Rejser til Berlin

Historien har ikke altid været venlig ved Berlin, men de mange skift i selv byens nyere tid er med til at gøre en ferie i Berlin til en fantastisk oplevelse. Find og book billige rejser til Berlin med Solfaktor i dag!

Berlin er en af Europas mest spændende byer, med over 160 museer, flere operahuse og et gigantisk udvalg af spisesteder, barer og forlystelser. Efter murens fald i 1989 kom der for alvor gang i byens udvikling, og Berlin er den perfekte destination for en weekendrejse.

Tysklands smukke, åbne og velordnede hovedstad har gennem tiderne været så meget ondt igennem, men er hver gang genopstået i al sin pragt som en fantastisk storby med et mix af folk, arkitektur, kultur og mad, hvis lige ikke findes andre steder. Med sin rige historie og behagelige klima er Berlin også en af de mest populære destinationer for weekendrejser og storbyferie i Europa, og det smitter af på ferieboligerne, for her finder man et stort udvalg af små og store hoteller, til fornuftige priser.

Den grønne by

Berlin er en overraskende grøn by, og både i vest og øst finder du store, sammenhængende grønne områder. De gamle hovedstrøg som Kurfürstendamm og Unter den Linden, er sammen med centrale pladser og torve blevet renoveret og pudset op. Man har gjort meget for at udviske grænsen mellem det gamle øst og vest, men man kan sagtens endnu fornemme de små forskelle der nu en gang er.

Det er i de populære områder Charlottenburg, Wilmersdorf og Tiergarten, du finder meget af aktiviteter i det gamle Vestberlin. I det gamle Østberlin dominerer naturligvis Alexanderplatz og Postdamer Platz og de hippe bydele Prenzlauer Berg og Kreuzberg. Berlins nye centrum ligger i bydelen Mitte med mange trendy caféer og gode restauranter. Det er nemt at komme rundt i Berlin med metro (U-bahn), bus, sporvogn og lokaltog.

Berlin er en by med masser af kultur af opdage. Her er operahuse, masser af museer som f.eks på Museumsinsel tæt på Alexanderplatz og så er Berlin faktisk lidt af Tysklands Hollywood. Flere gange om året er her forskellige festivaller. Berlin har altid været en by, hvor det er nemt at forlyste sig: kig f.eks forbi en klassisk berlinsk bodega (Kneipe), gå på natklub eller technoklub, tag på barhopping i Oranienburger Strasse…man keder sig ikke i Berlin.

>> Find tilbud på afbudsrejser og restpladser til Berlin her

Hvem vil kunne lide vores rejser til Berlin?

Berlin har alt, hvad du nogensinde kan forlange af en storby. Kunst, kultur, shopping, forlystelser, mad, drikke og en hel del mere. Da Berlin jo er en meget stor by, kan det være en god idé, at booke et hotel med en central beliggenhed, så det passer med de ting du gerne vil se eller opleve. Det er muligt at opleve Berlin og de største seværdigheder på en forlænget weekend, men de fleste kommer gerne tilbage hertil for at opleve mere.

Hvornår skal man rejse til Berlin?

Berlin kan besøges når som helst. Det er hyggeligt at besøge Berlin når byen vågner til liv igen i april-maj. Sommeren kan være en varm og ret fugtig omgang i Berlin. Efteråret er også et godt tidspunkt, og hvis du er til julestemning, kan du tage til Berlin for at opleve de fine julemarkeder. Berlin er stort set den perfekte destination året rundt, hvis man vil have en kort ferie med store oplevelser.

Hoteller i Berlin

Populære hoteller i Berlin

Tyskland, Berlin
8,3
Meget godt
4768 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Tyskland, Berlin
8,9
Meget godt
1787 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tyskland, Berlin
7,9
Godt
198 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Afstand til centrum: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Sådan finder du prisen på en billig rejse til Berlin

Berlin er et yndet rejsemål for danskere som gerne vil have en god billig rejse til en interesant storby med kort rejsetid og gode flyforbindelser. Start med at vælge om du vil booke ‘Fly + hotel’ eller om du vil sørge for transporten selv med ‘Kun hotel’. Vælger du at booke det hele samlet hos os, bliver din rejse til Berlin omfattet af rejsegaranti, og du kan vælge fleksibel afrejse med valgfri rejsedato og -længde fra både København, Billund, Aarhus, Aalborg og Hamburg lufthavn.

Indtast herefter dine foretrukne rejsedatoer og størrelsen på din gruppe - så finder vi hurtigt de bedste tilbud på gode hoteller til din rejse til Berlin. Du har endda mulighed for at tilføje transfer til/fra lufthavnen, eller en lejebil som står klar ved terminalen. På den måde er alt på plads hjemmefra og du kan nøjes med at gøre det, der er bedst: At holde ferie!

En billig ferie i Berlin

Byen har rystet den tunge fortid af sig, og Berlin har udviklet sig i ekspresfart til livlig, multikulturel og munter by. Den bedste tid at tage på ferie i Berlin er efter manges mening i foråret og efteråret, men har du mulighed for det, så er det bestemt også spændende at opleve den hyggelige stemning i Berlin i december måned med de mange julemarkeder, fx. på Gendarmenmarkt eller ved den tankevækkende Gedächtniskirche.

Det er nemt og billigt at tage på ferie i Berlin i forhold til mange andre storbyer i Europa. Fra Kastrup alene har du dagligt op til 8 flyafgange med selskaber som SAS, Eurowings Norwegian og Easyjet. Den tyske hovedstad Berlin har flere nærliggende lufthavne, men de fleste fly ankommer nu til den nye lufthavn BER i Brandburg, hvorfra der er gode forbindelser med offentlig transport ind til det centrale Berlin.

Berlin rummer utroligt meget historie og kultur, så det kan være en ganske god ide at bestille en lokal guide til nogle udflugter, eller som det mindste tage en tur med hop on/hop off sightseeingbus, som dækker de mest populære seværdigheder.

Hvad skal man se når man rejser til Berlin?

Berlins centrum omfatter en lang række monumenter over Tysklands triumfer og tragedier, med Rigsdagsbygningen, Mindesmærket for de myrdede jøder i Europa, Brandenburger Tor og Siegessäule indenfor gåafstand. Tæt ved ligger desuden Checkpoint Charlie – en rest af Berlinmuren – og det jødiske Museum, begge vigtige testamenter over byens nyere historie med Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig. Ind imellem alt dette er drysset arkitektoniske vidundere som f.eks.de nye udenlandske ambassadebygninger, som symboliserer håbet om en by, født på ny, ovenpå resterne af muren der engang delte byen. Tæt ved den ikoniske Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche finder man desuden Berlin Zoo, som altid er populær blandt børnene.

Alexander Platz er Østberlins gamle centrum, som ligger som et levn fra Østtyskland og socialismens brudte løfte - komplet med det ikoniske TV-tårn og masser af caféer og restauranter. Museet vedrørende ”Muren” ved Checkpoint Charlie fortæller om et af byens mest berømte brændpunkter, hvorfra mange østtyskere forsøgte at flygte ind i Vesttyskland. Det er et fint museum som er et besøg værd, men det er også meget populært og har begrænset plads.

På en ferie i Berlin må man ikke gå glip af et besøg på det jødiske museum, som er tegnet af Daniel Libeskind og fremtræder med en yderst forrevet struktur. Museet indeholder en rigdom af informationer om den jødiske kultur. Tag en sejltur på floden Spree for at se en ny side af byen med masser af flotte broer, enorme bygninger og overdådige palæer.

Den ikoniske Brandburger Tor

Når du rejser til Berlin er det nærmest umuligt ikke at have Brandenburger Tor, symbolet på Tysklands deling og genforening, med i programmet over seværdigheder. Brandenburger Tor er almindeligt kendt som et symbol på preusserne, som forandrede Berlin fra en provins til en verdensby. I Berlins bymidte er det i dag vanskeligt at se, præcis hvor den nedbrudte Berlinmur engang lå, men Brandenburger Tor lå lige midt i linjen, og den ligger her stadig. Den blev planlagt i 1791 som en triumfbue til minde om en preussisk krigssejr, og ironisk nok blev den som en "Fredens Port" indbygget i Muren, da denne blev opført i 1961 på Den kolde Krigs højdepunkt. Porten er et bevægende symbol på landets genforening og kan stadig give kuldegysninger af både glæde og ubehag.

Småhandlende rundt omkring i byen tilbyder stadig turister, hvad de hævder er stykker af den berygtede mur. Store, fredede dele af die Mauer, der engang var 45 km lang, 4 m høj og forsynet med pigtråd og strakte sig gennem landskabet som et helt konkret Jerntæppe, har fået lov at blive stående i Berlin, udpeget som "historisk mindesmærke". Før Muren blev væltet, lå Brandenburger Tor i østsektoren i et dystert ingenmandsland. Går man igennem den majestætiske port i dag, kommer man ind i det tidligere Østberlin, der gennem 41 år var hovedstad i det kommunistiske Østtyskland. Dette område var førhen det stolte midtpunkt i Hohenzollernes Berlin og tiltrækker igen besøgende som området med byens mest imponerende monumenter, der på en eller anden måde har undgået ødelæggelser. Øst for porten løber den smukke allé Unter den Linden, som tidligere var Berlins vigtigste øst-vest-akse og en af byens fornemste boulevarder, som nu er genopstået og atter blevet hjemsted for mange ambassader (flyttet hertil fra Bonn), og som nu igen har indtaget rollen som hovedstadens bankende pulsåre.

Rigsdagen

Tæt ved, men på 'vestsiden' ligger Rigsdagen, symbol på byens paradoksale historie, med dens fascinerende glastilbygning oven på den gamle bygning – et forbillede for hele byen. Langt nede i den store bypark Tiergarten ser man desuden den forgyldte sejrsgudinde øverst på søjlen, kendt som Siegessäule, som er opført som monument over de preussiske sejre under Bismarck i 1860'erne over bl.a. Danmark og Østrig.

Det diskret luksuriøse og ypperligt beliggende Hotel Adlon blev ødelagt af sovjetrusserne i 1945 og genopbygget i 1997. Dets marmorfoyer, hvis originale, storslåede trappe er bevaret, byder på førkrigspragt og en betjening i topklasse. Kulisserne til den klassiske film Grand Hotel fra 1932 havde Hotel Adlon som forlæg; det var i en scene fra denne film, at den guddommelige Greta Garbo henåndede sit "I want to be alone". Fra Præsidentsuiten er der en smuk udsigt til Brandenburger Tor. En rejse til Berlin er ikke komplet uden mindst en eftermiddag til at opleve dette historisk fascinerende område.

På museum i Berlin

For dig, der rejser til Berlin med øje for kulturen, er Museumsinsel et absolut 'must'. "Museumsøen" ligger for enden af Under den Linden og er centrum for kunst og kultur i Berlin. I takt med at den tidligere delte storby Berlin smelter sammen igen i en byfornyelse så omfattende, som man sjældent har set før i Europas historie, er dens uudtømmeligt rige kunstsamlinger blevet omorganiseret og omgrupperet. I ønsket om at opfylde den længere nærede drøm om at blive ikke blot Tysklands, men Europas kultur- og kunsthovedstad har investorer og regeringen i Berlin brugt lige så store pengebeløb på byens nye museer som på nye luksushoteller og ekstravagante indkøbscentre.

Tilhængere af antik kunst kunne tilbringe flere dage af deres ferie i Berlin alene på Museumsinsel, som omfatter en gruppe på fem museer, hvis store trækplaster er Pergamonmuseet, der er bygget udelukkende til det kolossale Pergamonalter fra 2. århundrede f.Kr. (et 12 m højt, søjleprydet græsk tempel med en 27-trins trappe, der fører op til det), der blev opdaget i 1864 og bragt hertil i 1902 fra Tyrkiet. Ägyptisches museum rummer den sublime buste af Nefertiti - der betyder "den smukke kvinde er kommet" - der blev skabt for over 3000 år siden og udgravet af tyske arkæologer i 1912.

Den mest storslåede begivenhed var dog genforeningen i 1998 af Dahlem-museet i Vest med Bode-museet i Øst, og de er nu igen under samme tag i det til lejligheden opførte Gemäldegalerie am Kulfurforum i Tiergartenkvarteret. Sammenlignet med Berlins øvrige ca. 170 museer er dette i en klasse helt for sig selv på grund af den bredtfavnende samling af malerier af Europas store mestre fra 12- til 1700-tallet. Ikke færre end 20 Rembrandt'er kan ses i en sal for sig selv.

Læg hertil det spændende nye museum for moderne kunst, Hamburger Bahnhof, der har til huse i en mesterligt omdannet banegård fra 1800-tallet, og man vil kun overfladisk have stiftet bekendtskab med et suverænt tværsnit af den samlede verdenskunst, fra menneskehedens tidligste kulturer til vor tids avantgarde, i en by, der tegner til at blive landets kulturelle stolthed i det 21. århundrede.

Vejret i Berlin

Temperaturerne i Berlin veksler lige fra 35 graders varme til et stykke under frysepunktet. Somrene er skønne og varmegrader på 30 grader er ikke usædvanlige, men ofte er temperaturen omkring de 20-25 grader, som er perfekt til en ferie i Berlin.

Klæd dig på lige som den berliner, du ønsker at identificere dig med. Berlin har forretningsklædte mennesker, finkulturelle, designelskere, selskabsklædte, kunstnertyper samt dem der går mere afslappet klædt. Berlinerne elsker nyheder og at være med på moden, så det er byen, hvor du ikke kan gå galt i byen rent påklædningsmæssigt. Vintrene i Berlin – skønt de ofte er milde – kan være så kolde at det skærer gennem marv og ben når den russiske vind blæser ind over landet nordfra.

Tag på ferie i Berlin med Solfaktor og bo på udvalgte hoteller med stil og charme. Book en billig rejse til Berlin i søgemaskinen i dag - så får du fly og hotel i samme pakke, som er dækket af rejsegaranti. God tur!

>> Læs også om storbyferie i Europa med Solfaktor

Rejser til Tyskland

Læs mere om Tyskland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyskland her

Hvad siger gæsterne i Berlin?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser