Verden  » Italien  »  Rom
I Rom føles det, som om man er i historiens vugge. Her er der utallige ting at se og opdage, bl.a. Colosseum, hvor de berygtede gladiatorkampe fandt sted, Den Spanske Trappe og Fontana di Trevi, som er en af i alt 280 fontæner i Rom. Vatikanet og den fantastiske Peterskirke med Michel Angelos tagmalerier i det sixtinske kapel er bare nogle af de mange andre berømte seværdigheder, som Rom kan tilbyde. Vil man se Roms historie, kan en bådtur gennem byen anbefales. Uden for byen er der et loppemarked i Porta Portese. Her kan man finde alt mellem himmel og jord, og stemningen er afslappet og hyggelig.

Der er massevis af kulinariske fristelser i Rom - alt fra det berømte italienske køkken til det internationale. Der er en café på stort set hvert gadehjørne.

At shoppe i Rom er fantastisk. Det vrimler med trendy tøjbutikker, smykkeforretninger og brugskunst. Den mest kente shoppinggade er Via Nazionale.

Der er to større lufthavne i Rom, Leonardo Da Vinci-Fiumicino (FCO), som ligger ca. 36 km uden for byen. Ciampino (CIA) lufthavnen ligger ca. 17 km uden for Rom. Fra CIA går der busser. Det kan være dyrt at køre med taxa i Rom.

Foto: Roger Nabben & Marianne Maroni Block

Søg rejse