Rejser til Calpe

Få en dejlig strandferie i Calpe på Costa Blanca i Spanien. Byen byder på smukke sandstrande, naturoplevelser og kulturelle attraktioner. Book en billig ferie til Calpe med Solfaktor!

Calpe som rejsemål

Calpe er en ferieby på Costa Blanca ved Middelhavet i Spanien. Byen ligger i Valencia-regionen, nogenlunde mellem Alicante og Valencia. Det er et populært rejsemål for børnefamilier men også for par. Her kan du nyde det afslappede liv på strandene  og de kulturelle attraktioner. Calpe ligger ved foden af naturparken Penyal d'Ifach og byder på store naturoplevelser. 

Calpe er kendt for sine mange plantager med citrusfrugter og har en rolig  og afslappet atmosfære.

Attraktioner og aktiviteter i Calpe

Calpe har mange attraktioner og aktiviteter. De børnevenlige strande lokker mange turister, og de mest populære strande er Playa de la Fossa og Arenal-Bol. Her kan hele familien nyde dejlige dage med moderne faciliteter og vandsportsaktiviteter som jetski, snorkling og parasailing. Fra disse strande kan man se Calpes mest berømte vartegn, Penyal d'Ifach, en massiv kalkstensklippe, der rejser sig fra havet. Den er over 330 meter høj. Området er en del af en naturnationalpark, og du kan vandre til toppen af klippen og nyde den fantastiske udsigt over byen og Costa Blancas kyst. Det skal du gøre - men husk vand.

Gå en tur i de hyggelige brostensbelagte gader i Calpes gamle bydel med traditionelle spanske huse, kirker og hyggelige torve og pladser. Her finder du flere museer, hvor du får et indblik i Valencia-regionens historie og kultur, bl.a. Casa Museo Baños de la Reina med romerske ruiner og Museo del Coleccionismo med en flot samling af kunst og kunstgenstande. Besøg måske Calpes fiskerihavn for at se de lokale fiskerbåde komme ind med dagens fangst. Havnen er stedet hvor du finder mange fiskerestauranter, hvor du kan smage lækre fiske- og skaldyrsretter direkte fra Middelhavet. Lækkert!

Ud over naturparken Penyal d'Ifach kan du udforske de omkringliggende områder i Valencia-regionen. Der er mange smukke naturområder til vandring og cykling, som Sierra de Bernia-bjergene og naturparken Serra Gelada.

Calpe og de omkringliggende områder er kendt for de store citrusplantager. Det berømte Limón Express-tog kører her og tager dig med ud på landet gennem det smukke landskab og citrusplantagerne.

Hvornår skal man rejse til Calpe?

Højsæsonen i Calpe og i resten af  Spanien er om sommeren. I denne periode når temperaturerne ofte op på 30 grader - eller mere -  med varme dage, hvor man helst bare ligger under en parasol og får masser af vand. Hvis du vil undgå de største menneskemængder, kan du besøge Calpe om foråret og efteråret. I disse perioder er der behagelige temperaturer uden den mest hidsige sommervarme, og dette er et godt tidspunkt til udendørsaktiviteter i Valencia-regionen. Vinteren på Costa Blanca er relativt mild, men det er køligere og der vil være en del regn.

Mad, drikke og natteliv i Calpe

Spanien har en fantastisk madkultur! I Calpe kan du absolut opleve smagen af det spanske køkken. Her kan du nyde klassiske retter som paella, pintxos og tapas, - det betyder små retter som f.eks chorizo (spansk pølse) og albóndigas (kødboller). Med sin beliggenhed ved Middelhavet er frisk fisk og skaldyr også et stort tema i denne gamle fiskerby, og du finder mange restauranter, der frister med grillet fisk, muslinger og blæksprutter tilberedt med friske, dejlige lokale råvarer. Du finder også flere restauranter med en international smag i Calpe - når du har lyst til en omgang spaghetti. 

Spanien er berømt for sin vinproduktion, og på din rejse til Calpe kan du nyde lokale vine fra Valencia-regionen. Der er også mulighed for at deltage i vinsmagninger på lokale vingårde. Prøv dette - du kommer til at smage vine, du aldrig kan finde i Danmark.

Nattelivet i Calpe er godt, men ikke så stort og hektisk som i de andre byer på Costa Blanca. Her finder du dog strandbarer og natklubber, med aktiviteter til langt ud på natten. Hvis du vil have et mere pulserende natteliv med et større udvalg af natklubber, skal du tage til nabobyen Benidorm, som kun ligger 25 minutter i bil fra Calpe. Husk: taxa er billigt i Spanien.

Fly til og hoteller i Calpe

At rejse til Calpe fra Danmark er hurtigt og nemt - der er direkte fly fra både København, Billund og Aalborg  til den største lufthavn på Costa Blanca, Alicante Lufthavn (ALC), og flyveturen fra Danmark er ca. 3 timer og 15 minutter. Fra Alicante lufthavn kan du tage en taxa til centrum af Calpe, hvilket tager lidt under en time. En meget billigere løsning er at tage en bus fra lufthavnen til Alicante centrum og skifte til en anden bus, der tager dig til Calpe centrum, men den rejse tager næsten 2,5 timer. Hvis du vil opleve mere af Valencia-regionen og Costa Blanca i dit eget tempo, og desuden få en nem og hurtig transfer til dit hotel - lej en bil.

Der er flere gode overnatningsmuligheder i Calpe. Her finder du all inclusive-hoteller lige ved stranden og charmerende boutique-hoteller. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel separat, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og evt. billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Calpe og Spanien!

 Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Hoteller i Calpe

Populære hoteller i Calpe

Spanien, Valencia-regionen, Calpe
9,2
Fabelagtigt
3158 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 79 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Spanien, Valencia-regionen, Calpe
7,6
Godt
342 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 80 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Børnepool el. afsnit
Spanien, Valencia-regionen, Calpe
8,1
Meget godt
4040 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 77 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Calpe?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 17 anmeldelser