Rejser til Antalya

Antalya er det sydlige Tyrkiets hovedstad med over 1 million indbyggere, og her får du tyrkisk storbypuls, en hyggelig marina, fantastisk shopping og faktisk en del strande nogenlunde tæt på byen.  Fra Antalya er det nemt, at rejse til både Kemer, Side, Belek og Alanya, hvis du vil kombinere storby med lidt mere afslappet strandferie.

Antalya er ikke en by, hvor mange turister bruger en hel uge, men et par dage her er en fin oplevelse. Byen har nogle virkelig fine  luksushoteller, men mange turister booker et værelse nede ved den gamle havn, hvor der er mange superhyggelige små hoteller og boutiquehoteller.  Brug et par dage på at opleve denne storby, hvor hypermoderne fastfood-steder ligger side om side med ruiner fra romertiden, tyrkiske bade, frisører og caféer.

Byen er opdelt i fem mindre bydele. Den gamle bydel Kaleici har et livligt centrum og her er et hav af gode muligheder for at shoppe. Det er også i denne bydel, at du finder mange hoteller, restauranter, barer, klubber og caféer. Til trods for at byen er blevet moderniseret er de karakteristiske træk fra de forskellige tidsperioder som byen har været igennem godt bevaret.

Antalya byder på tre strande:  Memerli, Konyaalti og Lara Beach.  Den strand som ligger tættest på byen er Memerli, men Lara Beach, som ligger en halv time øst for byen, er nok er den bedste. Det er desuden en af Tyrkiets længste sandstrande. Yderligere et stykke øst for Lara ligger området Düden og de berømte vandfald – det øvre og det nedre. Besøg gerne begge to – men husk, at der sidst på sommeren kan være sparsomt med vand tilbage i floden.

Hvem vil kunne lide Antalya?

Antalya er for dig, som vil opleve en tyrkisk storby med lækker mad og drikke, shopping, måske et frisørbesøg eller en omgang hamam. Antalya kan være larmende, men i den gamle bydel er der fred og ro. Antalya er ikke børnefamiliernes første valg.

Hvornår skal man rejse til Antalya?

Fra november og frem til marts er her ikke mange turister, her kan være koldt og blæsende. I april kommer foråret, og i maj kan der  være lige så varmt som på en god, dansk sommerdag. Sommeren er meget varm og ofte fugtig. Efteråret er ikke et dårligt tidspunkt, at rejse til Antalya på.

En billig ferie i Antalya med Solfaktor

Antalya er et af de mest populære rejsemål på den tyrkiske riviera. Faktisk er byen et af verdens mest besøgte rejsemål, og man forstår godt hvorfor. Udover et solrigt middelhavsklim finder du her et væld af gode hoteller og næsten et uendeligt udvalg af restauranter og shopping-muligheder. Antalya er med andre ord ideel for dig, som vil kombinere sol og badning med byliv. De ubetridte hovedattraktioner i Antaluya er den flotte kyst med de kilometerlange, gyldne sandstrande og det pulserende byliv. Samtidig har du en stribe af landets mest interessante seværdigheder inden for kort rækkevidde. Hvis du kan løsrive dig fra det turkisblå hav, er der således rigeligt at tage sig til på en rejse til Antalya.

Sæt også god tid af til at gå på opdagelse i den gamle romantiske bydel, Kaleiçi, hvor der i de smalle gader udover talrige fortovscafeer, småbutikker og spændende restauranter ligger smukke og nænsomt restaureret osmanniske paladser. Den gamle gamle bydels perle er den lille havn fra romertiden, hvor traditionelle træbåde ligger og vugger i det klare vand. En rejse til Antalya er en chance for hele familien til at komme helt ned i gear, hvad enten I vil bruge ferien på spændende sightseeing eller blot alskens forkælelser lige fra tyrkiske bade og strandliv til lækkerierne på de gode restauranter.

Find din rejse til Antalya her hos Solfaktor. Du kan bestille en pakkerejse online inkl. fly, hotel og transfer. Ønsker du selv at arrangere din rejse til Antalya kan du naturligvis også blot booke dit hotel igennem os. Vi tilbyder altid valgfri afrejsedato og rejselængde og bestiller du en pakkerejse er du dækket af pakkerejseloven og rejsegaranti. Der er daglige afgange med direkte fly hver dag fra danske lufthavne, få mere information om flyselskaber og priser når du søger efter din rejse i søgemaskinen.

Hoteller i Antalya

Populære hoteller i Antalya

Tyrkiet, Middelhavsregionen, Antalya
8,4
Meget godt
520 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Antalya
8,7
Meget godt
3438 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Antalya
9,3
Fabelagtigt
1681 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information om Alanya

Her får du lidt nyttige informationer om Antalya, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i Tyrkiet. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Alanya og vores andre rejsemål i tyrkiet. God fornøjelse og god rejse!

Historie

Antalya på Tyrkiets sydkyst blev gundlagt omkring år 150 f.Kr. under navnet Attaleia efter kong Attalos 2., som skulle byen som base for sin magtfulde flåde. Byen har været beboet lige siden. Da romerne havde herredømmet, valgte de at omringe bykernen af stærke beskyttende vægge. Siden besatte byzantinerne og de seldsjukkiske tyrker byen, før i slutningen af 1400-tallet kom under osmannisk styre. For det trænede øje ses talrige spor rundt om i den gamle by efter de forskellige folkeslag, som i tidens løb har levet her. Nede i nærheden af havnen kan du for eksempel se byporten af marmor, der blev bygget til ære for den romerske kejser Hadrians, der besøgte området i cirka 130 e.Kr. Tilsvarende stammer et af byens vartegn, den elegante Yivli minareten, som blev bygget af den seldsjukkiske Sultan Alaeddin Keykubat i det 13. århundrede.

I perioder var Antalya regionens vigtigste havneby, som blev frekventeret af handelsfolk fra en bred vifte af lande. I dag ankommer hovedparten af de besøgende med fly, men Antalya er igen blevet en by, hvor du på gaderne vil høre en skøn sammenblanding af sprog. I dag bor der ifølge den seneste opgørelse cirka 1, 2 millioner mennesker i Alanya, der trods sin popularitet som rejsemål stadig byder på mange autentiske kulturelle oplevelser.

Seværdigheder og attraktioner

Hovedparten af de smukke, gamle bygningsværker og seværdigheder i Antalya finder du i den gamle bydel, Kaleiçi, hvor blandt andet Yivli minareten, byporten og Saat Kulesi Klokketårnet ligger. Det er også her du finder byens traditionelle træhuse fra 1700- og 1800-tallet. Er du interesseret i området historie, kan det også anbefales at besøge det arkæologiske museum. Derudover vil du nok også på et tidspunkt i løbet af ferien finde vej til den Store Bazar, hvor du kan købe alt fra tøj og tasker (både ægte mærkervarer og kopivarer) til ædelstene og velduftende krydderier.

Selvom der er meget at se og opleve oppe i selve Antalya by, er det ingen tvivl om, at de fleste rejser hertil for at nyde godt af de nærliggende strande. Den mest bynære strand er Mermerli Plaji, som dog ikke er ret stor og hvor der opkræves adgangsbetaling. Men trænger du til en hurtig dukkert, ligger den belejligt tæt på centrum. Vest for byen finder du til gengæld den kilometerlange og brede Konyaalti-strand, der er offentlig. Her er der rigeligt med faciliteter i form af blandt andet liggestole og parasoller, brusekabiner, skifterum samt ikke mindst utallige strandbarer og kiosker med mulighed for at få en forfriskning i løbet af dagen. Endelig er der Lara-stranden, der er en af de længste sandstrande i Tyrkiet og en af de mest populære.

Restauranter og butikker

Særligt i området omkring den idylliske marina er der med et væld af barer, pubber, diskoteker og natklubber altid et livligt natteliv. Næsten uanset hvilken type musik eller fest, du er i humør til, kan du finde noget der passer her. 

Antalya har et tilsvarende bredt udvalg af gode restauranter, hvor priserne generelt ligger et godt stykke under det danske. Der vil derfor være rig lejlighed til at gøre de kulinariske oplevelser til en vigtig del af rejsen. Mange steder har menukortet naturligvis et meget internationalt præg, men ser du dig lidt for, er det ikke svært at finde steder med lokale specialiteter på menuen. Gå for eksempel ikke glip af det tyrkiske svar på Spaniens tapas, de lækre Meze. Disse småretter af friske grøntsager, kød og krydderier, findes i et utal af varianter og er det ideelle valg til et hyggeligt fællesmåltid med familien.

Vejr og klima

Antalya har et typisk middelhavsklima med milde, fugtige vintre og varme, tørre somre. Vil du undgå den mest intense sommerhede, er også foråret et godt tidpunkt at rejse til Antalya. Temperaturen er på denne årstid er typisk allerede på niveau med en almindelig dansk sommerdag, det vil sige først i 20'erne. De lidt lavere temperaturer først eller sidst på sæsonen er ideelle, hvis du er rejst til Tyrkiet for at tage på sightseeing og ikke blot for at ligge ved stranden. Kommer du til Antalya i vintermånederne, hvor vandtemperaturen er lidt til den kølige side, er det oplagt i stedet at besøge en traditionel Hamam (et tyrkisk bad), hvor du med garanti får varme i kroppen og efterfølgende vil føle dig meget veltilpas.

Lokal Transport

Antalya Lufthavn (AYT) ligger omkring 13 kilometer øst for centrum. Lufthavnen modtager ikke blot besøgende til Antalya, men er også indgangsporten til resten af de mange populære rejsemål på Antalyakysten f.eks. Side og Alanya. Der kører busser ind til Antalya, ligesom det er muligt at praje en taxi udenfor ankomstterminalen. Skal du bo inde i Antalya, kan det ikke anbefales at leje en bil, da trafikken og ikke mindst manglen på parkeringspladser blot gør en bil til mere besvær end gavn. Der er desuden gode muligheder for at komme omkring i byen med bus eller taxi, hvis da ikke du blot vil gå rundt. 

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her