Rejser til Side

Side er en af de mest kendte feriebyer i det sydlige Tyrkiet. Side rejser du til for at nyde af den bilfrie bymidte, den gode shopping og hyggelige stemning - men også for at slikke sol, bade og ikke mindst opleve de mange flotte historiske ruiner.

Der er to forskellige måder at opleve Side på – enten bor du inde i byen, eller så vælger du at bo lidt udenfor. Selve bymidten byder på utallige restauranter, barer, butikker, frisører og her er også flere tyrkiske bade – hamam. Her er hotellerne ikke så store, Til den anden side, er der to strande inde i byen: den vestlige, hvor der er mange faciliteter og folk, og så den østlige, hvor der er mere roligt.  Hvis du rejser med børn, vil det være oplagt, at vælge et af de mange store og fantastiske resorthoteller, som ligger både nord og syd for bymidten langs kysten.

Side er en gammel by, hvor der har boet mennesker i de sidste 2.500 år.  Det kan du fornemme, når du f.eks besøger Apollo- og Athenatemplet, hvor der stadig står søjler, 1.800 år efter de er rejst.  Gå heller ikke glip af  det romerske amfiteater, som på det store og hele ser ud som for næsten 2.000 år siden – slå dig ned og forestil dig larmen fra de 17.000 tilskuere, når gladiatorerne træder ind…

Shoppingen i Side er god, og du kan ofte gøre en god handel på ting som guld, sølv, tøj, sko og naturligvis tæpper. Vær ikke bange for at prutte – det er en del af oplevelsen, og sælger og køber plejer at kunne mødes i et håndslag og et godt grin!

Tæt på Side ligger mange udflugtsmål som f.eks Manavgatfloden med det flotte vandfald, de antikke byer Perge og Aspendos, storbyen Antalya ligger en lille time væk og det samme gælder for Alanya – hvor du har et meget større og vildere natteliv, end i forholdsvis rolige Side.

Hvem vil kunne lide Side?

Side vil fungere for de fleste rejsende. Børnefamilierne kan vælge at bo med alle tænkelige faciliteter og All Inclusive langs kysten på et af de mange nye resorthoteller, og voksne som rejser uden børn vælger måske den historiske bymidte at bo i.  Hvis du vil gå i byen hver aften, vælg hellere Alanya.

Hvornår skal man rejse til Side?

Fra november og frem marts har du byen næsten for dig selv. I april kommer foråret blæsende for fuld skrue, og i maj kan der sagtens blive over 25 grader. Sommeren er meget varm og ofte ret fugtig. September og oktober er ikke et dårligt tidspunkt, at rejse til Side på.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Side

Populære hoteller i Side

Tyrkiet, Middelhavsregionen, Side
9,7
Fabelagtigt
1158 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 62 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Side
9,6
Fabelagtigt
1036 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 65 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Middelhavsregionen, Side
9,8
Fabelagtigt
556 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Side?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 38 anmeldelser