Rejser til Gümbet

Gümbet på den smukke Bodrum-halvø er et af Tyrkiets mest populære rejsemål. Det skyldes først og fremmest lange sandstrand og badebyens rige forlystelsesliv. Beliggenheden tæt ved Bodrum, den mest charmerende by på Den tyrkiske Riviera, er en ekstra bonus. Der skal således blot en kort tur med dolmus-bus til for, at du også kan nyde godt at de mange shoppingmuligheder, forlystelser og restaurantlivet i Bodrum.

 

 

Livlig badeby tæt ved Bodrum

Det er dog slet ikke sikkert, at du kan løs rive dig fra strandlivet i Gümbet. Det tidligere fiskerleje i bunden af den lille bugt på sydsiden af Bodrum-halvøen regnes i dag for at have en af områdets bedste badestrande. Mange som rejser til Gumbet får da også det meste af ferien til at gå med blot at dase på sandet ved bugtens klare, lave vand. Rejser du med børn, som synes der skal ske lidt mere, eller er du selv til mere aktive ferier, er der rig mulighed for at give sig i kast med forskellige vandsportsaktiviteter.

Tidligere betragtedes Gümbet primært som en strand i udkanten af Bodrum, men med tiden har den udviklet sig til en selvstændig ferieby, der har stort set alt det, du har brug for i ferien. Udover et godt udvalg af hoteller i Gumbet er badebyen især kendt for at have et rigt natteliv med utallige barer og diskoteker. Foretrækker du en lidt mere fredelig aften, er der dog også masser af hyggelige caféer og restauranter, som byder på alt fra klassiske tyrkiske retter til menukort af mere internationalt tilsnit.

Ligesom du nemt kommer ind til Bodrum by, tager det heller ikke lang tid at tage turen i modsat retning over til nabobyen Bitez. Den er lidt mere fredelig og har udover en indbydende strand også en hyggelig promenade, hvor du kan slå dig ned på en café med en forfriskning og blot nyde udsigten over vandet.

Tag på opdagelse på Bodrum-halvøen

I det hele taget er en rejse til Gümbet en oplagt chance for at kombinere afslappende stunder på stranden med spændende udflugter. Der er mange muligheder for at tage på opdagelse på egen hånd, og holder du dig til Bodrum-halvøen, kommer du ikke længere væk end at du kan nå tilbage til Gümbet for en sidste aftendukkert inden maden. Selv hvis du ikke er specielt historieinteresseret, kan en udflugt til Bodrum-amfiteatret og Mausoleet ved Halicarnassus anbefales. Ligeledes er en tur til Bodum Slot og det spændende Museum for Undervandsarkæologi, som har til huse her, et besøg værd.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Gumbet