Rejser til Tyrkiet

Oplev en spændende rejse til Tyrkiet! For dig, der drømmer om en tur sydpå til sol og varme, fantastiske strande, gode priser og en afslappet feriestemning, er en rejse til Tyrkiet uden tvivl et godt valg. Tyrkiet har en unik blanding af kultur og historie, og her finder du smuk arkitektur, storslået natur, gode shoppingmuligheder, livligt natteliv og kulinariske oplevelser. Bestil en billig ferie og rejs til Tyrkiet med Solfaktor!

Tyrkiet som rejsemål

Tyrkiet ligger både i Sydeuropa og det vestlige Asien og har kystlinje mod Det Ægæiske Hav i vest, Middelhavet i syd og Sortehavet i nord. Langs den lange kyst ligger feriestederne som perler på en snor og venter på dig. I Den Ægæiske Region finder du steder som Marmaris, Kusadasi, Bodrum og Torba, mens du i Middelhavsregionen finder blandt andet de kendte byer Alanya, Side, Antalya, Belek og Kemer. På din ferie til Tyrkiet vil du kunne opleve behagelige temperaturer fra tidlig forår til sen efterår, bløde sandstrande og krystalklart vand. Der er mange feriesteder at vælge imellem, uanset om du rejser med børn, venner eller din partner til Tyrkiet.

Der findes også en række historiske rejsemål for dig, der vil rejse til Tyrkiet og opleve landets rige kultur og historie. Tyrkiet er kendt for sin smukke arkitektur, som inkluderer monumenter fra både romertiden og det osmanniske rige. Byerne Istanbul og Ankara er specielt populære blandt turister med deres mange historiske og kulturelle attraktioner.

Tyrkiet er også kendt for at have mange gode shoppemuligheder, og her kan du finde gode tilbud på guld, sølv, tæpper, tøj og lædervarer. Husk også at nyde det velsmagende tyrkiske køkken og de mange søde desserter. Tyrkiet er et fantastisk rejsemål for alle, der ønsker at kombinere kultur og historie med en afslappende badeferie.

>> Læs mere om din rejse til Colakli

>> Læs mere om din ferie til Kemer

>> Læs mere om din ferie til Istanbul

Populære feriebyer på Den Tyrkiske Riviera

Det er især sol- og badeferie, der tiltrækker mange turister til Tyrkiet hvert år. Her finder du et bredt udvalg af feriesteder langs Tyrkiets kyst, der indbyder til afslapning, underholdning, vandsportsaktiviteter og livligt natteliv. I Middelhavsregionen og vest for Antalya finder du familiefavoritten Kemer. En hyggelig lille by med afslappet atmosfære, der er ideel for børnefamilier. Den livlige ferieby Bodrum langs kysten af Det Ægæiske Hav tiltrækker mange turister hvert år og er mest kendt for sit pulserende natteliv og afslappende strandliv. Her finder du også gode shoppingmuligheder og kulturoplevelser.

Badebyen Marmaris ligger inderst i en bugt ved foden af Taurusbjergene og har en smuk lystbådehavn og strandpromenade med mange restauranter og barer. Byen er kendt som badebyen ved Det Ægæiske Hav, der bobler af tyrkisk charme. Alanya er det største og mest besøgte turiststed på rivieraen i Tyrkiet. Her findes noget for alle, både for børnefamilier, der ønsker en afslappet atmosfære, og voksne, der ønsker at nyde et livligt strand- og natteliv. Alanya afholder også store sportsarrangementer som triatlon, marathon, cykling, svømning og sandvolleyball.

Nattelivet i Tyrkiet

Nattelivet i Tyrkiet er en spændende kombination af østlig og vestlig kultur. Storbyerne Istanbul, Ankara og Antalya samt flere af feriestederne som Bodrum, er kendt for at holde et højt tempo. Her finder du mange barer, diskoteker og natklubber samt flere koncertscener og teatre.

Istanbul er Taksim-området specielt kendt for et pulserende natteliv med mange steder og klubber. Antalya har også en livlig atmosfære og er kendt for sine steder langs marinaen og i den gamle bydel. En kort køretur fra Bodrum ligger Gumbet, der også er kendt for sit natteliv. Marmaris byder også på mange muligheder for en god aften i byen.

Storbyferie i Tyrkiet

En storbyferie i Tyrkiet giver dig mulighed for at udforske landets rige historie og spændende kultur. Især byen Istanbul og Ankara er populære rejsemål på storbyferie. Istanbul er Tyrkiets største by og den eneste by, der ligger på to kontinenter. Den historiske storby ligger ved imponerende Bosporus, og en bådtur langs denne vandvej, der adskiller Europa og Asien, giver dig en unik oplevelse af byen. Istanbul er blandt andet kendt for sine berømte monumenter som Hagia Sophia, et af de mest berømte bygningsværker i både Tyrkiet og verden, og Topkapi-paladset. Det er også værd at besøge et af verdens største markeder i Grand Bazaar.

Ankara er hovedstaden i Tyrkiet og er kendt for sine museer og historiske seværdigheder. Både Istanbul og Ankara giver dig mulighed for en mere autentisk oplevelse af Tyrkiet og kulturen, og byerne tilbyder et bredt udvalg af restauranter, caféer og shoppingmuligheder.

Ønsker du at kombinere storby med strandliv, er Antalya en anden populær destination. Det er en hyggelig kystby på den tyrkiske riviera, hvor du kan nyde fantastiske strande og behagelige temperaturer i Middelhavet. Byen byder på historiske ruiner, herunder romerske amfiteatre og osmanniske borge. En anden populær ferieby i Tyrkiet er Side, der ligger ved Antalya og kombinerer en hyggelig gammel by med fine sandstrande.

Hvornår er det bedst at rejse til Tyrkiet?

Tyrkiet har et middelhavsklima med varme somre og milde vintre. Klimaet varierer afhængigt af, hvor i landet du rejser, med varmere temperaturer langs kysten og køligere temperaturer i bjergområderne.

Vinteren er lavsæson for ferie til Tyrkiet. Fra november til marts regner det en del, og der kan komme sne i bjergområderne. Om sommeren fra juni til september er der højsæson med høje temperaturer og mange turister, især langs kysten. Et godt tidspunkt at rejse til Tyrkiet på er om foråret eller efteråret. Især om efteråret er der stadig varmt i havet, lavere priser og ikke så mange turister.

>> Læs mere om din rejse til Belek

>> Læs mere om din rejse til Bodrum

>> Læs mere om din ferie til Turgutreis

Historiske rejsemål i Tyrkiet

Der findes mange mindre rejsemål og småbyer, der er værd at udforske for at opleve Tyrkiets rige historie. Du kan blandt andet opleve den historiske by Troja, kendt som stedet for Trojanske Krig og Den Trojanske Hest. Det er også værd at besøge Efesos, som er en af de bedst bevarede romerske byer i både Tyrkiet og verden i øvrigt. Her kan du se monumenter som Celsus-biblioteket og Artemis-templet. Byen ligger en kort halv time fra havnebyen Kusadasi. Ikke langt fra storbyen Izmir og kystbyen Cesme, der også er værd at besøge. Du kan besøge amfiteatrene ved oldtidsbyerne Perge og Aspendos i samme område. Den prestigefyldte Aspendos internationale opera- og balletfestival afholdes her hvert år med verdensberømte orkestre.

Aktiv ferie i Tyrkiet

Mange rejser til Tyrkiet på aktiv ferie. Her kan du opleve både jetski, parasailing og windsurfing. Der er også gode muligheder for dykning og sejlture, for eksempel ved Kusadasi mod Det Ægæiske Hav og omkring Antalya.

Der afholdes også flere sportsbegivenheder i Tyrkiet hvert år. For eksempel fejres sejlsporten om efteråret under Marmaris International Race Week. I oktober måned kan du se farverige faldskærme og paraglidere i dristige øvelser fra Babadag-bjerget som en del af Ölüdeniz Air Games.

Er du glad for vandreture og aktiviteter på land, er der flere muligheder i det rige tyrkiske landskab. Det er for eksempel en spændende oplevelse at bestige Tyrkiets højeste bjerg, Mount Ararat, på 5137 meters højde. Bjerget ligger i det nordøstlige Tyrkiet og er en inaktiv vulkan. Det er ikke en teknisk krævende tur, men du bør være i god form.

Mad og drikke i Tyrkiet

Maden i Tyrkiet er kendt for sine krydderier og smage, og i kebabens hjemland er de kulinariske oplevelser aldrig langt væk. Nogle af de mest populære retter inkluderer mezze, der består af småretter som cacik (tyrkisk tzatziki), sarma (kålrulle) og dolma (fyldte vinblade). Det serveres traditionelt før middag, men kan også nydes som et helt måltid. En anden kendt ret fra Tyrkiet er köfte (tyrkiske kødboller), der ofte serveres med fyldte grøntsager. Feriebyerne langs kysten serverer også meget frisk fisk og skaldyr.

Er du glad for søde sager, vil du kunne lide tyrkisk delights eller den tyrkiske søde kage, Baklava. Sidstnævnte består af flere tynde lag filodej, fyldt med nøddeblanding og overtrukket med honning eller sirup. Tyrkiet er også kendt for en rig te- og kaffekultur, og der findes et stort udvalg af tehuse og kaffebarer i landet.

>> Læs mere om din rejse til Torba

>> Læs mere om din ferie til Beldibi

>> Læs mere om din rejse til Side

Fly og hotel i Tyrkiet

Du kan nemt komme på ferie til Tyrkiet fra Oslo Lufthavn. Der er nogle direkte flyvninger, men de fleste med én mellemlanding. De fleste turister, der rejser til Tyrkiet, lander enten ved Dalaman Lufthavn, Antalya Lufthavn eller den nye lufthavn ved Alanya, Gazipasa Lufthavn. Flyvetiden fra Oslo Lufthavn til alle tre lufthavne er under 4 timer og 30 minutter. Du kan vælge, om du ønsker at bestille fly og hotel separat eller bestille pakkerejser med fly, hotel og biludlejning inkluderet.

Der er et bredt udvalg af hoteller i Tyrkiet, fra billige hoteller og ferieboliger til luksusresorts med mange faciliteter. Der findes mange rimelige alternativer for dig, der ønsker en billig rejse til Tyrkiet. Her kan du vælge mellem små boutiquehoteller, ferielejligheder og et godt udvalg af all-inclusive hoteller og familieresorts. Der er noget for alle, uanset om du rejser til Tyrkiet på familieferie, vennerferie, parferie eller alene. Solfaktor hjælper dig med at finde det bedste alternativ, der passer dig og din ferie i Tyrkiet!

Rejsemål i Tyrkiet

 • Gæstebedømmelser 8,6
  Middelhavsregionen
  540 hoteller
  Det er i den østlige del af Middelhavsområdet, at du finder en perlerække af Tyrkiets bedste strande. I det, der også er kendt som den tyrkiske riviera, kan du nyde den generøse middelhavssol på populære destinationer, der også er kendt for ... deres historiske seværdigheder. Middelhavsområdet i Tyrkiet byder på noget for enhver smag til en perfekt ferie. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,9
  Alanya
  115 hoteller
  Alanya er Tyrkiets feriehovedstad nummer et. Her er noget for alle feriegæster. Fra børnefamilier, der vil bo på et godt all-inclusive hotel, voksne par, der vil nyde livet på en af de smukke strande og ikke mindst for alle dem, der vil have ... natteliv i byen hver aften. Alanya har noget for enhver smag i det farverige land Tyrkiet. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Side
  92 hoteller
  Side er en hyggelig og charmerende gammel by med fantastiske lavvandede sandstrande, perfekt til børnefamilier. I centrum finder du basarer, restauranter og barer i en afslappet atmosfære.
 • Belek
  45 hoteller
  Når du rejser til Belek i Tyrkiet, er det for at nyde sol og strand på en mere luksuriøs måde. De fleste hoteller er af meget høj standard - og mange ligger direkte ud til havet med private strande.
 • Antalya
  33 hoteller
  I Antalya kan du bruge hele ferien med afslapning på stranden. De omkringliggende grønne bjerge byder dog også på masser af eventyr, hvis du ikke kun vil dase i solen, og rundt om i Antalyas gamle bydele kan du udforske spændende historiske seværdigheder.

Populære hoteller i Tyrkiet

Tyrkiet, Middelhavsregionen, Alanya
8,5
Meget godt
1569 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 40 km
 • Afstand til centrum: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Ægæiske Region, Bodrum
9,2
Fabelagtigt
1226 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Lara Beach
9,2
Fabelagtigt
3463 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Afstand til centrum: ca. 3.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Tyrkiet?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 198 anmeldelser