Rejser til Berlin

En storbyferie i Berlin er en oplevelse for hele familien! Her kan du kombinere historie og kultur med god shopping og generelt rimelige priser på mad og drikke. Siden Berlinmurens fald i 1989 har Berlin udviklet sig til Europas måske mest spændende hovedstad og er et perfekt valg for en weekendrejse. Tysklands smukke, åbne og velordnede hovedstad har haft en dramatisk historie, men er altid genopstået  som en fantastisk metropol med et miks af spændende mennesker, arkitektur, kultur og mad, som måske ikke findes andre steder i verden. Book en billig rejse til Berlin med Solfaktor!

Berlin som rejsemål

Berlin er Tysklands hovedstad  (siden 1990, før det var det Bonn i Vest-Tyskland, men Berlin var allerede hovedstad i DDR) og ligger på den nordtyske slette ved floden Spree. Det er en spændende by, der kombinerer historie og kultur med moderne livsstil og de nyeste trends. Berlin har et af verdens bedste natteliv, og her er også et væld af museer, kunstgallerier, historiske monumenter og en spændende madscene.

Byens historiske centrum byder på ikoniske seværdigheder som f.eks storslåede Brandenburger Tor, Unter den Linden, Alexanderplatz og den lange shoppinggade Kurfürstendamm med stormagasinet KaDeWe.

Der er stadig små dele af Berlinmuren tilbage, og ved East Side Gallery, kan du se den længste tilbageværende del Museumsinsel (i det "gamle" øst) er Berlins ældste og mest berømte museumskompleks, en skattekiste af kunst og kultur. Her ligger blandt andet Pergamonmuseet. Du kan også tage op i Berlins domkirke og nyde den fantastiske udsigt fra kuplen.

En populær måde at udforske Berlin på er på to hjul. Byen er overraskende cykelvenlig med velafmærkede cykelstier og masser af muligheder for at leje cykler. Oplev byens kulturelle attraktioner, parker og historiske steder, mens du cykler gennem charmerende gader - på en cykel kommer du bare tættere på byens alle lyde, dufte og små hemmelige stræder.

Den grønne by Berlin, kultur og andet du kan opleve i Berlin

Berlin er en overraskende grøn by med store, sammenhængende grønne områder i både den østlige og vestlige del af byen. De gamle paradegader, pladser og gader som shoppinggaden Kurfürstendamm og Unter den Linden er blevet pudset op og istandsat. Man har gjort meget for at fjerne de tidligere grænser mellem øst og vest, men den gamle opdeling af Berlin kan stadig mærkes i arkitekturen, stilen og stemningen. Meget af det du kan se og opleve i det tidligere Vestberlin ligger i de klassiske bydele Charlottenburg, Wilmersdorf og Tiergarten, hvor Alexanderplatz og Postdamer Platz og de hippe kvarterer Prenzlauer Berg og Kreuzberg, er dele af det gamle Østberlin, du skal opleve i løbet af dit ophold i byen.

Alexanderplatz er også der, hvor for Berlins kendte tv-tårn ligger, Fernsehturm, og Weltzeituhr, hvor man kan se tiden på forskellige pladser over hele kloden - noget som byen har arvet fra DDR-tiden.

Berlins nyeste del af centrum ligger i bydelen Mitte med mange trendy caféer og gode restauranter. Det er nemt at komme rundt i Berlin med metro (U-bahn), bus, sporvogn og lokaltog. Billet køber du fra automater, og der er også kort for turister du kan købe - Berliner Card.

Berlin er en kulturby med flere operahuse og museer (bl.a. museumsøen tæt på Alexanderplatz) og den tyske filmindustris eget "Hollywood" - Babelsberg. Der er ofte festivaler, events og lokale fester i de forskellige bydele. Berlin om aftenen og natten byder på alt, du kan forestille dig! Hop ind på en klassisk berlinsk bodega (Kneipe) og få en øl med de lokale, tag på barhopping i Oranienburger Strasse, dans hele natten på technoclub - Berlin sover som sådan aldrig helt.

Juleshopping i Berlin

Berlin er med rette berømt for sine julemarkeder, og juleshopping i Berlin er en stor oplevelse. Julemarkeder er en stor og vigtig tradition i Tyskland, og Berlins gader er oplyst af glitrende julelys. Du kan mærke duften af glühwein (den tyske version af gløgg) mange steder, hvor du går. Mange julemarkeder starter allerede i begyndelsen af november og holder åbent til efter nytår.

Alexanderplatz er et godt sted at starte. I ugerne op til jul forvandles pladsen til en julelandsby med et smukt juletræ, mange shoppingboder og en skøjtebane. Det er også populært at besøge det hyggelige julemarked på Potsdamer Platz med de mange boder, der sælger både unikke, i nogle tilfælde lokale  julegaver og spændende delikatesser. Juleshopping i Berlin er en oplevelse for alle, der tørster efter julestemning!

Hvornår skal man rejse til Berlin?

Berlin kan besøges hele året rundt, men vejret og temperaturen varierer lige som i Danmark. Vi anbefaler, at du rejser hertil i april eller maj, når byen vågner op efter vinteren, og der er fuld gang i udendørsserveringerne og fortovscaféerne. Sommeren kan være varm og fugtig, mens efteråret ofte også er et godt alternativ. Efterårsferie i uge 42 i Berlin er et hit sådan vejrmæssigt. Berlin er med andre ord en perfekt helårsdestination. 

Mad, drikke og natteliv i Berlin

Berlin er kendt for et enormt udvalg af restauranter og spisesteder. Priserne er oftest rimelige, og du får meget mad for pengene - sådan generelt. Prøv autentisk tysk mad som schnitzel og currywurst på lokale spisesteder eller ude på et gadehjørne sammen med en lokal øl, eller nyd moderne gastronomi på byens bedste restauranter med Michelin-stjerner.  Her er alt fra vietnamesisk, russisk, fransk, amerikansk og det mellemøstlige køkken at opdage - over det hele og næsten når som helst. 

Berlins natteliv er verdenskendt, og turister fra hele verden kommer for at opleve den næsten elektriske og hektiske atmosfære. Her er barer, natklubber, technosteder og koncertsteder, der tilbyder noget for alle natteravne.  Kvarterer som Kreuzberg, Friedrichshain og Prenzlauer Berg er kendt for det natteliv, som udfolder sig her. 

Fly til og hoteller i Berlin

Du kan nemt komme til Berlin med direkte fly fra både Billund og København. Tiden i luften er kort, ca. en time. Der er flere lufthavne, både Tegel, Schönefeldt og Brandenburg - så tjek hvilken lufthavn du lander i, så det passer med dine planer. Byen tilbyder alt fra små pensioner til luksushoteller og boutiquehoteller i alle prisklasser. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din rejse til Berlin og Tyskland!

 

Rejser til Tyskland

Læs mere om Tyskland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyskland her

Hoteller i Berlin

Populære hoteller i Berlin

Tyskland, Berlin
8,8
Meget godt
9430 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Afstand til centrum: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tyskland, Berlin
8,8
Meget godt
3022 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Afstand til centrum: ca. 1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tyskland, Berlin
8,6
Meget godt
4214 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Berlin?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser