Rejser til Vietnam

Vietnam er i de sidste 40 år gået fra at være et land med store politiske problemer og minder fra Vietnamkrigen til et mere moderne samfund, hvor man desuden har åbnet for turismen. I vore dage er Vietnam er godt alternativ til Thailand som feriedestination.

Vietnam ligger i Sydøstasien og har grænse til Kina, Laos og Cambodja. Landet har en lang og til tider ret forvirret historie, men klart er, at der her har boet mennesker i mange tusinde år. Landet var længe en del af Kina men blev under 1800-tallet en fransk koloni. I tresserne rasede Vietnamkrigen mellem Nordvietnam og Sydvietnem, og krigen endte først tilbage i 1973, hvor Nordvietnam afgik med sejren. Den lange franske og ikke mindst den kinesiske periode har sat store præg på nutidens Vietnam.

Hvis du vil have en storbyoplevelse er der to store, spændende alternativer, Hovedstaden hedder Hanoi og liger i den nordlige del af Vietnam – her bor næsten syv millioner mennesker. Den gamle bydel skal du opleve, og de mange handlegader, som har navne efter hvad man sælger i hvilken gade. Ho Chi Minh-mausolæet er også ofte på turisters bucket-list.

Helt forneden sydpå ligger Ho Chi Minh City som oprindelig hed Saigon, det gamle Sydvietnams hovedstad. Byen er Vietnams største by, og du kan rejse hertil med charter fra Danmark i løbet af vinteren. Det er en spændende og flot by, med mange franske indslag.

Mange skandinaviske turister rejser til Phu Quoc, Vietnams største ø og nogenlunde så lang sydpå man kan komme i Vietnam. Øen er ikke ramt af turisme endnu, og her får du fine naturoplevelser, fine strande og lave priser. 2/3 af Phu Quoc er nationalpark.

 

Hvem vil kunne lide Vietnam?

Vietnam tilbyder masser at se og opleve, og selvom der er flere turister her nu end for 10 år siden, er landet noget helt andet end f.eks Thailand. Her får du kultur, historie  og sol og strand hele vinteren. Priserne er lave og du kan købe mange ting til yderst lave priser. Maden er god og Vietnam er på ingen måde et utrygt land at besøge - du mødes af venlige folk og store smil generelt.

Hvornår skal man rejse til Vietnam?

Vietnam kan besøges hele året, men de fleste rejser hertil om vinteren. Der er dog forskelle mellem de nordlige og sydlige dele af Vietnam. I januar ligger temperaturen i Hanoi ved de 15 grader, hvor den sagtens kan være over de 25 grader sydpå. Temperaturen er mere stabil og varmere, jo mere sydpå du kommer i Vietnam. Sommeren er meget varm i hele landet.

Hoteller i Vietnam

Populære hoteller i Vietnam

Vietnam, Phu Quoc
  • Nærmeste lufthavn: 2 km
Vietnam, Phu Quoc
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Vietnam, Phu Quoc
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi