Rejser til Kemer

Rejs til feriebyen Kemer i Tyrkiets middelhavsområde. Her venter kilometervis af fantastiske strande, spændende aktiviteter og historiske seværdigheder. Book en billig ferie til Kemer med Solfaktor!

Kemer som rejsemål

Kemer er en ferieby ved foden af Taurusbjergene, med smukke grønne fyrreskove på den ene side og krystalklart blåt hav på den anden, på Tyrkiets sydvestkyst i Middelhavsområdet. Tidligere var dette en stille fiskerlandsby, men i de seneste årtier er den vokset til at blive en af Tyrkiets mest populære feriedestinationer. Byen ligger cirka 45 kilometer vest for Antalya og byder på kilometervis af sand- og stenstrande. Kemer er en hyggelig lille by, der har bevaret sin småbycharme med lave bygninger og en afslappet atmosfære. De fleste af hotellerne i området er af god standard, og mange af dem har deres egne, private strande.

Attraktioner og aktiviteter i Kemer

Strandene i Middelhavsområdet er et trækplaster for mange turister og er også hovedattraktionen i Kemer. Med ca. 53 km kystlinje langs Middelhavet er hele familien garanteret en fantastisk strandferie. Strandene har gyldent sand eller bløde småsten, klart badevand og moderne faciliteter som liggestole, parasoller og nærhed til strandbarer og restauranter. Der er også gode muligheder for vandsportsaktiviteter som jetski, parasailing og dykning på flere af strandene i løbet af din sommerferie.

Hvis du er på udkig efter en aktiv ferie, er Kemer et godt udgangspunkt. En af de mest populære attraktioner i byen er svævebanen, der tager dig op til toppen af bjerget Tahtali. I over 2.300 meters højde kan du nyde en spektakulær udsigt over Middelhavet og de omkringliggende områder, og der er gode muligheder for at vandre og trekking på toppen af bjerget. For dem, der leder efter mere tempofyldte aktiviteter, er der masser af muligheder for både ziplining og ATV-ture i Kemer, eller man kan tage en dagstur til Köprüçay-floden og prøve whitewater rafting.

Kemer byder også på historiske seværdigheder, og en kort køretur fra byen ligger de arkæologiske ruiner af Olympos. Her er du også tæt på Yanartas, også kendt som "Burning Stones", et sted med snesevis af små brande, der konstant brænder fra åbninger i klipperne på bjergsiden. Fra Kemer kan du nemt tage på dagsture til den antikke by Phaselis, det romerske teater i Aspendos eller den antikke by Perge, som giver et fascinerende indblik i Tyrkiets spændende historie.

Hvornår skal man rejse til Kemer?

Højsæsonen i Middelhavsområdet er om sommeren, og det er også her, Kemer tiltrækker flest turister. I denne periode er der varme dage med temperaturer op til 30 grader, og strandene er travle. Forår og efterår er også populære tidspunkter at besøge Kemer på, især hvis man vil undgå de største menneskemængder. Der er stadig behagelige temperaturer i Middelhavet og et ideelt tidspunkt for kulturelle attraktioner og historisk sightseeing i Middelhavsområdet. Lavsæsonen i Tyrkiet er om vinteren med køligere temperaturer og  en del regn, selvom du også kan opleve solrige dage i Kemer i denne periode.

Mad, drikke og natteliv i Kemer

Tyrkiet er kendt for sine varierede og spændende madoplevelser. I Kemer finder du restauranter, der serverer traditionelle tyrkiske retter, såvel som internationale spisesteder, der serverer smagsoplevelser fra hele verden. Med sin beliggenhed ved Middelhavet er frisk fisk og skaldyr let tilgængeligt, og du kan nyde lækre retter som grillet blæksprutte og dampede rejer. Du kan også prøve klassiske specialiteter som kebab og meze, som er små retter, der kan deles med andre. Tyrkisk kaffe og te er en vigtig del af madkulturen i Tyrkiet og nydes ofte efter et måltid sammen med søde sager som baklava og tyrkisk konfekt.

Nattelivet i Kemer er livligt, især i sommersæsonen, hvor mange turister strømmer til byen. Du finder et godt udvalg af barer, pubber og natklubber rundt omkring i byen, som sørger for underholdning og en festlig atmosfære. Nyd alt fra levende musik, karaoke og hektiske dansegulve  - til afslappede lounges og caféer med udsigt over Middelhavet.

Fly til og hoteller i Kemer

At rejse til Kemer i Tyrkiet fra Danmark er ligetil. Der er direkte fly fra både Billund og København i princip hele året, og også fra Aalborg i højsæsonen (april-oktober) til Antalya International Airport (AYT). Flyrejsen  tager lidt over 3,5 timer. Antalya Lufthavn ligger knap 60 km fra centrum af Kemer, og det nemmeste er at tage en taxa, som står klar uden for terminalbygningen.  En billigere løsning er at tage en dolmus, som er en slags delt minibus med regelmæssige afgange i løbet af dagen. Bemærk, at du skal regne med lidt mere tid, da der er flere stop undervejs. Billeje er en god mulighed for dem, der gerne vil have friheden til at udforske Middelhavsområdet og Tyrkiet på egen hånd.

I Kemer er der en række overnatningsmuligheder at vælge imellem. Du finder store all-inclusive-hoteller, gæstehuse, boutiquehoteller og charmerende ferielejligheder og feriehuse. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel separat, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Kemer og Tyrkiet!

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Kemer

Populære hoteller i Kemer

Tyrkiet, Middelhavsregionen, Kemer
8,9
Meget godt
556 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Kemer
9,7
Fabelagtigt
2198 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Kemer
8,6
Meget godt
953 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Kemer?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser