Rejser til Tyrkiet

For dig der godt kan lide sol og varme, gode priser og en afslappet feriestemning, er en ferie i Tyrkiet absolut et godt valg. Langs den smukke sydkyst og ved de vestlige strande og det Ægæiske Hav, ligger den ene perle efter den anden og venter på dig, kun 3,5 time fra Danmark. Book en billig ferie i Tyrkiet med Solfaktor i dag!

En rejse til Tyrkiet tilbyder noget for alle. Det er nok mest for sol, strand og afslapning man rejser til Tyrkiet for, men her er også masser af fantastiske seværdigheder som Efesos ved Izmir og Kusadasi, de antikke templer og amfiteatre ved Perge, Aspendos og Side ved Antalya og så er der jo også den Trojanske Hest ved netop byen Troya. Der findes virkelig mange seværdigheder med en fascinerende historie bag.

Det er primært feriebyerne Alanya, Marmaris, Kemer, Bodrum, Side og de andre byer langs den tyrkiske middelhavskyst som lokker turister fra hele verden, men der er også tusindvis og atter tusindvis af små byer, hvor man kan holde ferie i dette store land. Og naturligvis også den fantastiske storby Istanbul som er endnu et populært rejsemål!

Hovedparten af de danske turister som rejser til Tyrkiet, lander i en af de to lufthavne Dalaman eller Antalya, som ligger tæt på de mest populære rejsemål. Der er også kommet en ny lufthavn ved Alanya ved navn Gazipasa, som nogle rejsearrangører er begyndt at bruge. Her på den tyrkiske Middelhavskyst, ligger feriebyerne som perler på en snor: familiefavoritten Kemer, den eksklusive ferieby Bodrum, flotte Kusadasi og Cesme ikke langt fra storbyen Izmir, havnebyen Marmaris, storbyen Antalya (med mange fine strande i nærheden, f.eks Larastranden) og så naturligvis hyggelige Side og Tyrkiets feriehovedstad Alanya.

Fantastiske strande og rigeligt med shopping

Næsten overalt langs kysten, får du fine strande med dejligt badevand, forholdsvis mange faciliteter og muligheder for at spise og drikke. Du kan endda booke ophold på et beach resort, så du slet ikke behøver forlade hotelområdet. Det vil dog være ærgerligt at gå glip af den spændende, tyrkiske kultur og de venlige mennsker.

Shopping er der også meget af, og mange turister går efter gode tilbud på guld, sølv, tæpper, tøj og lædervarer.  Men husk at bruge lidt tid på at udforske det store og spændende tyrkiske køkken: man bruger masser af friske grøntsager og bønner, du kan få kebab eller frisk fisk tillavet på virkelig mange måder og måltidet afsluttes ofte med frisk frugt så du kan få pirret alle sanser.

Hvis du er til storbyferie, er storbyerne Istanbul, Izmir og Antalya oplagte destinationer. Specielt Istanbul er en fantastisk oplevelse – her bor over 15 millioner mennesker, og byen er den eneste, som ligger i to verdensdele.

Hvem vil kunne lide at rejse til Tyrkiet?

Hvis du vil finde billige rejser til Tyrkiet og samtidig vil have sol og strand fra tidligt forår til sent efterår er det bare om at pakke kufferten og finde et godt tilbud til en af Middelhavsdestinationerne. Her er alt fra flotte boutiquehoteller til store familieresorts med All Inclusive, små pensioner og lukushoteller. Udvalget er enormt på dette perfekte rejsemål, og alle vil kunne finde noget der passer.

>> Læs mere om All Inclusive-rejser her

Hvornår skal man rejse til Tyrkiet?

Vinteren langs Middelhavskysten er mild men ikke specielt varm. Det kan sagtens regne en del fra november til marts. Foråret er flot, sommeren meget varm fra juni til september.  Efteråret er et godt tidspunkt at rejse til Tyrkiet: varmt i vandet, lavere priser og ikke så mange turister. De gode hoteller er billige og det er mere behageligt at udforske den fantastiske natur.

En billig ferie i Tyrkiet med Solfaktor

Tyrkiet ligger på grænsen mellem Europa og Asien, ikke bare geografisk, men også kulturelt. Fra den pulserende storby Istanbul ved det imponerende Bosporus, til små feriebyer med tydelig indflydelse fra både havet og bjergene i baglandet. I Tyrkiet møder man generelt venlige mennesker og her modtager man gæster med åbne arme.

Tyrkiets middelhavskyst byder på turkisblåt hav og masser af aktiviteter på vandet, der vil få dit hjerte til at pumpe ekstra stærkt med alt fra jetski til parasailing og windsurfing. Der er naturligvis også gode muligheder for at dykke eller tage på sejlture, for eksempel omkring De Dodekanesiske Øer og omkring Antalya.

Hvis du hellere vil op i højderne til lands, er for eksempel en bestigning af Mount Ararat, Tyrkiets højeste bjerg (5.165 meter) en spændende og oplevelsesrig tur. Bjerget, som i virkeligheden er en udslukt vulkan, er ikke meget teknisk krævende, men kræver dog god form og adgangstilladelse. 

Maden

Tyrkiet ligger som en bro mellem øst og vest, og det tyrkiske køkken afspejler i høj grad denne geografi. I kebabbens hjemland er de kulinariske oplevelser altid et af feriens højdepunkter. Start dagen med den yoghurtlignende suppe, cacik, og lækker sarma, fyldte vinblad, der er perfekte på varme dage. Prøv nogle köfte (tyrkiske frikadeller) sammen med fyldte grøntsager. Du kan også gå ombord i et sortiment af småretter, mezze, som traditionelt serveres før hovedretten, men som i sig selv kan udgøre et måltid. Slut af med nogle Turkish delights til din tyrkiske kaffe, eller bestil nogle fantastiske baklava til dessert.

I Dalaman-området er der også en spændende madkultur og generelt et væld af restauranter at vælge imellem, hvor du vil finde både tyrkiske og internationale retter. Fra Marmaris til Iclemer har Dalaman adskillige fantastiske fiskerestauranter og tilbagelænede strandbarer at byde på. I Antalya-området kan du tjekke Belek, hvis du ønsker et lækkert måltid ude langs kysten. Bodrum er også hjemsted for en række restauranter, der serverer både lokale tyrkiske og internationale retter.

Nattelivet

Nattelivet i Tyrkiet byder på en spændende sammensmeltning af østlig og vestlig kultur. Uanset om du søger en fest i en af de store byer eller blot har lyst til en svingom på et disco ude i en af de mindre feriebyer, er en ferie i Tyrkiet et perfekt valg.

En kort køretur fra Bodrum kommer du for eksempel til Gumbet, som er kendt for sin livlige atmosfære. Marmaris har også mange mulighed for en god aften i byen - lige fra middelhavsmiddag i det fri med kystnære udsigter til tyrkiske og globale beats på barerne.

Hvis du er på vej lidt længere mod øst til Oludeniz, disker Barracuda Restaurant and Bar op med et fantastisk køkken, før du danser natten væk i den nærliggende Club Revolution.

Begivenheder

 • For kulturelskere: I det storslåede romerske amfiteater i nærheden af Antalya afholdes den prestigefyldte Aspendos internationale opera- og balletfestival, hvor verdensberømte orkestre begejstrer publikum.
 • For sejlsportsfolk: Sejlsport fejres i efteråret ved Marmaris International Race Week - hvor du kan se strømlinede yachter stævne ud fra den travle havn.
 • Luftakrobater: Se farverige faldskærme og paraglidere i vovefulde øvelser fra Babadag-bjerget ved oktobers Ölüdeniz Air Games.

Tyrkiet er med rette et af danskernes foretrukne rejsemål, ikke mindst pga. de lave priser og den lange sæson med billige rejser til Tyrkiet. På den officielle hjemmeside for Tyrkiets turistbureau finder du bl.a. artikler om mange af Tyrkiets destinationer, rejsemål, seværdigheder og ideer til forskellige aktiviteter og oplevelser. Desuden har turistbureauet også en række praktiske informationer om at holde ferie i Tyrkiet. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Tyrkiet.

Rejsemål i Tyrkiet

 • Gæstebedømmelser 8,6
  Middelhavsregionen
  591 hoteller
  Det er i Middelhavsregionen, at du finder en perlerække af Tyrkiets bedste strande. Her på det der også kaldes for Den tyrkiske Riviera kan du nyde den gavmilde middelhavsol ved populære rejsemål, der også er kendt for deres historiske seværdigheder.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Alanya
  139 hoteller
  Alanya er Tyrkiets feriehovedstad nummer et, og her er noget for alle rejsende, fra børnefamilien som vil bo på et flot resorthotel, til det voksne par som vil nyde livet lige ned til en af de gode strande -  og ikke mindst er her noget for ... dem, som vil gå i byen hver aften. Alanya har det hele.  Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Side
  93 hoteller
  Side er en af de mest kendte feriebyer i det sydlige Tyrkiet. Side rejser du til for at nyde af den bilfrie bymidte, den gode shopping og hyggelige stemning - men også for at slikke sol, bade og ikke mindst opleve de mange flotte historiske ruiner.
 • Antalya
  46 hoteller
  I Antalya kan du bruge hele ferien med afslapning på stranden. De omkringliggende grønne bjerge byder dog også på masser af eventyr, hvis du ikke kun vil dase i solen, og rundt om i Antalyas gamle dele kan du udforske spændende historisk seværdigheder.
 • Belek
  46 hoteller
  Rejser man til Belek er det for at nyde sol og vand i luksuriøse omgivelser. Her ligger de fleste hoteller helt ned til havet og mange af stederne har private strande.

Populære hoteller i Tyrkiet

Tyrkiet, Den Ægæiske Region, Bodrum
9,3
Fabelagtigt
271 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Ægæiske Region, Kusadasi
9,3
Fabelagtigt
1929 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 550 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Belek
9,6
Fabelagtigt
847 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 30 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan booker du en billig rejse til Tyrkiet med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter i billige rejser til Tyrkiet, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i dette overdådige ferieland. Tag med os på en dejlig ferie i Tyrkiet, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke det hele med fly inkluderet.

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og vi finder hurtigt de bedste priser på fly og feriebolig. Du kan vælge mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger så efter de billigste flybilletter fra alle flyselskaber - også lavpris - og kombinerer dem med vores hoteller i Tyrkiet. Du får din rejse til Tyrkiet som en pakkerejse, der er sikret af rejsegaranti. Du kan endda tilføje billeje eller transfer til din bestilling, så alt er på plads så du kan rejse hertil med ro i maven. God tur!

Hvor skal man holde ferie i Tyrkiet?

Der er utroligt mange rejsemål i Tyrkiet, men uanset hvor du bor, vil det nok mest være de hvide sandstrande, som frister. Den mest berømte er nok Olu Deniz. Denne hvide sandstrand og smukke blå lagune er blevet udpeget til nationalpark. Tyrkiets "turkise kyst" med de mange romerske levn er fortsat et af landets største trækplastre. Her findes populære feriebyer som Antalya, Bodrum og Marmaris, der byder på en god blanding af familieunderholdning, kulturhistoriske seværdigheder og natteliv, samt masser af All inclusive-hoteller. Længere østpå ad den ægæiske kyst finder du den antikke græsk-romerske by Efesos, et af det romerske riges største byer og en af verdens syv vidundere.

Istanbul

Istanbuls historie strækker sig over 3000 år og dens beliggenhed, tværs over Bosperus-strædet, er uovertruffen. Topkapi-paladset er en af byens største turistattraktioner med sit harem og sin skattekiste fra kolonitiden. Andre seværdigheder er de umiskendelige minareter samt de blå kupler fra Den Blå Moské. Agia Sofia er en af de største kirker indenfor kristendommen. Hvis du er ude efter at gøre en god handel på nogle smukke tæpper i Tyrkiet, så er Grand Bazaar det rette sted. Uzunçarsi Caddesi er fyldt med håndværkere, og er et alternativ mindre præget af turisme, mens Istiklal Caddesi og Sultanahmet i den gamle by er nogle indbydende steder at indtage en kebab.

>> Læs mere om rejser til Istanbul her

Ankara

Ankara er den regerende hovedstad i Tyrkiet med kun enkelte interessante seværdigheder såsom Hisar, en byzantinsk citadel, Museet for anatolske civilisationer og Kemel Atatürks mausoleum. Præsidentpalæet er velbevaret, og de antikke romerske ruiner spredt rundt omkring i byen er interessante at besøge.

Efesos

Efesos byder på Dianatemplet, Syvsovernes Grotte samt de kolossale ruiner ved havnen; det store marmorbelagte Arcadian Way; det imponerende Hadrian-tempel samt en storslået samling af springvand og pools, som er en del af den fornemste og bedst bevarede antikke tyrkiske by.

Antalya

Antalya er det populære feriecentrum på Tyrkiets sydkyst. Byen der er kendt som Middelhavets Perle, er en tiltalende blanding af romerske levn, skønne strande og en charmerende gammel bykerne.

>> Læs mere om rejser til Antalya her

Izmir

Grundlagt af Alexander den Store i ca. 300 f.Kr. I dag er Izmir den tredjestørste by i Tyrkiet. Her finder du udover oldtidens ruiner, smarte butikker og elegante boulevarder, som giver byen en meget europæisk atmosfære.

>> Læs mere om rejser til Izmir her

Alanya

Her er der virkelig tale om en danskerkoloni, og det er ikke tilfældigt. Alanya lokker med dejligt vejr, fine strande, gode priser og en afslappet stemning.

>> Læs mere om rejser til Alanya her

Dalaman

Et hotel i Dalaman er en god base, hvis du vil udforske den turkise kyst. Det kunne for eksempel være en udflugt til den 14 km lange Patara Beach, hvor du også kan se resterne et Apollo-tempel.

>> Læs også om restpladser og afbudsrejser til Tyrkiet her

Hvad siger gæsterne i Tyrkiet?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 156 anmeldelser