Verden  » Grækenland  » Skiatos
Skiathos regnes som perlen blandt de nordlige Sporader, der ligger lige uden for fastlandet. Man kommer lettest hertil med båd. Her kan man bo i en rolig og behagelig atmosfære eller i mere livlige (og internationale) omgivelser med et stort fornøjelsesliv.

Skiathos er en smuk ø med en charmerende hovedstad bestående af huse med teglstensbelagte tage og krogede smågader.

Øen har kun én by, og det er Skiathos by.

Skiathos er et paradis for strandløver, og dette kan kombineres med andre fornøjelser/udflugter. 65 af landets bedste strande finder man her. På alle de store strande på den sydlige side af øen er der vandsportscentrene, og der er også to dykkerskoler, hvis man vil studere livet under vand. På sydkysten er strandene beskyttet mod vind og dermed også bølger. Dette, kombineret med, at strandene er lavvandede, gør, at de er børnevenlige.

På Skiathos findes også mere private strande, som kun er tilgængelige med båd.

Hvis man lejer en bil, kan man let komme rundt på øen. Ruinene efter den gamle by, Kastro - beliggende på nordkysten, hvor folket på øen boede frem til år ca. 1830, er fx værd at se. Andre seværdigheder, som er værd at få med sig, er fx de over 300 år gamle klostre, Charalambos og Kounista, halariastranden med sølvgrå rullesten, grotter og naboøen, Tsougria.

Søg rejse
Skiathos - Greece - Unravel Travel TV