Santa Cruz de Tenerife?

De Kanariske Øer ligger i Atlanterhavet ud for Afrikas nordvestlige kyst og byder på et mildt og lunt klima året rundt i modsætning til andre destinationer i Spanien. Vintermånederne tiltrækker mange turister på udkig efter en pause fra vinterkulden, og i denne periode kan man nyde behagelige temperaturer på over 20 grader. Om sommeren, fra juni til august, stiger temperaturerne til omkring 30 grader, og det er stadig et populært tidspunkt at besøge De Kanariske Øer på, især for strandferier. Hvis du vil undgå de store menneskemængder, er foråret og efteråret gode tidspunkter at besøge Tenerife på. De milde temperaturer er gode til sightseeing og til at se på dyrelivet, selvom det kan komme en del regn i disse perioder.

Mad, drikke og natteliv i Santa Cruz de Tenerife

Madkulturen i Spanien er varieret og velsmagende, og på De Kanariske Øer kan du smage både traditionelle spanske retter og kanariske specialiteter. I Santa Cruz de Tenerife finder du lokale restauranter og tapasbarer, der serverer frisk fisk og skaldyr, lokale oste, skinker og årstidens råvarer, samt mange spisesteder med et internationalt præg. Spaniens vinproduktion er velkendt, og på De Kanariske Øer kan du nyde hvid-, rød- og mousserende vin fra flere lokale vingårde.

Nattelivet i Santa Cruz de Tenerife er kendt for at være varieret og livligt, især i højsæsonen, hvor byen har mange besøgende. I byens centrum finder du en bred vifte af barer, pubber og natklubber, især omkring Plaza de España og Calle Castillo. De byder på underholdning, karaoke og en intensiv festatmosfære til langt ud på natten.

Fly til og hoteller i Santa Cruz de Tenerife

Du kan rejse til Santa Cruz de Tenerife i Spanien hele året fra danske lufthavne. Der er sådan set afgang flere gange om ugen fra både Aalborg, Billund og København til Tenerife Reina Sofia Airport (TFS). Flyrejsen tager fra f.eks Kastrup 5,5 timer.

Fra Tenerife Reina Sofia Airport er der cirka 60 kilometer til Santa Cruz de Tenerife. Der er busser, som stopper uden for ankomsthallen i lufthavnen. Taxier er også en mulighed, hvis du vil hurtigt frem til dit hotel, men de er dyrere. Billeje er en god mulighed for dem, der ønsker fleksibilitet til at udforske mere af Tenerife og De Kanariske Øer i deres eget tempo.

Der er gode overnatningsmuligheder for enhver smag i Santa Cruz de Tenerife. Du finder store all-inclusive hoteller ved stranden, små boutiquehoteller og charmerende ferielejligheder og feriehuse til leje. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Santa Cruz de Tenerife og De Kanariske Øer!

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Santa Cruz de Tenerife

Populære hoteller i Santa Cruz de Tenerife

Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Santa Cruz de Tenerife
8,8
Meget godt
609 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 7 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Santa Cruz de Tenerife
8,7
Meget godt
2951 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Santa Cruz de Tenerife
8,5
Meget godt
2158 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi