Rejser til Albir

Nyd en afslappet ferie i Albir på Costa Blanca i Spanien. Byen byder på dejlige strande, men også på kulturelle attraktioner og flotte  naturoplevelser. Book en billig ferie til Albir med Solfaktor!

Albir som rejsemål

Albir er en forholdsvis lille (ca. 5.000 indbyggere) by på Costa Blanca ved Middelhavet i Spanien. Byen ligger i Valencia-regionen, ca. 65 kilometer nord for storbyen Alicante og ca. 130 kilometer syd for Valencia- Spaniens tredjestørste by. Det er en charmerende ferieby, der byder på afslappende dage på stranden i smukke naturomgivelser og her er også lokal kultur att uppleva.

Attraktioner og aktiviteter i Albir

Den afslappede atmosfære i Albir tiltrækker mange turister. Hovedstranden, Playa del Albir, har blødt sand, klart vand og en rolig atmosfære. Her får du moderne faciliteter med liggestole og parasoller, og herfra er der kun en kort gåtur til strandpromenaden med caféer og restauranter.  Strandpromenaden indbyder til spadsereture langs Costa Blanca-kysten, og byen har også en udendørs "kunstpromenade", hvor du kan se kunstværker og skulpturer langs stranden.

Albir byder på flotte naturoplevelser i Valencia-regionen. Tæt på byen ligger f.eks naturreservatet Sierra Helada med en imponerende flora og fauna, hvor du kan vandre i smuk natur. Tag op til fyrtårnet i Albir, som ligger på en bakke med panoramaudsigt over byen og Costa Blanca. Det blev bygget i 1863, og blev i starten drevet af olie, som blev transporteret op til tårnet med æsler. Nu er det drevet af solceller.

Udforsk den hyggelige bymidte i Albir med brostensbelagte gader, butikker og lokale markeder. Det er også værd at besøge Casa de Cultura, byens kulturcenter med forskellige udstillinger, koncerter og kulturelle arrangementer. Den kulturelle kalender i Albir er spækket med festivaler, herunder gadekavalkader i San Jose i marts, eller vær med til Albir Film Festival og mød filmstjerner i juli, de forskellige sommerfestivaler i august  - og den store fejring af den hellige Kristus i november.

En ferie i Albir er ikke komplet uden et besøg i forlystelsesparken Terra Mittica, hvor du kan nyde suset i rutsjebanerne og besøge områder inspireret af bl.a. det gamle Egypten, det gamle Grækenland og det historiske Spanien. Det ligger kun et kvarter væk med bil. Hvis børnene er vilde med vandland, bør I besøge Aqualandia, som ligger i det nærliggende område.

Hvornår skal man rejse til Albir?

Sommermånederne er højsæson i Albir -  og i Spanien generelt. Temperaturerne kan stige til omkring 30 grader, og byen er fyldt op af feriegæster. Hvis du vil undgå den mest intensive sommervarme og de største menneskemængder, kan du besøge Albir om foråret eller efteråret. I disse måneder er der dejlige temperaturer, hvor du måske mere kan opdage naturen og tage på flere udflugter - netop fordi det ikke er så varmt. Vinteren er lavsæson med køligere temperaturer og mere regn. Men selv i februar, kan der blive op til 18 grader i skyggen på en god dag.

Mad, drikke og natteliv i Albir

Du spiser godt i i Albir. Hovedgaden Avenida del Albir har et fint udvalg af restauranter, caféer og barer. Her finder du både autentiske spanske spisesteder og restauranter, der serverer smagsoplevelser fra mange verdenshjørner. Tapas og pintxos (tapas er småretter, med eller uden et stykke brød, og pintxos kan bedst oversættes til "pindemadder") er en vigtig del af madkulturen i Spanien, og i Albir finder du mange hyggelige tapasbarer. Beliggenheden ved Middelhavet betyder også mange fiskerestauranter, der serverer frisk fisk og skaldyr tilberedt med lokale ingredienser. Nyd dit måltid med havudsigt på strandpromenaden.

Nattelivet i Albir er roligt sammenlignet med andre byer på Costa Blanca. Her finder du strandbarer og nogle natklubber med en afslappet atmosfære, hvor der er DJs eller levende musik og anden underholdning. Hvis du vil have et mere hektisk natteliv, kan du tage til nabobyen Benidorm, som er kendt for sit intensive natteliv. Benidorm ligger kun 15 minutters bilkørsel væk.

Fly til og hoteller i Albir

Det er nemt at rejse til Albir.   Der er direkte fly fra både København, Billund og Aalborg til den største lufthavn på Costa Blanca, Alicante Lufthavn (ALC), og flyveturen fra Danmark er ca. 3 timer og 15 minutter.  Fra Alicante lufthavn er det nemmest at tage en taxa til Albir. Du finder taxaer uden for ankomsthallen, og turen tager normalt omkring 45 minutter. En billigere løsning er at tage en bus til Alicantes centrum og derefter skifte til en bus, der kører direkte til Albir, men den rejse tager en del længere tid. Billeje er en fremragende mulighed for dig, der ønsker at udforske mere af Costa Blanca og Valencia-regionen i dit eget tempo. Og for at kunne komme til hotellet i Albir hurtigt og nemt.

Albir byder på gode overnatningsmuligheder for både børnefamilier, par og seniorer. Her finder du all inclusive-hoteller lige ved stranden, hyggelige gæstehuse og charmerende boutiquehoteller. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Albir og Spanien!Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Albir

Populære hoteller i Albir

Spanien, Valencia-regionen, Albir
8,5
Meget godt
1702 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Albir
8,6
Meget godt
3083 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 60 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Albir
  • Nærmeste lufthavn: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Albir?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser