Rejser til Alanya

Hold ferie i den østlige del af Middelhavsområdet, og besøg den pulserende by Alanya i Tyrkiet. Nyd det dejlige strandliv, spændende aktiviteter og et pulserende natteliv. Book en billig ferie til Alanya med Solfaktor!

Alanya som rejsemål

Alanya er en by og et distrikt i Antalya-provinsen i Middelhavsområdet i Tyrkiet. Byen ligger cirka 166 kilometer fra hovedstaden i Antalya-provinsen på landets sydkyst. Alanya er Tyrkiets feriehovedstad nummer ét og et populært rejsemål for både børnefamilier, vennegrupper og par. Her kan du nyde Middelhavets afslappende sol og strandliv, historiske seværdigheder og et pulserende natteliv.

Attraktioner og aktiviteter i Alanya

Strandlivet i Tyrkiet og Middelhavsområdet er et trækplaster for mange turister. I Alanya finder du den berømte Kleopatra-strand, opkaldt efter dronningen af det gamle Egypten, som siges at have besøgt området. Stranden byder på gyldent sand, klart badevand og moderne faciliteter, og den er ideel til afslappende strandliv for hele familien på en sommerferie. Det er også populært at tage med på en bådtur, når man besøger Middelhavsområdet. Udforsk skjulte bugter og grotter, og prøv at dykke og snorkle i det azurblå Middelhav. Hvis du rejser med børn, er det populært at besøge Alanya Aquapark, et vandland med vandrutsjebaner, bassiner og underholdning for både børn og voksne.

Når du vil have en pause fra sol og hav, kan du tage til middelalderborgen i Alanya (Alanya Kalesi) fra det 13. århundrede. Det er byens vigtigste vartegn, der ligger i et klippelandskab i centrum af byen og byder på historiske ruiner og panoramaudsigt over byen og Middelhavet. Du bør også besøge Damlatas-grotten, en af Alanyas vigtigste seværdigheder. Grotten er udsmykket med 15.000 år gamle stalaktitter, og grottens fugtighed og konstante temperatur siges at have terapeutiske egenskaber. For dem, der søger aktiv ferie, byder områderne omkring Alanya og i Middelhavsområdet på frodige skove, bjerge og hyggelige landsbyer. Hvis man er til fart og spænding, kan man tage med på jeepsafari gennem det naturskønne landskab uden for byen.

Hvornår skal man rejse til Alanya?

Sommermånederne fra juli til august er højsæson i Tyrkiet, og her er mange  turister som besøger Alanya på deres rejse sydpå. Temperaturerne kan ofte nå over 30 grader med de varmeste dage, og byens mange strande er travle. Hvis du vil have lidt lavere temperaturer og færre turister, skal du besøge Middelhavsområdet om foråret eller efteråret. I disse perioder er der stadig behagelige temperaturer, også på en efterårsferie, som er ideelle til udendørs aktiviteter og sightseeing i Alanya. Vinteren er lavsæson i Tyrkiet med køligere temperaturer i Middelhavet og mere regn.

Mad, drikke og natteliv i Alanya

Tyrkiet er kendt for sit herlige køkken, og i Alanya kan du se frem til gode madoplevelser. Byen byder på en bred vifte af spisesteder, fra madboder og lokale taverner til restauranter med internationale smagsoplevelser. Prøv tyrkiske specialiteter som kebab, meze og lahmacun (tyrkisk pizza), og husk at gemme plads til baklava - en af de mest berømte desserter i Tyrkiet. I Alanya finder du også street food-boder og basarer med et stort udvalg af friske råvarer, krydderier, oste, kager og søde sager. Det giver dig mulighed for at tage del i den lokale kultur og smage mangfoldigheden i det tyrkiske køkken til overkommelige priser. En populær udflugt er at tage en taxa til Dimcay-floden, hvor der er mange hyggelige restauranter. Nogle med borde placeret på terrasser i vandet. Turen tager ca. 30 minutter fra Alanya.

Nattelivet i Alanya er kendt for sin livlige atmosfære og tilbyder noget for enhver smag. Både i byens centrum og langs strandpromenaden finder du et bredt udvalg af barer og pubber, der indbyder til hyggelige aftener ved Middelhavet. Alanya har også et godt udvalg af natklubber og diskoteker til dem, der vil holde sig i gang til de tidlige morgentimer.

Fly til og hoteller i Alanya

Du kan nemt komme fra Danmark til Alanya i Tyrkiet. Der er direkte fly fra  både Aalborg, Billund og Kastrup næsten hele året. Højsæsonen starter i marts og ender sidst i oktober.

Lufthavnen i Antalya ligger ca. 133 km fra centrum af Alanya, og den mest bekvemme løsning er at tage en taxa, som står klar uden for terminalen. En billigere løsning er at tage offentlig transport, men bemærk, at der ikke er nogen direkte busforbindelse fra lufthavnen til Alanya, og du skal forvente mindst ét busskift undervejs. Billeje i Alanya er en god mulighed for dem, der ønsker mere fleksibilitet til at udforske Middelhavsområdet i deres eget tempo.

Der er masser af gode overnatningsmuligheder i Alanya, uanset om du rejser med børn, som et par eller en gruppe venner. Du finder store all-inclusive hoteller, mindre boutiquehoteller og charmerende ferielejligheder og feriehuse til leje.  Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Alanya og Tyrkiet!

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Alanya

Populære hoteller i Alanya

Tyrkiet, Middelhavsregionen, Alanya
8,8
Meget godt
950 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Alanya
9,1
Fabelagtigt
822 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Alanya
9,2
Fabelagtigt
321 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 42 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Alanya?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 101 anmeldelser