Rejser til Djerba

Djerba er en smuk ø med tusindvis af palmer, enorme sandstrande og store flotte hotelresorts bygget i traditionel stil. Øen figurere i græsk mytologi og Djerba har fantastiske seværdigheder der vidner om en historie, der går længere tilbage end kristitid. Øens byer har et unikt arkitektonisk særpræg i sine huse kaldet menzels og i øens hovedby Houmt-Souk kan man opleve et stort marked hvor der sælges traditionelt håndværk. Med lavvandede strande og gode udflugtsmuligheder, blandt andet til ørkenen, Sahara, er Djerba en god rejsedestination for familier. For at nå hertil kan man benytte sig af en bro eller de udmærkede færgeforbindelser.

Djerba er familiens rejsemål i Tunesien

Djerba er en smuk ø, og det maleriske landskab domineres af palmeskove, eukalyptustræer og olivenlunde, mens en sødlig duft af blomster gør atmosfæren på øen fortryllende og eksotisk.

Nogle forfattere har gennem tiden påstået, at Ulysses var øens første turist. I græsk mytologi fortælles det, at Djerba var øen, hvor søfarere blev hensat i en bedøvet tilstand efter at være blevet narret af lokale kvinder til at spise lotusplanten. I dag finder man mange spor fra øens unikke historie som går helt tilbage til før Kristi tid.

Landsbyerne på øen ligger som små funklende perler i det grønne landskab med de karakteristiske lysende hvide hus. Øens arkitektoniske særpræg findes netop disse huse som bliver kaldt menzels. Houmt-Souk er hovedbyen på øen og har omkring 45.000 indbyggere. Navnet betyder handelsmarked og byen lever op til sit navn. I souken (markedet) kan du købe traditionelt håndværk, lige fra tekstiler til smykker og keramik.

Djerba er en familiedestination i Tunesien. Lavvandede, børnevenlige strande og en afslappende atmosfære, der er perfekt til rolige dage på stranden. For de som bliver lidt rastløse findes der et utal af aktiviteter og udflugter, som man kan give sig i kast med. Blandt andet går der arrangerede ture til Sahara-ørkenen, hvor du kan ride på kameler eller besøge en berberfamilie. Det er vigtigt at bede om at få en engelsktalende guide med hvis man ikke taler fransk.

Der er vejforbindelse til øen via en bro som går mellem Djerba og fastlandet, men man kan også benytte sig af de gode færgeforbindelser for at nå Djerba.

Rejser til Tunesien

Læs mere om Tunesien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tunesien her

Hoteller i Djerba