Rejser til Budapest

Ungarns hovedstad er en eventyrlig storby, med masser af seværdigheder og attraktioner, både når det gælder historie, kultur, gastronomi og shopping. Det gør Budapest til det perfekte rejsemål til en forlænget weekend, tætpakket med oplevelser eller bare til ren afslapning. Find og book din billige rejse til Budapest med Solfaktor i dag!

Budapest som rejsemål

Budapest er Ungarns hovedstad og ligger på begge sider af floden Donau. Byen består af bydelen Buda på vestsiden af Donau og bydelen Pest på østsiden. De to distrikter hænger tæt sammen, forbundet af seks vejbroer og to jernbanebroer.  Budapest har været beboet i de sidste 2.000 år (byen blev grundlagt af romerne) og har en lang og indviklet historie, der ofte har været præget af krig og uro. Under 2. verdenskrig blev mange af byens gamle bygninger ødelagt, men flere af bygningerne er heldigvis blevet genopbygget. I dag er Budapest en spændende by med smuk arkitektur i mange stilarter. Budapest har det hele: kultur, majestætisk arkitektur, fantastisk madkultur og historiske kurbade og wellness.

De fleste som rejser til Budapest vælger hoteller i Pest, som ligger øst for Donau. Her finder du de fleste turistattraktioner og byens egentlige centrum. Budapest giver meget for pengene, og alle de store hotelkæder er der - og mange spændende, lokale hoteller. Det er her, du skal forkæle dig selv med lidt ekstra luksus, når du er på ferie! Her finder du både fire- og femstjernede luksushoteller, hvor du kan bo til rigtig gode priser.

Attraktioner og oplevelser i Budapest

Budapest er en storby, hvor historien føles levende og tæt på, og man får små "aha"-oplevelser hist og her i byen ved de forskellige kulturelle attraktioner og historiske monumenter. Selvom du måske rejser med familiemedlemmer eller venner, som går efter den billige shopping, se om du ikke kan få dem overtalt til at opleve nogle af Budapests mange historiske og arkitektoniske perler. Nogle eksempler: på Buda-siden finder du det imponerende Buda-slot, der tårner sig op over byen med panoramaudsigt over Donau. I kvartererne ved slottet er der hyggelige brostensbelagte gader og charmerende bygninger, perfekt bare for at slentre rundt og nyde stemningen. Ikke langt fra slottet kan du også besøge Matthias-kirken med dens indviklede gotiske design og Fiskerbastionen, en arkitektonisk perle - som også har den flotteste panoramaudsigt over byen.

På den anden side af floden i Pest ligger den storslåede parlamentsbygning lige ned til Donau, som er et af Budapests mest ikoniske vartegn. Du kan se bygningen både indvendigt og udvendigt. og der er guidede ture, hvis du vil vide mere om Ungarns politiske historie. Den populære shoppinggade Váci Utca byder på gode tilbud, også op til jul - og i enden af gaden ligger byens store madmarked, som nok har fungeret lidt som inspiration for Torvehallerne i København.

Budapest er kendt for sine termiske badeanlæg. Termisk vand betyder "varmt vand fra undergrunden" og det har man haft her i de sidste mange tusinde af år. Nyd en afslappende dag i de varme kilder med spa-behandlinger på steder som det udendørs badeanlæg Széchenyifördü eller Gellért. Gellert-badehuset har for eksempel en swimmingpool med kunstige bølger og er altid en god oplevelse - også for børn. Széchenyi Spa har 21 swimmingpools og er et af Europas største kurbade.

Hvis du rejser til Budapest på ferie med børn eller har brug for at bevæge dig lidt, er det oplagt at besøge den ø Margaret, der ligger midt i Donau-floden. Øen er lidt over to kilometer lang og er næsten som et stort wellness- og fritidsområde med cykelstier, spa, vandland, store legepladser og tennisbaner. Et sted at lade batterierne op til næste omgang storbyoplevelser. Der er flere restauranter på øen og masser af grønne områder, hvor man kan slå sig ned. Måske tager du noget mad og drikke med?

Julemarked og juleshopping i Budapest

At besøge Budapest i juletiden er næsten en magisk oplevelse. Her kan du opleve byens julestemning med juleshopping, nydelse, god mad og mange seværdigheder. En forlænget weekend med juleshopping i Budapest, vil derfor uden tvivl være en oplevelse. Allerede fra omkring den 18. november åbner byens forskellige julemarkeder, der er åbne frem til det nye år. Går du en tur langs Donau-floden, vil du også opleve julestemning med duften af gløgg, friskbagt bagværk, hyggelige julelys og samtidig kunne nyde den smukke udsigt over broerne og området omkring slottet. 

Hvornår skal man rejse til Budapest?

Budapest kan besøges hele året, men det kan være meget varmt om sommeren, og ret fugtigt og koldt om vinteren. Bedste tidspunkter er forår eller efterår. Hvis du alligevel rejser hertil om sommeren, hvad med at kombinere Budapest med et par dage ved Balaton-søen? Det tager ikke mere end lidt over en time, at køre hertil. December er oplagt, hvis du vil have hyggelig juleshopping på programmet.

Mad, drikke og natteliv i Budapest

Hvis du leder efter en restaurant i Budapest, skal du ikke lede længe. Her er virkelig mange restauranter, caféer og bistroer, hvor du kan fordybe dig i det lokale køkkens delikatesser eller nyde international gastronomi. Cafélivet har altid været en central del af Budapests kultur og caféerne har traditionelt været et  naturligt mødested for byens indbyggere. Nyd en kop kaffe og gerne en lækker kage, mens du suger de mange indtryk til dig, kigger på folk og føler, at du er tæt på Europas hjerte.

En rejse til denne by er ikke fuldendt, før du har prøvet retter som Paprikacsirke (paprikakylling), pörkölt (gullaschgryde) eller langos (friturestegt brød med kartofler og hvidløg) Mums! Hvis du elsker søde sager, skal du selvfølgelig bestille en strudel, som er en ungarsk kagespecialitet, der består af flere lag tynd dej med et lækkert fyld i midten. Denne dessert kommer fra det østrigske køkken. Wien ligger også tæt på, kun 2,5 timer i bil.

Ungarn er et overset vinland, og hvis du er vinelsker, kan du se frem til mange gode overraskelser. Flere og flere restauranter i Budapest tilbyder vinkort med lokale vine, og du kan runde af med et lille glas pálinka, en traditionel frugtbrandy, eller måske et glas sød dessertvin fra Tokaji. Vælg den der hedder 6 puttonyos - det er den bedste kvalitet.

Nattelivet i Budapest har alt, fra coole cocktailbarer til technoklubber og natklubber, hvor der er højt til loftet.

Fly til og hoteller i Budapest

Du kan nemt komme til Budapest med direkte fly fra Kastrup, og med skifte fra Billund og Aalborg. Flyrejsen er ikke lang, lige under 2 timer hvis du flyver direkte. Budapests lufthavn Ferihegy ligger cirka 20 kilometer fra byens centrum, og det er nemt at komme til centrum med lufthavnsbus eller taxa. Du finder en række gode hoteller, kædehoteller og mange skønne boutiquehoteller med charme i Budapest. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Budapest!

Rejser til Ungarn

Læs mere om Ungarn og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Ungarn her

Hoteller i Budapest

Populære hoteller i Budapest

Ungarn, Budapest
8,7
Meget godt
4922 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Ungarn, Budapest
8,6
Meget godt
2069 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.9 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Ungarn, Budapest
9,2
Fabelagtigt
799 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Budapest?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 51 anmeldelser